(Akárcsak múltkor, most is egy nagy cikkbe fogtam össze az elmúlt két-három nap érdekesebb cigányhíreit, hogy ne árasszam el az Olvasókat különálló cikkekkel.)

Tizenkét évre csökkentenék a büntethetőségi korhatárt
     
Szeged - A gyermekbűnözés visszaszorítása, illetve hatékonyabb kezelése érdekében a büntethetőségi korhatár 14 évről 12 évre való csökkentését támogatja Horányi Miklós. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség főügyésze lapunknak vázolta érveit.
 
A gyermekbűnözés visszaszorítása, illetve hatékonyabb kezelése érdekében a büntethetőségi korhatár 14 évről 12 évre való csökkentését támogatja Horányi Miklós. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség főügyésze lapunknak vázolta érveit. A Szegedi Városi Bíróság elnökhelyettese, Kádár Gábor úgy nyilatkozott: a tapasztalatok tükrében nem lenne ellenére a változtatás. A téma országszerte nagy vitát válthat ki.

A statisztikák szerint a fiatalkorúak, tehát a 14 és 18 év közöttiek ellen évente több mint 3500 bírósági eljárás folyik országosan. – Tapasztalataink szerint Csongrád megyében és Szegeden is szaporodik a rablások száma. A fiatalok a legtöbb esetben csoportosan követik el a bűncselekményeket – nyilatkozta lapunknak Kádár Gábor. A Szegedi Városi Bíróság elnökhelyettesének elmondása szerint esetenként a 14 év alatti gyerekek is komoly bűnlajstrommal rendelkeznek. Például iskolák, szórakozóhelyek és bevásárlóközpontok környékén sok gyermeket zsebeltek már ki hasonló korúakból álló galerik: a telefonok és az mp3-lejátszók a legnépszerűbbek. A „bűnözőpalánták" mindezt megtehetik, mert jól tudják, hogy a törvény nem büntetheti őket.

Kádár Gábor hétéves bírói tapasztalata szerint Szegeden egész családok rendezkedtek be a bűnözésre. – Vannak olyan rétegek, ahol az általános társadalmi felfogással szemben erény a bűnözés – közölte a bíró.

– Egyre több problémát jelent a kábítószer is – mondta lapunknak Horányi Miklós. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség főügyésze szerint gyakoriak a hétvégi diszkóbalesetek, amelyeknek sok esetben a drog és az alkohol az oka. Sajnálatos, hogy emberölési ügyekben is előfordulnak fiatalkorúak a vádlottak padján. Említhetném példaként a nemrég zárult Muki-pert – tette hozzá.

– Támogatnám, hogy a büntethetőségi korhatár 14-ről 12 évre csökkenjen – mondta lapunknak a főügyész, aki szerint az új büntető törvénykönyv kapcsán, szakmai körökben, ez szóba is került. A magyar jogrendben egyébként a 12 éves korhatár nem új, ugyanis a hatvanas éveket megelőzően volt erre vonatkozó gyakorlat.

Horányi Miklós szerint észre kell venni, hogy 14 év alatti gyerekek is számos bűncselekményt követnek el. Ráadásul a mai gyerekek sokkal érettebbek, mint a korábbi generációk voltak. Általánosságban nem igaz, hogy ilyen korú gyerekek nincsenek tisztában egy-egy tettük következményével – állítja a főügyész, aki azt is hozzátette: – Korántsem arról van szó, hogy a gyerekek majd börtönbe kerülnek, sokkal inkább a helyes irányú fejlődés a cél. Eszköze lehet ennek egy továbbfejlesztett pártfogó-felügyelői szolgálat, hisz a gyerekkel foglalkozni kell, hogy ne kövessenek el újra bűncselekményeket, és ne a bűnözői életre szocializálódjanak.

- A tapasztalatok tükrében ennek én sem lennék ellenére – közölte lapunkkal Kádár Gábor, aki úgy véli: elsődleges cél a nevelés. A szegedi bíróságon a fiatalkorúak ügye legtöbb esetben próbára bocsátással végződik, aminek tartama alatt a fiatalkorú pártfogó felügyelet alatt áll, elősegítve ezzel a megfelelő életvitelt.

Eltérő európai joggyakorlat

Emberölésért akár egy tízéves gyereket is börtönbe csukhatnak Nagy-Britanniában, „belátási képességétől" függően (Kuruc.info: ez az!). A kontinens más országaiban, például Hollandiában pedig egyre inkább az a trend, hogy a büntethetőségi korhatárt feljebb emelik. Sőt egyes nyugat-európai országokban (Kuruc.info: tessék mondani, ott mekkora a gyerek/fiatalkorú bűnözők aránya? Kisebb, ugye? Talán ez az ok, nem?) arra is van példa, hogy 18 és 21 év közötti személyeket „fiatal felnőttként" kezeljenek, enyhítve ezzel a tettük megítélésén. (Kuruc.info: jellemző, hogy a hihetetlenül szigorú, emlékeim szerint 8, de max. 10 éves büntethetőségi határt alkalmazó svájci példát nem említi ez a szekció, nehogy véletlenül megtudja a nép, hogy a gazdag, fejlett, művelt, civilizált Nyugat-Európában finmoman szólva sem bánnak olyan kesztyűs kézzel a bűnözőkkel, mint nálunk. Erről gyakorlatilag csak a Kuruc.info külföldi (pl. finnországi, ír, angliai stb.) cigánytémás cikkeiből szerezhet tudomást a Nagyérdemű.)

(delmagyar.hu - az oldalon található “Csökkentené a büntethetőségi korhatárt?” szavazás állása jelenleg: 86% igen, 14% nem. No comment.)

Kuruc.info: végre egy normális gondolat – persze hogy megvalósul-e, az más kérdés. Ismerve a cigánytenyésztő és -bűnözőpártoló politikai vezetést, kizárt dolog. Csintalant idézve: “kasztrálom magam, ha bejön” (no persze csak virtuálisan).

****

Következő cikk-átvételünk a délvidéki Magyar Szóból származik. Azt már megszokhattuk, hogy Délvidéken sokkal szabadabban lehet a cigánybűnözésről írni, beszélni, mint nálunk (lásd pl. az ITTENI cikkünket a szintén délvidéki Hét Nap hihetetlen nyíltságáról, ha cigánybűnözésről van szó) – de igaz ez az összes kisantant országra, pl. Szlovákiára, Romániára is. Hiába, náluk nem cionista kézben van a politika, a média - nem mint nálunk. Ezen felül, sok jót nem mondhatunk a rácokról, de ahogy az orkjaikkal bánnak, az elsőrangú. Nem csoda, hogy az üldöztetés elől azok már Erdélybe akarnak menekülni.

Nézzük, milyen kendőzetlenül írnak a délvidéki lapok az ork-kérdésről. Kezdjük az olaszországival.

Román roma Rómában

Amikor a 60-as években egyik falubeli ismerősöm Amerikába készült, mert megelégelte itthon a szántást-vetést, a trágyahordást, gürcölést, a szomszéd János bácsi minden rosszmájúság és irigykedés nélkül ezekkel a szavakkal bocsátotta útjára: „Tőlem mehetsz te Amerikába, de ott is paraszt leszel, és az is maradsz.” És bizony az első 10-15 évet a mezőgazdaságban is töltötte, természetesen jobb feltételek és kereseti lehetőségek mellett. Azon gondolkodom az utóbbi időben, hogy mennyire változhat meg egy idegenbe szakadt vendégmunkás. Lehet-e egy boszniai hegyi pásztorból, kosovói albánból vagy románból igazi svéd, norvég vagy német polgár? Vagy ugyanúgy nem hajlandók megváltozni és alkalmazkodni, mint a környezetünkben letelepedett és betelepedett menekültek, kitoloncoltak?

Ilyen szemszögből kellene megközelíteni a romániai romák római botrányait. A jelek szerint ők még az Európai Unió hatására sem hajlandók különbséget tenni Bukarest és Róma között, és még a határokon túl is igyekeznek megőrizni családi, törzsi és népi hagyományaikat, illetve szokásaikat. Sajnos, ebben az esetben nem a valóban vérpezsdítő cigánynótákról és -táncokról, hanem lopásról, emberrablásról, prostitúcióról, koldulásról, sőt gyilkosságról van szó. Az olasz rendőrség azt állítja, hogy a Rómában elkövetett bűntények és kihágások 75 százalékát a romániai cigányok követik el. Röviden mondva: a román romák Rómában. Valószínűleg nem azért teszik ezt, mert otthon már nincs mit ellopni. De talán azzal védekeznek, hogy ha lopnak és csalnak a politikusok, akkor nekik is lehet. Tény viszont, hogy Róma és Bukarest is reagált, és az első romákat már ki is toloncolták az olaszok. A szégyenkezve piruló Bukarest pedig úgy magyarázkodik, hogy nem románokról, hanem romákról van szó. Különben is, ha Olaszországban adnak nekik munkát, akkor nem lenne idejük és szükségük lopni, koldulni, gyilkolni - üzenték a romániai hivatalos szervek.

Nehéz, de jó lenne egyszer megmagyarázni, hogy a közvélemény és a nyilvánosság miért fél hozzányúlni és nevén nevezni a roma kérdést? Oda jutottunk, hogy már azt sem merjük hangosan kimondani, hogy cigány. Lelkiismeret-furdalásunk van, hogy ők milyen rosszul és rossz körülmények között élnek? De, azt is ki kellene mondani, hogy a romák sem igen igyekeznek, főleg a munkalehetőséget kihasználni és megbecsülni. A máról holnapra való tengődés olyan beidegződött lett számukra, mint a vajdasági parasztnak a gürcölés. A szicíliai maffia Amerikában is maffia maradt, mint ahogyan a romániai romák Rómában is romák.

Időszerű cigánydaluk pedig úgy kezdődhetne, hogy: Arri viderci Róma...

(Magyar Szó)

***

Vétkesek közt cinkos, aki néma!

A történet megrázott mindenkit, aki csak hallott róla. Lapunk hasábjain is többször foglalkoztunk az üggyel, de nem lehet felette napirendre térni. Ártatlan emberéletet követelt a felelőtlen cigány bűnözés 2007. október 24-én Serkében. Az egyhónapos feledhetetlen és fájó eseményre néma emlékmenettel emlékeznek meg november 25-én, vasárnap az istentiszteletet után.

Múlt héten az Emberi Jogok Közép-Európai Bizottságának szlovák és szerb biztosa, Jókai Zoltán; a Polgári Társulások Szövetsége Szlovákia területén civil tömörülés és Modifikáció p.t elnöke, Házik Zoltán valamint a Bástya Egyesület elnöke, Vörös Attila tiszteletét tette Serke község polgármesterénél és a rabló-gyilkosság áldozatául esett ártatlan fiatalember családjánál, hogy részvétüket fejezzék ki.

Jókai Zoltán ismertette a munkája során szerzett tapasztalatokat, s biztosította a polgármestert, hogy a roma kisebbség ügyét is képviseli, mert még csírájában el kell fojtani a bűnözést, hiszen itt e tekintetben nincs szó cigánykérdésről, mert roma kisgyerek is áldozatául eshet a drogdíllerkedéssel is foglalkozó bűnbanda határokat nem ismerő törvényszegéseinek. A drogfogyasztást többször is bejelentették a rendőrségen, a polgár őrei azonban ritkán tudják „lefülelni” a tiltott kereskedést. A suhancok a kábítószer hatása alatt kiszámíthatatlanok, a helyiek elmondása szerint a legkisebbekhez sem lehet szólni vagy ellentmondani, mert nem válogatják a szavakat, sőt a tetteket sem. Serkén a faluközpontban garázdálkodnak, támadnak le vétleneket, szedik el az idős emberek pénzét, szemtelenkednek a járókelőkkel, szaladgálnak légpuskával a köztéren, vagy éppen végeznek ki brutálisan egy jó embert. Általánosítani nem lehet, de megtudtuk, hogy tavaly a hegyoldalban emberi csontokat találtak, akkor az áldozat egy cigányasszony volt, sok pénzzel. A 900 lelket számláló községnek szinte a fele roma származású, a probléma többsége ezen kisebbségnek nevezett, néhol már többségként viselkedő népcsoportot érinti. Serkében is működik a Szociális Fejlesztési Alap „remek” programja a kommunális szociális munkásokkal való problémakezelés. Három főt alkalmaznak. Vezetőjük Bikkes Kálmán, jó ember hírében áll ugyan a faluban, sajátjait mégsem tudja szociálisan „helyre rakni”… Úgy vélem, hogy a polgármester is megkötve érzi a kezét, s néha tehetetlen. „Beszélgettünk az esetről. Folyamatos téma, hogy foglalkozunk a romákkal, odafigyelünk a prevencióra. Jelen esetben a rendőrség dolga, hogy eljárjon az ügyben.” – nyilatkozza lapunknak Kisfaludy Nándor polgármester, arra a kérdésemre, milyen álláspontja van a Községi Hivatalnak az esetre és a bűnözésre. Az önkormányzat nem támogatja az emlékfelvonulást sem, melyet az áldozat tiszteletére szerveznek a civilek november 25-én. Vétkesek közt cinkos, aki néma! Az akció semmiképpen sem Serke Község, nem a hivatal, s nem is a cigányok ellen irányul! Hanem azon gaztett ellen, amely emberáldozatok sorait gyűjti. Holnap lehet, hogy éppen az Ön gyermeke koporsója előtt kell megállnunk, mert ameddig precedense van annak ebben az országban, hogy egy emberölés bűntettét átminősítik bűntárssal elkövetett rablássá, súlyos testi sértés következtében bekövetkezett halállá addig nem érezhetjük magunkat biztonságban sehol. Az igazságszolgáltatás gyengesége adja a legnagyobb hatalmat, mondhatnám úgy is lovat a bűnelkövetők alá. Annak az édesanyának, testvérnek, családnak a fájdalmát senki nem tudja átérezni, amikor újra és újra fel kell idézni a történteket, el kell mesélni, hogy: „Este kiment a faluba a fiam, negyed 10-kor elindult hazafelé, de többet nem tért haza. Már gondoltam, ha reggelig nem jön haza, nagy a baj, mert soha sem maradt ki. Az nap a cigányok úgy beszélték, hogy találtak egy embert, nem ismerték fel, annyira össze volt verve. Azt hitték, hogy egy rimaszombati férfi, nekem sem mutatták meg, csak a lányomnak. Hátulról leütötték, összerugdosták, behúzták az üzlet mögé. Akkor három napig nem égett a villany az üzlet előtt, ezt használták ki. Ez már nem az első eset lehetett, már máskor is megverték, csak nem beszélt róla. Ő nagyon jó ember volt, barát volt a cigánnyal is, csendes, szerény. Segédkezett, akinek csak kellett, ha szóltak neki, hogy menjen, éjszaka is elment…” Hát többet már nem megy, se a Falunapra, se a Lovas napokra, se a Gépparkba. Földi életét méltatlanul fejeztették be vele. Lehet, hogy akaratlanul, drog hatása alatt (Kuruc.info: a cigányok mindenhol, minden országban ezerrel drogoznak. Lásd pl. EZT a hivatalos szlovákiai statisztikát, de idézhetjük a finnországit is. Vajon miből tellik nekik a kétségkívül nem olcsó anyagra? Adózott jövedelemből? Ugyan.) gyilkoltak, de ez nem mentség. Tiltakozzunk mindennemű erőszak, bűnözés ellen!

Homoly Erzsébet

(Rimaszombati Polgár Info)

****

Ellopták és teljesen kifosztották a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivőjének szolgálati gépkocsiját

Molnár Péter tűzoltósági szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy szombaton éjjel mentésben vett részt Budapesten egy súlyos közlekedési balesetnél, és miközben az egyik sérült újraélesztésében segített, ellopták a közelben parkoló, oldalán tűzoltóság feliratú szolgálati gépkocsiját, amelyen az előírások szerint be volt kapcsolva a megkülönböztető fényjelzés.

Vasárnap reggel a III. kerületi Juhász Gyula utcában megtalálták az autót, teljesen kifosztva. Elvittek belőle mindent, amit mozdítható volt, még azt is, ami nem, mondta a szóvivő, aki szerint a kár másfél millió forintra tehető."

(Zsindex)

Index cigánytopicos hozzászólás, amellyel 100%-ig egyetértek: „Mit lopnak el legközelebb? A mentőautót, amikor egyik társukat vinné a kórházba? Vagy a tetthelyre siető rendőrautót? A saját fajtársaikkal nem ilyen pimaszok, mint azokkal akik eltartják őket. Szemét, undorító, pofátlan tolvaj bagázs! :(((“

****

Nézzünk egy példát a cigány “gyerekszeretetre” (egyéb, kapcsolódó cikk ITT és ITT):

"Fényeslitke - A nyíregyházi kórházból pénteken értesítették a rendőrséget, hogy előző nap egy 3 hetes fényeslitkei kislány életveszélyes koponyasérüléssel került az intenzív osztályra.

Azt, hogy a sérülés pontosan hogyan keletkezett, egyelőre nem lehetett megállapítani. Mivel felmerült az idegenkezűség, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés gyanújával ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.

A fényeslitkei házban az újszülött anyján és 15 hónapos testvérén (Kuruc.info: nem sok idő telt el a két gyerek születése között. Igen, sorozatgyártás.) kívül ott lakott a fiatalasszony (Kuruc.info: 5 gyerek, de még “fiatalasszony”. Hány éves? 20? Hány purdét gyárt még?) apósa, annak élettársa és öt kisgyermekük. Az eddigi kihallgatások nem tisztázták a körülményeket, a megyei bűnügyi osztály a Záhonyi Rendőrkapitányság forrónyomos csoportjával, szakértők bevonásával folytatja a nyomozást."

(szon.hu, Zsindex)

****

Nézzük egy cigány rendőr véleményét. Vegyük észre a szamurájkardot, amely, úgy látszik, elengedhetetlen kelléke a kancigányoknak (tessék, fajvédők, lehet cáfolni, hogy nem is cigánynál volt a szamurájkard! Bele lehet kötni az ELTE hivatalos cikkébe!):

"Cigányok és rendőrök közötti konfliktus? Nincs. Traub úr szerint a média fújja fel az egészet, a TV. Dudás Rezső szerint "Ha van, azt a cigányok szítják, mert így méltányosabb elbánást remélnek. Ténylegesen két dologból adódhat konfliktus cigány és rendőr között. Egyrészt, hogy a cigányok más hőfokon élik meg az eseményeket, másrészt a cigányok szellemi felkészültségének hiánya. Ezek a bűnözők nem egyetemet végzett emberek.." Hogy egy cigány rendőr esetleg hatékonyabb egy cigány bűnözővel szemben? "Ez egy írósztal mellett kitalált elmélet."- véli Traub Ferenc. Szerinte teljesen mindegy, hogy egy rendőr cigány, zsidó, vagy sárga. Nem lehet általánosítani. Dudás Rezső egyetért. "Egyáltalán nem biztos, hogy a saját fajtámmal jobban elbírok. Természetesen sokszor előny, hogy cigány vagyok, mert beszélek cigányul, így a roma bűnözők nem tudnak sutyorogni a hátam mögött. Mondok egy példát: a kispesti piacon járőröztünk, amikor a romák között kitört a botrány. Az egyik egy szamurájkarddal hadonászott. A romák sokan voltak, a rendőrök kevesen. A kollégáim engem küldtek oda, mert tudok cigányul. Oda is mentem a romához, és cigányul meggyőztem, hogy tegye le a kardot. Én nyugodtan lecigányozhatom a cigányt, biztos, hogy nem fog feljelenteni, mert látja, hogy én is az vagyok. Nemrégiben egy kocsmában a romák összeverekedtek. Ha nem én vagyok ott, akkor a roma megpróbálta volna etnikai síkra terelni a szót, mondván, miért pont őt akarják letartóztatni, talán azért, mert cigány. Így ezzel meg se próbálkozott. Ugyanakkor sokszor hátrány, hogy cigány vagyok. Jön a duma, hogy "nehogy már egy cigány jelentsen fel egy másik cigányt"."

(ELTE)

****

Igen, még mindig a szamurájkard-téma, ha már a fenti rendőr-interjúban is elhangzott, kik azok forgatói (gy.k.: az orkok). Ennek, valamint az elkövetők mohácsi illetősége alapján is tudhatjuk, kikről van szó. Igyen, kolompárékról, akiket nem véletlenül tiltanak ki még a sokkal gazdagabb, sokkal kevesebb cigánnyal fertőzött Finnországban is a bárokból. Hiába, ott se bírnak magukkal a romák, pedig ott aztán havi többezer eurós segílykét kapnak, és mindent a seggük alá tolnak, ahogy az ITT, az Amaro Drom-tól (!) átvett cikkben is olvasható.

"Bíróság előtt a szekszárdi szamurájok

Életveszélyes testi sértés kísérlete és garázdaság a vád a kardos fiatalok ellen

Bíróság előtt kell felelniük tettükért azoknak a fiataloknak, akik szamurájkarddal vágtak fejbe egy fiatalembert, majd sebezték meg a karját és a vállát augusztusban Szekszárd belvárosában. Életveszélyes testi sértés és garázdaság a vád ellenük.

Benyújtotta a vádiratot a Tolna Megyei Főügyészség a nyáron szamurájkardos támadásról elhíresült szekszárdi hármas ellen. Az eset még augusztus 25-én történt. Az Incognito bár kerthelyiségében az egyik vádlott ki akart kezdeni a sértett barátnőjével. A pár el akarta hagyni a helyiséget, de a támadó útjukat állta. Verekedés alakult ki a két férfi közt, amelyben a támadó olyan erővel lökte ki áldozatát a piaci átjáróból a Garay térre, hogy az feldöntött egy padot. Ezután testvére és egy ismerőse is megjelent, utóbbi egy szamurájkarddal vágta fejbe a menekülő férfit, majd a hátát, karját sebezte meg. Őt életveszélyt okozó testi sértés kísérletével, a testvérpárt garázdasággal vádolják, az ügyet a Tolna Megyei Bíróság tárgyalja majd."

(teol.hu)

A cikk előzménye:

"Megölik, ha nem jön rendőr

Szekszárd - A szombat éjjel, Szekszárd belvárosában történt szamurájkardos támadás áldozatának barátnője szerint az erőszakoskodók szándékosan provokálták ki az összetűzést.

Három mohácsi (Kuruc.info: Mohácsról köztudott, hogy erősen cigányfertőzött. Ugye, még mindenki emlékszik a mohácsi romák svédországi "kirándulására"? Amely kapcsán elhíresült az egyik IQ-szegény buckalakó Tel-aviV2-ben is lehozott aranyköpése: “Ott urassan (sic!) meg lehet élni a segélyekből, nem úgy, mint itt, mert a magyarok nem dolgoznak rendesen!”) férfi támadt egy szekszárdi zenés vendéglátóhelyen szórakozó férfira, miután a barátnőjét zaklatták. Az összetűzés odáig fajult, hogy a férfit kis híján kivégezték a városközpontban egy szamurájkarddal. A tényekről a Tolnai Népújság augusztus 30-i számában már beszámoltunk.

Az érthető okokból nevének eltitkolását kérő barátnő elmondta, biztosan nem az ő viselkedése váltotta ki az eseményeket.

– Egyik barátnőmmel a pulthoz álltunk, mire a három férfi szó nélkül fogdosni kezdett – kezdte a történetet. – Ezt elmeséltem a barátomnak, de nem akartunk balhét, mondtam neki, hogy menjünk inkább haza. A bejárathoz álltunk, hogy indulunk, mire az egyik zaklatóm odasétált hozzánk és tovább fogdosott. Közben provokálóan nézett barátomra. Ezt már ő sem hagyhatta annyiban, és verekedni kezdtek. Miután a molesztálóm nem bírt vele, társai a segítségére siettek. Ez már a szórakozóhely előtt, a Garay téren történt. A túlerőt látván barátom menekülni kezdett a közeli zeneiskola felé, majd vissza a térre. Három üldözőjéből kettő eltűnt. Harmadik társuk pedig barátom után kiáltott, beszéljük meg. Ő sajnos megállt. A két másik férfi ekkor ért oda, egyikük kezében már ott volt a kard. Ketten lefogták, a harmadik pedig hátulról fejbevágta a szamurájkarddal. Láttam amint összeesik. Hiába kérleltem a klub előtt álló kidobóembereket, hogy segítsenek. Majd megoldják egymás között – mondták.

A szórakozóhely előtt álló tömeg sem tett semmit. Közben a barátom a Várköz utca felé szaladt, mialatt többször hátba vágták a fegyverrel, s azt kiabálták, megölik. Szerintem meg is tették volna, ha nem jön arra éppen egy rendőrautó. Így viszont elszaladtak, vérző barátom pedig odatámolygott a rendőrökhöz. Szerencsére valaki felírta a menekülők rendszámát, s elkapták őket Bátaszék határában. Barátom homlokcsontja bezúzódott és a testét is számos seb tarkítja. Szerdán engedték ki a kórházból, ám nem érezte jól magát. Elvittük egy pécsi specialistához. A computer-tomográfos vizsgálat szerint egy darab levált koponyájából és belefúrodott az agyállományba. Most sok pihenésre van szüksége. Remélem, nem lesz komolyabb baja, de még bármi megtörténhet – mondta a lány.

– Nagyon megviseltek minket a történtek. Egyik barátnőm szinte sokkot kapott. Már szórakozni sem lehet nyugodtan elmenni. Az egészben az volt a legdühítőbb, hogy a klub előtt álló kidobófiúk és legalább száz ember semmit sem tett, hogy segítsen rajtunk. Egyszerűen csak közönyösen nézték a vérontást – fakadt ki a lány.

****

Olvasói levél:
 
Rossz hírem van: Hófehérke nem is volt leány és ráadásul fehér sem volt. No, ezt a békát tessék lenyelni: igen, ő is cigány volt! Most találtam a temesvári hírekben, melyek szerint a helyi cigányok egyik helyi vajdája volt szegényke, még csak 55 volt, mikor hirtelen itthagyott minket. 2004-ben oláh szenátor akart volna lenni őkelme, sajnos a sors másképpen határozott, így mindvégig csak egy helyes kis helyi cigó főnököcske maradt. Így hotta meg magát, aztán került föl a ravatalra, majd húzták néki társai a nótát. Fejénél szolista énekes kárált ilyesztően rikácsoló hangon, hármat-négyet is.

Majd három oláh pap búcsúztatta, több tucat luxusautó kint az utcán és megannyi parvenü, füstös képű cigány volt bent a meleg honban az üvegtetejű koporsó körül. Oly sokan voltak, hogy akár az egész Bega folyót ellehetett volna tömni vélük. Ez végül elmaradt, a helyiek nem kis bánatára.És rimánkodtak, cirkuszoltak, ájulgattak, aztán volt ott minden, ami még belefér az ilyesfajta ingyencirkuszokba.

A közvetlen közelben lévő temetőt is hatalmas kerülővel közelítette meg a nagy cigánysereg, hogy hát mindenki láthassa, azt, ami még nem volt: egy cigányt 5000 eurós értékű, klimaberendezéssel ellátott német gyártmányú üvegkoporsóban (Kuruc.info: tessék mondani, miből volt rá píííz??). Madárka, kedves kis varjúmadárka, mondd meg nékem, tehát Hófehérke -a buzi mindenit-,  mégis  csak egy koszos, ronda dzsipszi volt? 

****

Menjünk tovább, nézzük a ZSDSZ-es Mohácsi Viktória (az előzményekkel kapcsolatban lásd EZT és EZT) legújabb agymenését:

Egy döntés, ami segíthet a romákon

Mohácsi Viktória: a strasbourgi bírósági döntés hatással lesz a magyarországi perekre is
Történelminek nevezte Mohácsi Viktória európai parlamenti képviselő (SZDSZ) a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának a csehországi roma gyerekek fogyatékossá nyilvánítása ügyében hozott jogerős döntését. A liberális képviselő az MTI-nek szerdán Strasbourgban nyilatkozva úgy vélte: a döntésnek hatással kell lennie az általa hasonló ok miatt indított magyarországi perekre is.

Strasbourgban az Emberi Jogok Európai Bírósága egy kilenc éve húzódó perben 18 csehországi roma gyerek ügyét vizsgálta meg, akiknek szülei elfogadhatatlannak tartották, hogy gyermekeik nem járhattak normál tanrendű iskolába. Az alsóbb szintű bíróságok álláspontja szerint Csehország nem sértette meg a romák jogait, mert a különleges iskolák nincsenek kizárólag a romák számára fenntartva. Az európai bíróság indoklása szerint azonban tény, hogy a speciális iskolákban gyakorlatilag csak romák tanulnak, amit diszkriminációnak lehet minősíteni.

Mohácsi Viktória az MTI tudósítójának kijelentette: "Európa-szerte elterjedt gyakorlat a fogyatékossá minősítést olyan eszközként használni, amelynek eredményeképpen nem juthatnak gyermekeink jó minőségű iskolába."

Emlékeztetett: az ENSZ Fejlesztési Programjának (UNDP) a 2002/2003-as tanévre vonatkozó jelentése szerint Szlovákiában a fogyatékosnak minősített gyermekeknek több mint a fele roma volt, míg Németországban ugyanekkor a roma gyermekek mintegy fele egyáltalán nem járt iskolába. Azok közül, akik járnak iskolába, 80 százalék fogyatékos gyermekek részére fenntartott intézményekbe kényszerül. Lengyelországban, Bulgáriában, Szlovéniában romák adják a speciális intézményekbe járó gyermekek többségét.

A liberális politikus kijelentette: "Saját hazám sem kivétel ezen gyakorlat alkalmazása alól." Mohácsi elmondta: azért indított hasonló pereket Magyarországon, hogy bizonyítást nyerjen az a tény, mely szerint csak és kizárólag diszkrimináció okozza a roma gyermekek fogyatékossá nyilvánítását.

Tizenkét gyermek keresetét adták be a szülők nevében hat megyében, melyben a fogyatékosság megállapításának törlését kérik, és amennyiben ez bebizonyosodik, egymillió forintos nem vagyoni kártérítést követelnek.

Mohácsi véleménye szerint ez nemcsak azért fontos, mert a szülőknek, gyermekeiknek visszaadhatják erkölcsi önbecsülésüket, hanem kárpótoltatni szeretnék azokat az elveszített éveket is, melyek a jövőbeni munkavállalásukhoz alapvető fontosságúak lettek volna. Emlékeztetett, hogy az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Bíróság már meghozta első fokú ítéletét, melyben az alperesek részére hozott kedvező döntést. Hozzátette: amennyiben a másodfokú ítélet sem mondja ki a gyermekek jogtalan elkülönítését, akkor szintén az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak.

A csehországi ügyben hozott strasbourgi döntés szerint, amely ellen már fellebbezni nem lehet, minden érintett roma gyermek 4000 eurós kárpótlást kap. A cseh államnak azonkívül ki kell fizetnie a mintegy 10 ezer eurós perköltséget is.

(SZDSZava)

Erre egy olvasói reakció:

Tisztelt kuruc.info,

Megdöbbenéssel olvastam a Népfasza című liberálbolsevista újságban megjelent cikket, miszerint az SZDSZ Európa parlamenti képviselője, Mohácsi Viktória próbapereket indított Magyarországon azért, hogy cigány fogyatékos purdékat rehabilitáljon a bíróság, mivel szerinte ezek csak diszkrimináció áldozatai. Így lehetővé válik majd, hogy ezek a roma degeneráltak normális gyerekek közé járhassanak, hogy még jobban megfertözzék és ellehetetlenítsék az egyre gyérülő számú magyar gyerekek magas szintű oktatáshoz való alkotmányos jogát.

Ezenkívül minden purdé után 1 millió Ft kártérítést is követelnek. Strasbourg eddigi döntései azt támasztják alá, hogy ez a precedens értékű ítélet is, ami most megszületett, azt a célt szolgálja, hogy a kelet- közép európai régiót minél jobban szétzilálják, erkölcsi, nemzeti és kultúrális hagyományaikat pedig lerombolják. Így aztán több legyet ütnek a cigányok: Először évekig felmarkolják jogtalanul az emelt családi pótlékot és egyéb a fogyatékossággal járó kedvezményeket, majd amikor úgy tetszik nekik, akkor megtámadják az orvosi szakvéleményt (amit ők erőszakoltak ki előzőleg) és lekaszálnak további 1 milliót. Az ily módon egészségessé vált purdé aztán ösztöndíjjal végzi el az általánost és a többi szakiskolákat, ahol mindenféle teljesítmény nélkül megkapja a bizonyítványt. Mindehhez pedig az SZDSZ asszisztál.

Kuruc.info – Arppi S.