2020. szeptember 22., kedd, Móric napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:23 Irán: szabotázsakció áll a natanzi urándúsító telepen történt robbanás mögött20:05 Gyorstesztek tömeges alkalmazására készül a bajor kormány19:43 Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót19:22 Trump Kínát bírálta a járványkezelése miatt az ENSZ közgyűlésén19:05 Putyin elfogadta a Jelcin-korszak utolsó kormányzójának lemondását18:41 Egyetlen koronás eset miatt halasztják az EU-csúcsot18:23 Maszkot hordani nem hajlandó utasok miatt késnek a vonatok17:56 Kilencéves kislányt és 73 éves asszonyt is megerőszakolt két "férfi" Franciaországban17:32 Halálra ítéltek két embert Pakisztánban tömeges tragédiát okozó gyújtogatásért17:06 Négy idős ózdi asszonynál próbálkoztak az unokázók, egyszer sem jártak sikerrel16:34 Szarvasbőgés a barcsi erdészetben16:26 Szijjártó szerint egyetértés volt Strassburgban arról, hogy rendezni kell a nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatás kérdését Kárpátalján16:03 Megkérdőjelezték a faji sokszínűség egyik elméletét15:21 Már a gyümölcslével nyakon öntött zsidós poénokat is levadássza az érinthetetlenek legújabb számítógépes projektje14:54 Tucatnyi tűzoltót kötött le egy korlátok közé szorult észlény a Boráros téren
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek, Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

Üdvözli az MPP és az EMNP egyesülését a Mi Hazánk

Reklám

Üdvözli az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) egyesülését, értékelvű nemzeti összefogását a Mi Hazánk Mozgalom. Alább folytatódik Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk elnökhelyettesének közleménye.
Az elmúlt harminc év mérlege az erdélyi magyarokra nézve katasztrofális (1,7 millióról 1,1 milliónyira becsülhetőre apadt lélekszámuk, zajlik a visszaállamosítás, üldözik közösségi jelképeiket, akadályozzák a magyar nyelvhasználatot, és lekerült a napirendről a területi autonómia kérdése), miközben tagadhatatlan, hogy ebben a három évtizedben kizárólag az RMDSZ volt döntéshozói helyzetben. Ilyen körülmények között elengedhetetlen, hogy az RMDSZ folyamatos politikai monopóliumépítésével ellentétes irányba ható politikai erő is létezzen, mely sikerrel szólítja meg a magyar közösség valamennyi tagját, és nem enged teret az RMDSZ-ből kiábrándulók román pártok felé való közeledésének, hiszen látjuk, a Felvidéken lezajlott hasonló folyamatok hová vezettek.
Trianon 100. évfordulója különös felelősséget ruház a magyar nemzeti pártokra a Kárpát-medence minden országában, s az Erdélyi Magyar Szövetség néven egyesülő két párt összefogása hatékonyabb nemzeti érdekképviseletet tesz lehetővé a magyarság önrendelkezése érdekében a román beolvasztási kísérletekkel szemben. Elismerés illeti az EMNP-t és az MPP-t azért, hogy a közösségi érdeket a saját pártérdekek elé tudják helyezni, és a magyarság hatékony, hiteles képviseletének lehetővé tétele vezérli őket. Az erdélyi magyarok számára egyszerre érték az összefogás és a politikai pluralizmus. Kisebbségben élnek ugyan, de lélekszámuk szerint is országnyi méretű népesség.
Minden magyar felelős minden magyarért! - a Mi Hazánknak ez az alapítás óta meglévő jelszava vezette mozgalmunkat a határon túli magyar pártokkal való kapcsolat kialakítására is. Meghívásunkra több külhoni párt vezetője is részt vesz Toroczkai László, a Mi Hazánk elnökének január 25-ei évértékelőjén, pl. Erdélyből az EMNP és az MPP vezetői, illetve az EMI-táborokat szervező ifjúsági szervezet vezetője is jelen lesz.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready