2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:22 NVB: nem lehet népszavazást tartani a nyugdíjemelésről19:39 Még mindig a pohártartó és a személyiségzavar a téma Molnár Ricsi perében19:03 Kivizsgálják a repülőtéren órákat veszteglő légijárat ügyét18:43 A fasiszta brigantik már a DK-ba is befurakodtak: 2,6% nem akarta Ferit elnöknek18:34 A hivatalban lévő államfő nyerte az elnökválasztást Afganisztánban17:53 Iskolai mészárlásra készülő kercsi tizenéveseket vettek őrizetbe17:32 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt16:46 A kubai orvoslás jelensége - a gazdagság és egészségipar eddig ismert összefüggéseinek cáfolata16:25 Fogolycserét hajtott végre Irán és Németország15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek, Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

Üdvözli az MPP és az EMNP egyesülését a Mi Hazánk

Reklám

Üdvözli az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) egyesülését, értékelvű nemzeti összefogását a Mi Hazánk Mozgalom. Alább folytatódik Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk elnökhelyettesének közleménye.
Az elmúlt harminc év mérlege az erdélyi magyarokra nézve katasztrofális (1,7 millióról 1,1 milliónyira becsülhetőre apadt lélekszámuk, zajlik a visszaállamosítás, üldözik közösségi jelképeiket, akadályozzák a magyar nyelvhasználatot, és lekerült a napirendről a területi autonómia kérdése), miközben tagadhatatlan, hogy ebben a három évtizedben kizárólag az RMDSZ volt döntéshozói helyzetben. Ilyen körülmények között elengedhetetlen, hogy az RMDSZ folyamatos politikai monopóliumépítésével ellentétes irányba ható politikai erő is létezzen, mely sikerrel szólítja meg a magyar közösség valamennyi tagját, és nem enged teret az RMDSZ-ből kiábrándulók román pártok felé való közeledésének, hiszen látjuk, a Felvidéken lezajlott hasonló folyamatok hová vezettek.
Trianon 100. évfordulója különös felelősséget ruház a magyar nemzeti pártokra a Kárpát-medence minden országában, s az Erdélyi Magyar Szövetség néven egyesülő két párt összefogása hatékonyabb nemzeti érdekképviseletet tesz lehetővé a magyarság önrendelkezése érdekében a román beolvasztási kísérletekkel szemben. Elismerés illeti az EMNP-t és az MPP-t azért, hogy a közösségi érdeket a saját pártérdekek elé tudják helyezni, és a magyarság hatékony, hiteles képviseletének lehetővé tétele vezérli őket. Az erdélyi magyarok számára egyszerre érték az összefogás és a politikai pluralizmus. Kisebbségben élnek ugyan, de lélekszámuk szerint is országnyi méretű népesség.
Minden magyar felelős minden magyarért! - a Mi Hazánknak ez az alapítás óta meglévő jelszava vezette mozgalmunkat a határon túli magyar pártokkal való kapcsolat kialakítására is. Meghívásunkra több külhoni párt vezetője is részt vesz Toroczkai László, a Mi Hazánk elnökének január 25-ei évértékelőjén, pl. Erdélyből az EMNP és az MPP vezetői, illetve az EMI-táborokat szervező ifjúsági szervezet vezetője is jelen lesz.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready