Az ELTE jogi karának egyik tanára Morvai Krisztina ellen kampányol. Alább a levél, melyet a karok vezetői kaptak meg - írja egyik olvasónk, alább a nemes indítvány.

From: dr. Földi András
Sent: Thursday, November 27, 2008 9:41 AM
To: Kari Vezetőség
Subject: javaslat
Tisztelt Dékán Úr!
Tisztelt Kollégák!
Egy aktuális alkalomból fordulok Önökhöz. Hosszú idő, immár évek óta növekvő aggodalommal, sőt megdöbbenéssel és felháborodással figyelem a sajtóhíreken és különféle publikációkon keresztül egy főállású oktató kolléganőnknek a szélsőséges, kirekesztő politikai irányultságuk, tónusuk (amely paradox módon a legalapvetőbb keresztény értékekkel is diametrálisan ellentétes) és a megnyilatkozások stílusának színvonalánál fogva is egyetemi polgárhoz, különösen minősített egyetemi oktatóhoz mélységesen méltatlan közéleti megnyilvánulásait, amelyek azon túl, hogy megbotránkoztatatják a közvélemény széles köreit, és azon túl, hogy az adott oktatót intelligens és jóérzésú hallgatóink sokasága előtt hiteltelenné, sőt nevetségessé teszik, lejáratják a Kart, rombolják azt a különleges tekintélyt, amelyre a Kar nagyszombati megalapítása óta eltelt évszázadok során méltán szert tett.
Miután az illető oktató kolléganőnek a fenti karakterisztikákkal jellemezhető, folytatólagosan elkövetett szélsőséges közéleti megnyilvánulásai közül a legutóbbi, nevezetesen az Élet és Irodalom c. hetilap 2008. november 14-i számában megjelent olvasói levele (ld. http://www.es.hu/index.php?view=&lapszam=380) az ELTE vezető köreiben példátlan megütközést keltett, az a meggyőződésem alakult ki, miszerint a Karnak most már halogathatatlan erkölcsi kötelessége - hadd hivatkozzam csak Babitsra és Illyés Gyulára - hogy szakítson az ez ügyben eddig követett gyakorlatával, vagyis a baj elfödésére irányuló passzivitással, a némasággal. Ehhez képest feltétlenül szükségesnek tartom, hogy a kari tanács 2008. december 9-i ülésén határozatban ítélje el a fenti magatartásformát.
Szövegszerű javaslatom a következő:
"Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Tanácsa aktuális alkalomból erkölcsi felelőssége és kötelezettsége tudatában kinyilvánítja, hogy mélységesen elítéli a kirekesztő politikai szélsőségesség, az emberek csoportjai, közösségei elleni gyűlölködés minden formáját. Elfogadhatatlan, sőt tűrhetetlen, ha Karunk oktatója, (még inkább, ha minősített oktatója) tanúsít ilyen magatartást. Olyan oktatónak, aki rendszeresen szélsőséges, kirekesztő politikai megnyilatkozásokat tanúsít, amelyek tónusuktól, stílusuktól eltekintve is mélységesen méltatlanok az egyetemi oktatóhoz, nincs helye az egyetem polgárainak közösségében."
Kérem a T. Vezetőséget a fentiek átgondolására, a következő vezetőségi ülésünkön való előterjesztésre tekintettel.
Tisztelettel:
Földi András

Tisztelt Szerkesztőség!
A Morvai-ellenes körlevélhez pár adalék:
-Földi András nem zsidó, nem buzi, hanem fideszes mélykeresztény.
-Ez ELTE ÁJK teljes vezetése (2008 nyara óta) SZÉLSŐSÉGESEN FIDESZES.
-Földi András azon a római jog tanszéken professzor, ahol Hamza Gábor a tanszékvezető régóta.
-Földi Hamzával együtt adja ki évről-évre a Római jog könyvet, közöttük nagyon szoros munkakapcsolat és együttműködés áll fenn.
-Hamza Gábor nyíltan buzi és nyíltan zsidó. (A rendszerváltás után a médianyilvánosság előtt elsőként lépett fel a buzik érdekeiért, a HOMÉROSZ-kör elnökeként. HOMÉROSZ= Homoszexuális Értelmiségiek Szövetsége.)
-2008 nyaráig az ELTE jogi karának vezetése cionista zsidókból állt, ők nem támadták ennyire nyíltan Morvait (de háttérben igen), az új zsideszes vezetés pedig...
-Morvai Krisztinát sokkal jobban szeretik és megbecsülik a diákjai, mint Földit.
-Földi András nagyon okos ember, talán az egyik legnagyobb tudású magyar jogászprofesszor, de egyértelműen szakbarbár, cigányt még életében nem látott testközelből, nem ért a politikához és csak a fideszes médiumokat olvassa, vagy azt sem, ahelyett is római jogot olvas latinul <---ez nem baj, csak akkor ne írogasson ilyen körleveleket, ha nem ért hozzá.
-az ELTE ÁJK-n tanít egy Fleck Zoltán nevű szélsőliberális zsidó, aki rendszeresen tesz szélsőséges, rágalmazó kijelentéseket a "Magyar Köztársaság" bíróságainak munkájára, természetesen nem az ellenállók meghurcolása miatt, hanem például azok állítólagos rasszizmusa, diszkriminatív volta miatt.
-az ELTE ÁJK tanárai között messze felülreprezentáltak a zsidók és a buzik, Morvai soha nem bántotta egyiket sem emiatt, és bár ő tolerálja kollégái szélsőséges megnyilvánulásait, de úgy látszik, a cionisták nem bírják elviselni, ha valaki, aki nem utcaseprő, normális nézeteket mer vallani (a hazai közállapotokat jelzi, hogy még így is az ELTE ÁJK az egyik legkorrektebb jogi kar az országban, ez a levelem nem az egyetem ellen irányul).
-Földi András nem írogat körleveleket a jogi kar szélsőségesen liberális, vagy éppenséggel nyíltan leninista (!!!) oktatói ellen (Gönczöl Katalin is a kar professzora, vele nincs baja Földinek).
-Földi nem emelte még fel a szavát a kar azon oktatói ellen, akik a médiában is és szakmai fórumokon is nyíltan a drogok legalizálását támogatják, úgy látszik, számára Morvai nagyobb probléma a cigánybűnözésnél és annál, hogy a fiatalok több mint fele drogozott már életében, 25%-a alkalmilag vagy rendszeresen drogozik.
-Földi András, ha zsidó lenne, már régen tagja lehetne a Magyar Tudományos Akadémiának, egyébként abszolút meg is érdemelné, hogy tagja legyen, de úgy látszik, ennyire nem élnek benne az egészséges, férfias ösztönök, hogy ez őt nem zavarja, és ennek ellenére igyekszik a cionisták kegyeit keresni ezzel a levéllel, vagy talán éppen az a szándéka a nyilatkozattal, hogy előrelendítse régóta megfeneklett, idén nyáron csak a Zsidesznek köszönhetően némileg előremozdult karrierjét
-Földi András e-mail címe: andras.foldi@ajk.elte.hu. Javaslom a kedves olvasóknak, hogy minél többen írják meg Földinek SZIGORÚAN KULTURÁLT HANGNEMBEN a véleményüket.
-Földi András magántelefonszámát, adatait, elérhetőségét, lakcímét is ismerem, azt csak azért nem írom meg a kuruc.info-nak (a jövőben sem), mert egész biztos vagyok benne, hogy Morvai Krisztina annak ellenére, hogy őt aljas módon fúrják kollégái, emberi kvalitásai és korrektsége folytán soha nem támogatná ezt.
Ez a levelem nem Földi ellen irányul, őt tudása miatt maximálisan tisztelem, azonban akármilyen okos nemzsidó elme is, mindenképpen korlátoltságra vall, hogy nem ismeri fel civilizációnk és nemzetünk égető problémáit. Ezért az alakításáért szégyellheti magát, és biztos vagyok benne, hogy szégyelli is magát, de úgy látszik, ráfér a lelkiismeretére, hogy a zsideszesek érdekében, akik dékánhelyettest csináltak az addig mellőzött és a fősodratú cionisták által háttérbe szorított professzorból, gusztustalan aljas eszközökkel, simon wiesenthalos egyetemi körlevelekkel támadja a kar egyik emberileg és szakmailag kiváló oktatóját.
Tisztelettel:
X.Y., Földi András egykori kollégája, az ELTE ÁJK korábbi oktatója
Utóirat:
Kedves András, ha eljut Hozzád ez a hozzászólás, kérlek, tedd fel magadnak a kérdést: Akkor is bántanád Morvait, ha a Fidesz EP-listáját vezetné? Vagy akkor inkább nem győznél saját karriered érdekében dörgölőzni hozzá? Tényleg nem tartod problémának azokat, amiket Morvai annak tart (pl:. cigánybűnözés) és mindenképpen csak akkor változik meg a véleményed, ha a Te lányaidat fogják megerőszakolni és megölni a cigányok, mint most a szerencsétlen kiskunlacházi lányt? Vagy annyira korlátolt, jámbor keresztény vagy, hogy még akkor sem? Nem bántja a lelkiismeretedet, hogy Morvait fúrod, de a drogpárti és buzipárti kollégáidat csak a négy fal között mered bírálni, akkor is visszafogottan?