A Magyar Menedék Könyvesház heti ajánlója.
 
Közlemény: Kedves rendelőink! Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy kéréseiknek és igényeiknek megfelelően sikerült módosítanunk a csomagküldés szállítási költségeit. 2009. április 5-től új szolgáltatással bővült internetes könyváruházunk, megrendeléseiket ezentúl a Magyar Posta Zrt-n kívül futárszolgálattal is megkaphatják - a mindenkor érvényes postai áraknál jóval kedvezőbb szállítási díjakkal, feltételekkel. Természetesen továbbra is lehetőség van postai úton történő utánvételes megrendelésekre, amennyiben ezt igénylik. Ezúton is köszönjük, hogy megrendeléseikkel támogatják könyvesházunk fennmaradását.
 

Morvai Krisztina - MAGUNKFAJTÁK

Ki is lehet valójában a közélet egyik legszimpatikusabb, legkarakánabb, legbarátságosabb női szereplője, aki jelen pillanatban Vona Gáborral járja az országot, és mondja el lépten nyomon az igazságot a magyarok ellen elkövetett sérelmekről? Aki egy személyesebb képet szeretne kapni a Jobbik leendő EP listavezetőjéről, annak íme a megoldás, ez a könyv.
Mondd barátom, te mit éreztél tavaly október 23-a után? Döbbenetet? Dühöt, haragot? Aztán hallottuk, született egy feljelentés. Majd alakult egy bizottság. Majd megláttuk Morvai Krisztinát a közszolgálatinak nevezett tévé reggeli adásában, miként próbálja a hatalom hiteltelenné és nevetségessé tenni a bizottság társelnökét. A kísérlet fordítva sikerült. Mindenkit meglepett a szép arcú jogásznő karakán kiállása és kedves, őszinte mosolya, ahogyan azokra nézett, akik pénzért szolgálják a tömegbe lövetőket. Sokan ekkor láttuk őt először.
A könyvet megrendelheti  ide kattintva!
 

Susan George - Lugánói Tanulmány

Nem titok: a Lugánói tanulmányt az elejétől a végéig én írtam. Az 1970-es évek közepétől, amikor az első könyvem anyagához végeztem kutatást, folyton azt próbáltam megérteni és leírni, hogyan osztódik szét a hatalom. Ebből kiindulva olyan témákkal foglalkoztam, mint az éhség a világban és a harmadik világ nyomora, a déli félteke adósságainak hatása, az észak-déli viszonyok, a transznacionális vállalatok és intézmények, és a Világbank.
A Lugánói tanulmány olyan pontos, józan és távolságtartó elemzés, amilyet csak elvégezni képes komoly kutatás. Nem tudományos fantasztikus írás, vagy bármilyen más kitalálás. A legkevésbé sem volnék meglepve, ha megtudnám, hogy egy hasonló dokumentumot már elkészített egy valóságos munkacsoport.
(Részlet a szerző előszavából)

Susan George könyvével először 2000-ben találkoztam. Az első kiadás jutott el hozzám. Azonnal, szinte egy ültő helyemben végigolvastam. Nagyon megrázott. Úgy éreztem, hogy akkor értettem meg igazán a Bokros-csomag és a Világbank, valamint az IMF-nemzetközi valutaalap- Magyarországon játszott szerepét. Susan George könyve soha nem volt annyira időszerű, mint éppen most és éppen nálunk. Az sem titok, hogy Susan George baloldali gondolkodó, aki szigorú szakmai munkával, meggyőző elemzésekkel támasztja alá a véleményét, bizonyítva, hogy a globalizációs erők országokat és népeket tesznek tönkre. De mégsem pesszimista! Figyelmeztet könyve végén arra, hogy van megoldás. Így fogalmaz: - le kell számolni a transznacionális zsarnoksággal, mielőtt az számolna le velünk. Hogy hogyan? Aki végigolvassa ezt az érdekfeszítő, igényes, esetenként komoly utánagondolást igénylő globalizációs krimit, az rá fog találni a megoldásra.

Dr. Csath Magdolna ajánlása a kötethez.
 
Megrendelheti ide kattintva!
 
 

Hóhér vigyázz! - A Wittner fim
Siklósi Beatrix és Matuz Gábor nem szokványos módon örökítették meg az egykori '56-os forradalmár, a siralomházban annak idején hónapokat eltöltött halálraítélt életét és gondolatait, aki mostanság a Fidesz parlamenti képviselőjeként borzolja a nemzetellenes politikát folytatók idegeit.
Megszólalnak a filmben például a Wittner Máriát egész kicsi korában nevelő apácák, visszaemlékezik a közös szenvedésekre, örömökre egy korábbi cellatárs, és több mint fél évszázad elteltével a főszereplő - ezúttal kamerák és nem géppisztolyos ávósok kíséretében - ismét lejut a Képviselői Irodaház (Fehér Ház) alagsorába, ahol 1957-ben fogva tartották. Ma a megkínzott és legyilkolt forradalmárok lelke kísért labirintusszerte a folyosókon, rosszul megvilágított lépcsőfordulókban, miközben életre kelnek a szörnyű emlékek. (A forgatást a parlamenti bürokrácia szerette volna megakadályozni, kezdetben még azt is tagadták, hogy van alagsora az Irodaháznak, szánalmas próbálkozásaik azonban kudarcot vallottak).
Az érzelmeket felkavaró alkotás egyediségéhez hozzájárul, hogy látható és hallható benne Waszlavik László zenész, aki időnkénti felbukkanásával végigkíséri a főszereplő sorsát, tangóharmonikájával összekötve a XX. század harmincas éveit az 1956-os forradalom és szabadságharc időszakával. Emellett több dal is elhangzik az ötvenhatos forradalomról írt első, és mind a mai napig egyetlen rockoperából (Jenei Szilveszter - Adorján András - Kocsis L. Mihály: 1956 Aki magyar...), valamint egy dal erejéig felbukkan a filmben Bokor Tünde, a varázslatos hangú erdélyi énekes.
Az egyik csúcspont pedig kétségtelenül annak a koncertnek a részlete, amelyen Wittner Mária a Kárpátiával együtt lépett fel a Magyar Szigeten.
89 perc
Megrendelheti ide kattintva!
 

Bene Éva - Erkölcs és egészség

Megjelent Bene Éva legújabb kötete!


A Magyar Katolikus Rádióban elhangzott jegyzeteimmel a célom az volt, hogy ateista korunkban a hit megtartó erejét felmutassam, hogy felhívjam a hallgatók figyelmét az egészségromboló hatásokra, hogy felébresszem önmaguk iránti felelősségüket, hogy számukra az egészség érték és megvalósítandó cél legyen. Ezért a jegyzetekben igyekeztem rámutatni a közélet, a közgondolkodás ártalmas torzulásaira, és a leggyakoribb életviteli hibákra, melyek a népesség gyorsuló egészségromlásáért felelősek.
Megrendelheti ide kattintva!
 
 

Bene Éva - Megdőlt az életfa

A könyv röviden arról szól, hogy milyen cselekvési, intézkedési, ideológiai, érdeki, erkölcsi, gazdasági, politikai, hatalmi, mediális, oktatási, verbális lehetőségei és elemei vannak a közösség, a társadalom, a nemzet tönkretételének.

Akiket a most zajló dolgok lényegi, mélységi megvilágítása érdekel, ebben a kötetben megtalálják. Bene Éva leírja azokat a folyamatokat amiket a társadalom minden irányából bevetnek hazánkban, pusztán egy cél érdekében. Ez a cél nem más, mint nemzetünk kipusztítása, kiírtása. Ne gondolkozzon, vegye meg és olvassa el feltétetlenül! A Magyar Menedék Könyvesház egyik kiemelt ajánlata!
Oktatásügy, egészségügy.Látjuk, tudjuk milyen. De a miértre a választ sokan még nem. Bene Éva nekik (is) segít.
Megrendelheti ide kattintva!