Bezár!
2020. június 7., vasárnap, Róbert, Arianna, Kocsárd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:26 Csaknem 6,9 millióra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma08:19 Washingtoni tüntetés: megvonnák a rendőrség forrásait, hogy négerek között osszák szét07:52 Négyszáz betolakodót ölel ideiglenesen a keblére Málta, de utána továbbadnák őket simogatásra07:29 Olajkitermelés-csökkentésben állapodtak meg az OPEC+ videóértekezletén06:53 Büntetőeljárás indítását szorgalmazzák Aján Tamás ellen23:51 Fulani faluban mészároltak egyenruhások Maliban23:25 A Mi Hazánk miatt akarta lemondani a megemlékezést Mirkóczki, de igencsak alászaladt23:14 Durva Izrael-gúnyrajzzal jelentkezett a Népszava karikaturistája22:45 Vonatbaleset Németországban: sínekre dőlt, égő fának hajtott a szerelvény, 150 utast kellett evakuálni22:20 CIszjordánia annektálása ellen tüntettek Tel-Avivban21:52 Szegény, zárkózott Lakatos Csaba szerelmi fájdalmában agyonverte élettársát21:37 Pedofilhálózatra csapott le a német rendőrség - a főbűnöst már kétszer elítélték korábban gyermekpornográfia birtoklásáért21:18 Fél évvel később lépnek hatályba a drónrendeletek20:57 Kormányellenes tüntetők csaptak össze a Hezbollah híveivel Bejrútban20:42 Gaudi: Mikor kerülhet vissza a törökbecsei turulos szabadságszobor Délvidéken a méltó helyére?
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Milliós "jutalmakat" kaptak az önkormányzati cégek vezetői, de ezt Orbán nem fizetteti vissza

Reklám

Bár többet kaszáltak a polgármestereknél, úgy tűnik, az önkormányzati cégek vezetői megússzák a jutalmuk, prémiumuk visszafizetését - írja a Blikk.
Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök csak az önkormányzati vezetőktől kérte, hogy mondjanak le év végi pluszpénzükről, de a lap talált olyan gazdagon jutalmazott cégvezéreket, akik pártisztséget is betöltenek a Fidesz vagy KDNP helyi szervezeteiben.
A XI. kerületben például a fideszes ifjúsági szervezet, a Fidelitas helyi alelnöke, Lőrincz Gergely 5,5 milliós juttatásban részesült a fogyatékkal élők foglalkoztatási rehabilitációjával foglalkozó Prizma Kft. vezetőjeként. A kerületi sportcéget irányító Kocsis Sándor 3,1 milliót vehetett fel - ő fideszes jelöltként indult a 2010-es önkormányzati választásokon.
Szegeden is több pártkatona vezet városi cégeket, s szintén mil­liókhoz jutottak. Makrai László volt fideszes önkormányzati képviselőnek 4 millió forint ütötte a markát. Szintén képviselő volt Balogi Dániel, akinek 55 ezer forintos megtakarításért fizettek 3 milliós prémiumot, amit a város főjegyzője is aránytalannak és törvénysértőnek nevezett - hiába. Ugyancsak 3 milliós prémiumban részesült a városi KDNP ügyvezető elnöke, Miklós Péter, aki a Szegedi Intézménytakarító Kft.-t vezeti. Ám hiába a mesés összegek, ezeknek a sorsát a Fidesz nem firtatja.
– Már a polgármesteri jutalmak visszakérése miatt is számos kritikát kaptunk, hogy miért avatkozunk bele az önkormányzati döntésekbe. Pedig Orbán Viktor pártelnökként párttársait kérte erre – fogalmazott Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, aki hozzátette: Orbán korábban több alkalommal is figyelmeztette őket, hogy a nehéz gazdasági helyzetben nem vehető fel jutalom. – A cégvezetők esetében már nem lehet általános szabályt felállítani, minden egyedi esetet külön kell vizsgálni – mondta Kocsis Máté.
Az önkormányzati vezetők közül összesen 114-en kaptak jutalmat, és egy kivételével valamennyien teljesítették Orbán Viktor kérését, vagyis vagy visszafizetik, vagy jótékony célokra ajánlják fel azokat. Mindössze egy somogyi kistelepülés, Tarany polgármestere döntött úgy, hogy megtartja a pénzt, és kilép a Fideszből is.
(Blikk nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready