Ismeretlenek ripityára törték a jobbikosok által 2011-ben rendbe hozott Csúcs-hegyi katonasírt. Egy szimpatizánsuk értesítette a III. kerületi alapszervezetet, hogy május 12-én, vasárnap milyen állapotban találta az emlékhelyet, melyet rendszeresen felkeres. Elmondása szerint május 8-án még minden rendben volt, tehát a két időpont között történhetett a rongálás. A Jobbik nevében Szanyó Miklós alapszervezeti elnök tett bejelentést a kerületi rendőrkapitányságon, majd elkísérte a sírhoz a helyszínelőket is, akik azonban nem biztatták a sikeres felderítés nagy esélyével - írják az óbudai jobbikosok.
Zoom
Ilyen volt...
Zoom
A márványtáblát tavaly kisebb mértékben már megrongálták, de akkor a betűk aranyozásának javításával csillapítani lehetett az ütésnyomok láthatóságát. Ezúttal azonban nem volt kegyelem, darabokra törték az emlékművet.
Zoom
...ilyen lett
Zoom
Az avatás idején készült képen még látható az a vasból készült kereszt, melyet a tettesek a földből kihúzva valószínűleg arra használtak, hogy szilánkokra kalapálják azt a márványtáblát és beton foglalatát, mely emlékeztette a túrázókat, hogy milyen harcok dúltak a II. világháborúban Budapest ostromakor és a kitörés után ezen a ma már békés kirándulóhelyen. Ezt a keresztet utána vagy magukkal hurcolták trófeának, vagy diadalittasan az erdő sűrűjébe vetették, hogy még nehezebbé tegyék rongálásuk helyreállítását, és még keserűbbé tegyék a látványt, amit hátra hagytak az utánuk érkezőknek.
Bízunk abban, hogy a rendőrség azonos mércével méri ezt az esetet, mint egy izraelita sír megrongálását, illetve várjuk a civil szervezetek és közéleti személyiségek elhatárolódását ettől a vandál cselekedettől - áll a Jobbik Óbudai Alapszervezetének szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében.
(Kuruc.info)