A nemzeti párt elnöke az ózdi és a recski megismételt(etett) választások eredményeit kihangsúlyozva rámutatott: egy hiteles új erővel a kétharmados ámokfutás is megállítható. A kitiltási ügyről szólva azt mondta, nem azt várja már, hogy Vida Ildikó mikor fog lemondani, hanem azt, hogy a kormányból ki fogja vállalni a felelősséget.
A kitiltási ügyet már az új hidegháborús körülmények figyelembe vételével, nemzetközi szinten szükséges vizsgálni. Ez nem jelenthet egyet azzal, hogy a hazai szennyest külföldön kell kiteregetni. Az a viselkedés ugyanis a legalja. Vona szerint a kormány vergődése közben arra hivatkozik, hogy Vida Ildikót is megilleti az ártatlanság vélelme. Kovács Béla esetében ez nem volt fontos? - tette fel a jogos kérdést. A nemzetközi vonalra visszatérve úgy fogalmazott: Isten nem ver bottal. Önöket egy amerikai "jóbaráttal" verte meg.
Vona szerint a szomszédunkban már zajló geopolitikai konfliktus begyűrűzése csak úgy állítható meg, ha a kormány tisztázza magát a korrupciós vádak alól. Amíg ez a magas labda a levegőben van, lehetőséget biztosítanak a nemzetközi háttérerőknek, hogy beavatkozhassanak a magyar belpolitikába.
Tudom én, hogy nehéz kérdés ez, hiszen ha ragaszkodnak ahhoz, hogy nem volt korrupció, igyekeznek azt titkolni, akkor lehet, hogy beleroppannak a politikai játszmába, ha föltárják a korrupciót, akkor pedig a népharag fogja önöket elüldözni, de hát ilyen ez a politika... - fogalmazott.
Ezt a levest a kormány főzte, nekik is kell kiinni az utolsó cseppig. Mindehhez végül jó étvágyat kívánt a nemzeti ellenzék vezére.
Répássy Róbert megszokottan langyos hárításából csak az a gesztus emelhető ki, hogy gratulált ahhoz, hogy szerinte a Jobbik "megtalálta az MSZP rasszista szavazóit".
(Kuruc.info)
Frissítés: Vona: Répássy megsértette az ózdiakat, nyilvánosan kell bocsánatot kérnie!
Vona Gábor Jobbik-elnök meggyőződése, hogy a vasárnapi voksolás már nem a 2014-es választási évad utolsó csatája, hanem a következő választásokhoz tartozik.
A Jobbik elnöke szerint az ózdi megismételt választás reményt ad azoknak, akik kormányváltásban bíznak. Vona Gábor hétfői budapesti sajtótájékoztatóján méltatta, hogy Nagy Sándor recski és Janiczak Dávid ózdi jelöltjük is jól láthatóan növelte támogatói számát. A részvételi arány is azt mutatja, hogy széles összefogás, erős akarat nyilvánult meg - értékelt, hozzátéve: meggyőződése, hogy a vasárnapi voksolás már nem a 2014-es választási évad utolsó csatája, hanem a következő választásokhoz tartozik.
A Jobbik elnöke bírálta a tisztességtelen kampányt, a mocskolódó szórólapokat és a szavazatvásárlást, amivel szembeállította, hogy pártja pozitív üzenetekkel, programmal hívta a választókat. Azon álláspontjának is hangot adott, miszerint mindenki, aki a Jobbikra szavazott, saját elhatározásából ment, míg abban nem biztos, hogy ez a Fidesz 31 százalékára is elmondható.
Vona Gábor egyúttal arcátlan és felháborító kijelentésnek minősítette, hogy Répássy Róbert, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára az Országgyűlésben gratulált ahhoz, hogy a Jobbiknak "az MSZP rasszista szavazóit sikerült megnyerni". Az államtitkár ezzel megsértette az ózdiakat, így nyilvánosan bocsánatot kell kérnie tőlük - jelentette ki.
A hazai választójogi rendszer működésképtelen
Az ellenzéki politikus működésképtelennek minősítette a hazai választójogi rendszert és azt mondta: azt szeretnék, ha a választás nem "logisztikai kérdés" lenne, hanem programról, tisztességről, felkészültségről szólna. A felvetett visszaélésekről szólva elmondta: a munkára akarnak koncentrálni, de nem hagyják szó nélkül a történteket és ahol jogi lépés szükséges, ott megteszik azt.
A Jobbik elnökét kérdezték a devizahitelek forintosításának menetéről is. Úgy reagált: az olyan engedményt ad a bankszférának, ami szöges ellentétben áll a bankok elszámoltatásaként kommunikáltakkal. Ez olyan társadalmi ellenreakciót válthat ki, amivel a kormánynak szembe kell majd néznie - hangoztatta Vona Gábor.
(MTI)