Szociális katasztrófa fenyeget Kárpátalján. Több híradás is megjelent arról, hogy drámai mértékű az árak és a közüzemi díjak emelkedése a háború, zsidó hatalomátvétel és IMF-járás sújtotta Ukrajnában - és így Kárpátalján is. A bajt tetézi, hogy a magyar férfi lakosság egy részét vagy behívták katonának, vagy elmenekült ez elől, így erős kar, gyakran az egyedüli pénzkereső nélkül maradnak a családok.

Ha tudunk és szeretnénk, több szervezeten keresztül is segíthetünk.
Katolikus Karitász: a 1356-os adományvonalon keresztül hívásonként 500 forinttal lehet segíteni, van külön adományszámla is, annak száma és a részletek itt érthetők el.
Család és Élet civil szervezet (Kárpátalja): a napokban több tucat helyen megjelent segítségkérő levelet szerző Popovicsné Palojtay Márta szervezete. Velük ezeken az elérhetőségeken lehet felvenni a kapcsolatot.
Jezsuiták: a magyar jezsuiták bankszámlán és adományvonalon is gyűjtenek, a részletekről itt lehet olvasni.
Református Szeretetszolgálat: „Várjuk az anyagi felajánlásokat, mind online a www.jobbadni.hu oldalunkon keresztül, mind pedig átutalással a 10702019-85008898-51100005 számlaszámunkra!” – írják oldalukon.
Magyar Máltai Szeretetszolgálat: a 1350-es adományvonalon 250 forinttal segíthet. Részletek itt.
Templomi gyűjtés: aki személyesen, a vasárnapi misén szeretne adni, március 15-én megteheti, mert a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése szerint aznap minden katolikus templomban a kárpátaljai testvérek javára gyűjtenek.
(Válasz.hu korrigálva)