Miskolc és Ózd után a hevesi polgárok is tudatták a helyi önkormányzattal: teljesen felesleges, pazarló beruházásnak gondolják a cigánysátrat. A Jobbik korábban helyi népszavazást is kezdeményezett annak érdekében, hogy Heves város polgárai dönthessék el, akarnak-e cigánysátrat a városban.

Miután a választási szervek gáncsoskodása ellenére nyolc nap alatt a város választóinak 27 százaléka aláírta a kezdeményezést, az önkormányzat csütörtökön úgy döntött, sürgősségi indítványt nyújt be a beruházás visszavonása érdekében, mivel azt határidőre nem tudná befejezni. A visszavonás indokaként szerepelt az is, hogy az önkormányzat korábban nemrégiben kezdeményezte a projekt módosítását, ám azt az irányító hatóság nem hagyta jóvá.
Heves város polgárai tehát egyértelműen kijelentették, a cigányság integrációját nem feneketlen zsákba szórt milliárdokkal lehet elérni. A Jobbik reméli, hogy a döntéssel végleg lekerült a napirendről a városban a cigánysátor ügye, és most végre olyan valódi feladatokra lehet koncentrálni, mint például a munkahelyteremtés - írja közleményében Kis Tamás, a hevesi Jobbik városi képviselője.