László Attila, a MÖM országos vezetője írja:
Úgy tűnik, hogy a korábbi írásommal egy olyan folyamatot sikerült elindítani, amely az orosházi Garzonbérlők háza normális lakóinak hamarosan pozitív változást hozhat az életébe.
A viszonylag komoly médiavisszhang úgy tűnik, ebben az esetben elegendő nyomásgyakorlásnak bizonyult mind az önkormányzat, mind a rendvédelmi szervek irányába.
A héten újabb kábítószereseket fogtak le a rendőrök, kint járt a "memóriahiányos" városüzemeltetés és Orosháza városvezetése is megszólalt a kérdésben végre.
A Magyar Önvédelmi Mozgalom és dr. Szabó Ervin önkormányzati képviselő által még decemberben felkeresett lakók elsősorban arról panaszkodtak, hogy hiába jelzik egy éve folyamatosan a problémáikat az illetékes szervek felé, azok nem tettek eddig semmit életkörülményeik javítása érdekében.
Zoom
Ennek ellenére az épület vagyonkezelője, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezetője az újságíróknak elmondta, hogy eddig a lakóktól nem érkezett hozzájuk panasz, bejelentés. Majd mindezt nyomatékosítva egy környezettanulmányra (rendőri biztosítással) érkeztek ki a hét közepén, hogy alaposan meglepődjenek és elszörnyülködjenek a látottak miatt.
Eközben a város vezetése a sürgősség látszatát keltve végre megszólalt az ügyben. Bojtor István alpolgármester újságíróknak kijelentette, hogy a problémát minél hamarabb meg kell oldaniuk és dolgoznak is rajta. Elmondta, hogy a hét folyamán Dávid Zoltán polgármester már ki is adta feladatba a városüzemeltetési zrt. vezetőjének, hogy vizsgálja meg, milyen költséggel járna a portaszolgálat visszaállítása, illetve mik a feltételei annak, hogy az épület bejáratát kamerák figyeljék.
Majd folytatta azzal, hogy éppen a decemberi testületi ülésen vetődött fel, hogy újabb jogi lépéssel változtassanak a szerződéseken annak érdekében, aki nem használja megfelelően a számára bérbe adott ingatlant, azzal gyorsabban lehessen szerződést bontani. Persze azt nem mondta el, hogy ezt éppen dr. Szabó Ervin önkormányzati képviselő (Jobbik) indítványozta.
Egyébként az e hét csütörtökre meghirdetett rendkívüli testületi ülést váratlanul elhalasztották.
A lényegen persze mindez semmit nem változtat, vagyis egyre több reményt táplálhatnak a Garzonbérlők háza lakói, hogy hamarosan megszűnhetnek majd azok a körülmények, amelyek megkeserítették már hosszú ideje a mindennapjaikat.
Az viszont továbbra is aggasztó a jövőre nézve, hogy a hivatalos szervek csak abban az esetben hajlandóak elvégezni a kevésbé kényelmes feladataikat, amennyiben kényszerhelyzetet alakítanak ki a számukra.
Az már csak hab a tortán, hogy ha nyilvánosságra kerül a mulasztásuk, akkor még a csillagokat is lehazudják az égről.
Figyelő tekintetünket továbbra is rajtatartjuk az orosházi ”olajos szállón”!
Kapcsolódó: