2020. március 29., vasárnap, Auguszta napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:39 Már kétezer felett a halálos áldozatok száma az Egyesült Államokban, de az "Amerika-ellenes" karantén elmarad08:25 Észak Korea megint kilőtt valamit a tengerbe08:12 408-ra nőtt hazai koronavírus-fertőzöttek száma, újabb két idős beteg hunyt el07:59 Az éjjel elvesztettünk egy órát07:34 Komoly fagyot ígér jövő hétre az OMSZ06:54 Tizenegymillió nevet utaztat a NASA a Marsra 23:07 Sánchez: minden leáll két hétre, ami nem létfontosságú22:49 Tizenegy város piacain segítettek be a honvédek22:32 Bolsonaro sajnálja, hogy néhányan meghalnak, de hát ilyen az élet22:14 Trump nem szívesen, de belengette három állam karantén alá kerülését21:57 A globalizmus vége?21:41 Megugrott a halottak száma Franciaországban - több mint egymilliárd maszkot rendeltek21:04 Budapesten egy órára kissé sötétebb lett20:45 Tízezer fölött a Covid-19 halálos áldozatainak száma Olaszországban20:17 Hétvégenként négyszer is oláh himnusszal üdvözlik a koronavírust - ha ettől nem futamodik meg...
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Holokamu :: :: Hozzászólások

A zéró toleranciás kormány holonapi ajándéka: egymilliárd forint csak a zsidó temetők rendbehozatalára

Reklám

Az emlékezés, a főhajtás és a tiszteletadás ideje ez a nap, amely arra hív, hogy a vészkorszak és a második világháború látható és láthatatlan sebeit közösen gyógyítsuk - vizsgázott jelesre valódi munkaadói előtt Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért (értsd: zsinagógafelújításért - a szerk.) felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, az ún. holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából tartott aktuális álbűntudatkeltésen. Az üres szavak mellé természetesen teli puttonnyal érkezett a helyettes államtitkár.
A sebek gyógyítását szolgálja az is, hogy a kormány támogatásával több magyarországi és határon túli zsinagóga felújítása kezdődött meg, továbbá az idei költségvetésben csaknem egymilliárd forintot különítettek el az elhagyott zsidó temetők rendbehozatalára - emelte ki a helyettes államtitkár az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Night Will Fall című dokumentumfilm vetítése előtt.
Zoom
Ilan Mor helytartó, Lovász László MTA-elnök, Heisler András Mazsihisz-elnök, Latorcai Csaba zsinagógafelújításért felelős államtitkár, Kunos Péter Mazsihisz-ügyvezető és Frölich Róbert, a Mazsihisz országos főrabbija (b-j) a Schweitzer-konferencián
Latorcai Csaba beszélt arról is, hogy a Miniszterelnökség gondozásában hamarosan megjelenik a 2014-es holokauszt-emlékév történéseit összefoglaló, képekkel illusztrált kiadvány, amely mindazokat a helyi kezdeményezéseket, programokat bemutatja, amelyekkel civil szervezetek, önkormányzatok, magánszemélyek emlékeztek meg országszerte és a határon túl a "holokauszt" áldozatairól. A kiadvány ékes bizonyítéka annak, hogyan mozdult meg egyszerre az egész magyar társadalom, magáénak érezve az emlékezés fontosságát - hazudta.
A magyarországi kormány hitet tesz
Az este bemutatandó filmről azt mondta, arra irányítja rá a figyelmet: minden államra, kormányra, döntéshozóra közös felelősség hárul, hogy "ez a tragédia soha többé ne ismétlődhessen meg".
Magyarország kormánya "zéró toleranciát" hirdet az antiszemitizmus, a rasszizmus és a kirekesztés ellen, egyúttal határozottan hitet tesz egymás elfogadása, elismerése mellett - fűzte hozzá.
Az elmaradhatatlan hatmillió
A helyettes államtitkár emlékeztetett: a "holokauszt" európai áldozatainak száma becslések szerint hatmillióra tehető, körülbelül minden tizedik halott magyarországi zsidó volt.
Még mindig nem tanultunk eleget
Menachem Margolin, az Európai Zsidó Szövetség ügyvezetője azt mondta, hiába telt el több mint 70 év, még mindig nehéz megérteni, hogyan történhetett meg a holokauszt. Hozzátette, sokat tanultunk a múltból, de nem eleget. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta az oktatás szerepét, és a kormány felelősségének nevezte a zéró toleranciát az antiszemitizmussal szemben.
Az ENSZ Közgyűlése 2005-ben döntött arról, hogy január 27-e az ún. holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja legyen, mivel ezen a napon szabadult fel az auschwitz-birkenaui munkatábor.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready