A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 19 éves tiszagyulaházi "fiúval" szemben.
A "fiatalember" 2016. február 4-én 14 óra 30 perc körüli időben Hajdúnánáson, az Arany János utcában beszélgetett volt barátnőjével, amit észrevett a jelenlegi barátnője. A lány nem mert odamenni hozzájuk, azonban az utcában találkozott egyik tanárnőjével, aki éppen hazafelé sietett, és őt kérte meg, hogy kísérje oda barátjához, mert egyedül fél. (Kérdés, hogy akkor meg minek akart odamenni hozzá - a szerk.) A 40 éves nő segített a lánynak, odakísérte őt a "fiúhoz", aki azonnal agresszív lett, és veszekedni kezdett velük. A vita "hevében" K. Richárd többször ököllel megütötte, majd megrúgta a tanárnőt, ezt követően "a helyszínről távozott".

A nő a sérülései ellátása érdekében kórházba ment. Az eset után a "fiú" még telefonon felhívta, és megfenyegette a sértettet, nehogy az esetről szólni merjen a rendőrségnek.
A bántalmazást látta egy az utcában tartózkodó állampolgár, aki értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját. A bejelentést követően a nyomozók adatgyűjtést végeztek, valamint felvették a kapcsolatot a sértettel, aki az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A beszerzett adatok alapján a rendőrök K. Richárdot aznap 15 óra 45 perckor elfogták, és előállították a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A tiszagyulaházi lakos a bűncselekmény elkövetését elismerte - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.