Tegnap a Debreceni Törvényszék jogerősen felmentette azt a tizenhárom gárdistát, akiket az ügyészség feloszlatott társadalmi szervezet vezetésében való részvétel bűncselekmény elkövetésével vádolt meg. Az ügyészi perbeszédet követően, meghallgatva a bírói indokolást, visszatért a jogállamiságba, az igazságszolgáltatásba, a törvényességbe vetett hitem - írja közleményében dr. Ulics Erika ügyvéd, alább a folytatás.
Hosszú út után jutottunk el idáig, s ezen út alatt igen sok minden történt. Az út során mindvégig mindent megtettem annak érdekében, hogy az út végén ez legyen az eredmény, hogy ide jussunk el. Köszönöm mindenkinek, aki bízott bennem, aki kitartott minden aljasság és ármánykodás ellenére a személyem mellett!
Az aktuálpolitika hívta életre 2007-ben a Magyar Gárdát, mintegy válaszként egy társadalmi elvárásra, felkorbácsolva a közélet iránt érdeklődők egy részének a tenni, a segíteni akarását, majd egy másik politikai miliőben, megriadván a társadalom két különböző rétegének az élesen ellentétes reakcióitól (a többség kihasználói – és a kisebbségtől szenvedő többség) a jogi „lehetőségeket” kihasználva a működését megtiltották. Ezzel együtt azonban szép lassan az életre hívók is magára hagyták az egykori tagságot, a korábban tiszta szándékkal jelentkezőket.
Meggyőződésem, hogy az elmúlt 10 év politikaformálóinak, alakítóinak kellene a vádlottak padján ülni, nem pedig azoknak az embereknek, akiket megtévesztettek az alakuláskor 2007-ben, majd magukra hagyták őket…