Egy IX. kerületi büfénél egy részeg vendég zárás után akart gyrost venni, de elküldték. Az utána következő vendéget viszont kiszolgálták, ez volt a probléma forrása. Az egyiptomi származású szakács egy nagyméretű késsel próbálta megfékezni a részeg férfit, és súlyos sérüléseket okozott neki. Mindkettőjük ellene vádat emeltek.
A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a szakácsként dolgozó egyiptomi férfi 2014 májusában zárni készült a IX. kerületi büfét, ahol dolgozott. Ekkor érkezett meg egy részeg férfi, aki gyrost akart venni, de nem kapott.
Továbbment, észrevette azonban az utána érkező vendéget kiszolgálták, ezért felháborodva visszament a büféhez, és szidni kezdte az eladót. Egyre hangosabb lett a vita, a részeg férfi benyúlt, és több tárgyalt lesepert a pultról, majd megrántotta a hússütő állványt, és a rajta lévő gyroshúst a nyárssal együtt kitépte.
A büfés egy több mint fél méteres vágókéssel nagy erővel a részeg feje felé sújtott, aki erre védekezésképpen a feje fölé emelte az egyik kezét. A vágókés mély vágott sérülést ejtett az alkarján, de az ütés ereje miatt a feje is megsérült. A kezén keletkezett súlyos sérülések maradandó fogyatékosságot okoztak nála.
A Fővárosi Főügyészség az egyiptomi férfit életveszélyt okozó testi sertés kísérletével vádolja, ezért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést kaphat. A részeg vendég ellen garázdaság vétsége miatt emeltek vádat.
(HVG nyomán)