Az alábbi fenyegetőzés érkezett szerkesztőségünk címére a szektától - természetesen eszünk ágában sincs eleget tenni a "kérésüknek":
Tisztelt Szerkesztőség!
Gyalog Melinda vagyok a Szcientológia egyház PR asszisztense.
A napokban valótlan állítást jelentettek meg ezen a linken egyházunkkal kapcsolatban: Túl minden határon: szcientológusok zaklatják a veronai tragédia gyászoló családjait
Az alábbiakban idézett MTI közleményt adtuk ki ezzel kapcsolatban.
A Magyarországi Szcientológia Egyház Központi Szervezetének közleménye
A Magyarországi Szcientológia Egyház megdöbbenéssel olvasta Dr. Péterfalvi Attila, a NAIH elnökének megalapozatlan nyilatkozatait és következtetéseit, és különösen felháborodott azon a tényen, hogy egy vezető hatósági tisztviselő csupán a Ripost bulvárlap cikke alapján vonja le következtetéseit és ennek alapján utasít bárkit.
A Szcientológia Egyház mélyen együtt érez a veronai busztragédia áldozataival és hozzátartozóikkal. Az egyház nem kezel semmilyen adatot az áldozatokról és hozzátartozóikról. Úgy véljük, hogy egy ilyen tragédia során minden szervezet vagy személy alapvető kötelessége segíteni azokat, akik fizikailag vagy lelkileg megsérültek. Az egyház katasztrófa-elhárítási csapata évente több tucat helyszínen nyújt segítséget a világ minden részén, és számos elismerést érdemelt ki tisztviselők részéről, akik első kézből szerezték tapasztalataikat, és nem a sajtóból. Másrészről visszataszító bármilyen médium részéről a segítség eszményének leértékelése, és egy ilyen tragikus eseményt és egy jó szándékú szervezetet arra felhasználni, hogy nagyobb nyilvánosságot érjen el. Mivel az érintett médiumok és a NAIH elnöke is terjesztették a megalapozatlan állításaikat, ezért természetesen számolniuk kell a jogi következményekkel is.”
Mivel az Önök által megjelentetett cikk kimerítheti a rágalmazás fogalmát, és emellett a jó hírnevünk megsértése, ezért ezúton kérem Önöket, hogy haladéktalanul távolítsák el azt a weboldalukról, és kérem jelezzenek vissza ezzel kapcsolatban. Amennyiben ez nem történik meg, jogi lépéseket fogunk tenni.
Köszönettel:
Gyalog Melinda
PR asszisztens
Szcientológia Egyház Budapest