Életfogytig tartó börtön helyett akár 15 vagy 12 évvel is megúszhatja a 24 éves színházi közönségszervező, Berze Zsófia cigány gyilkosa.

Szénási Lajost (36) ugyanis a kezdetihez képest egyre enyhébb bűncselekményekkel gyanúsítják. Közvetlenül a bűncselekmény után a rendőrök gyanúja szerint a cigány nyereségvágyból elkövetett emberölést követett el, amiért akár élete végéig börtönbe kerülhetett volna. Később már „csak” halált okozó közúti veszélyeztetéssel, jármű önkényes elvételével, rablással és segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsították, ezek alapján tizenöt év várt volna rá a rácsok mögött.
A napokban újabb fordulat következett be.
– Rablással már nem gyanúsítják védencemet, amit egyébként mi az első pertől vitattunk is – tudta meg a Blikk dr. Boros Józseftől, Sz. Lajos ügyvédjétől. – Véleményem szerint még abban az esetben is, ha marad a mostani gyanúsítás, akkor is a maximálisan rá kiszabható börtönbüntetés tizenkét és nem tizenöt év lehet. A nyomozás várhatóan hamarosan lezárul, és a vádemelést követően ősszel a bíróság elé kerül ügyfelem.
Zoom
Zsófia a roncs alatt lelte halálát, cigány támadója sorsára hagyta
Mint megírtuk, tavaly jú­lius 28-án a Turay Ida Színház fiatal munkatársa, Berze Zsófia autójával leparkolt gödöllői házuk előtt. Kiszállt, hogy kinyissa a kertkaput, közben Szénási Lajos beült a kocsiba, megpróbált elhajtani. A tulajdonos belekapaszkodott az ablakba, de a Magyar Nemzeti Cigány Művészegyüttes korábbi másodhegedűse gázt adott, a kocsi elsodorta a lányt, az árokba vágódott, maga alá temetve Zsófiát. "Sz. Lajos" a haldoklót hátrahagyva elmenekült. Másnap egy kocsmában sörözgetve kapták el.
– Zsófi családja várja, hogy elkezdődjön a tárgyalás, és a férfi megkapja tettarányos büntetését – jelentette ki a lapnak dr. Borbély Zoltán, az áldozat családjának jogi képviselője.
Zoom
Szénásit másnap egy kocsmában sörözgetve kapták el
Szénási többek között azzal védekezik, hogy részeg volt, ezért nem segített áldozatán. Ám a törvény szerint az, hogy ott maradjon a baleset helyszínén, az ittasan vezetőtől is elvárható, de a segítségnyújtás csekélyebb mértékű kötelezettséget jelent, mint egy nem ittas elkövető esetén.