2018. június 21., csütörtök, Alajos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:57 Amerika zsidóbérenc elnökei - köztük persze Trump - írásban erősítették meg, hogy nem bolygatják az izraeli atomarzenál ügyét17:35 Orbán átadta a V4-elnökséget, és megint az egekig magasztalta "Szlovákiát"17:24 Régi-új helyszínen az EMI-tábor17:10 Porosenko ismét felhívta Putyint17:06 Itt van minden tudnivaló a szombati zászlóbontásról és az odautazási lehetőségekről16:27 A pártszakadás jótékony hatása II.: mindenki lyukas zászlót adományoz16:07 A 2019-es költségvetés és az adóváltoztatások tárgyalásával folytatja a Ház15:21 Megdőlt a román sebességrekord, 276 km/h-nál fotózták le a rendőrök az Audi R8-ast15:00 Négyszer is ittasan vezetett 24 órán belül egy nógrádi14:40 Ezen feltételek alapján sem lesz soha iráni-amerikai együttműködés14:21 Trudeau-nak sajnos nem sikerült megoldani, hogy már július 1-jétől füvezhessen Kanada, de október 17-től eljön a kánaán minden ottani juhászpéternek13:45 Tizenéves vagánykodók tesztelték Makón, melyiküknek mennyire van a vérében a vezetés13:00 Megszületett az új-zélandi miniszterelnök gyereke12:40 Kilépési hullám a Jobbikban: regionális igazgatók, polgármesterek és képviselők tucatjai hagyják ott a lelkétől megfosztott pártot, alapszervezetek oszlanak fel12:21 Elkezdték szervezni a Trump-Putyin-találkozót
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

A besúgó firkász pisztolyt ránt, a mazsihiszes elsimítaná, az Origó pedig pofátlanul lop a Kuruc.infótól

Mindez egyetlen esemény kapcsán, egyetlen cikkben. Történt ugyanis, hogy Szántó István, az Észak-Magyarország korábbi főszerkesztő-helyettese pisztollyal fenyegette meg azokat a rendészeket, akik meg akarták büntetni, amiért tilosban parkolt. Az esetről többek között az Origó is beszámolt, nem is akárhogy. De lássuk előbb magát a történetet.
Zoom
Szántó István (kép: Boon.hu)
Miskolcon a Nagyposta előtt november 6-án a tilosban parkolt Szántó István miskolci újságíró. Az ott járőröző rendészek intézkedtek emiatt a férfi ellen, aki egyébként az Észak- Magyarország napilap korábbi főszerkesztő-helyettese volt. Figyelmeztették a szabálytalanságra, és megkezdték az adatainak a felvételét. A rendészek szerint Szántó egyre indulatosabban, agresszívebben viselkedett, kiszállt az autóból, szidalmazta őket, lökdösve, karjukat rángatva próbálta akadályozni az adatfelvételt, majd egyiküknek a tollát is elvette.
Gázpisztollyal fenyegette a rendészeket
A vita egy idő után olyannyira elfajult, hogy a rendészek és az időközben jelentkező tanúk vallomása alapján ilyen mondatok hagyták el a vezető-újságíró száját:
Tudjátok, hogy ki vagyok én? Deszantos voltam, bazmeg, engedjetek el, a kurva anyátok!
A szóváltás akkor vált igazán komollyá, amikor Szántó a jobb oldalsó nadrágzsebéből fegyvert rántott elő, ráfogta az egyik rendészre, és azt ordította, hogy
el fogok menni innen, ha nem engedsz, akkor le foglak lőni! A kurva anyátokat, nem tudjátok, ki vagyok?!
A mazsihiszes "elsimította" volna
A rendészek ekkor a földre vitték Szántót, bilincset raktak az egyik kezére, majd felállították, és a másikra is. A rendészek szerint a földön egyébként ismét megpróbált a gáz-riasztó fegyverért nyúlni, ezért kivették a zsebéből, a járdára rakták és később átadták a helyszínre riasztott rendőröknek.
Elmondásuk szerint a helyszínen egy férfi (utóbb kiderült, Freund Jenő volt az, a Mazsihisz helyi vezetője, nagyon nagy valószínűséggel fajtabéli) megkérdezte tőlük, "nem lehetne-e valahogy elsimítani az ügyet". Azóta több szemtanú jelentkezett a rendészetnél, akik tanúskodni is hajlandók.
Hivatalos személy elleni erőszak
Szabó Csilla, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az esettel kapcsolatban úgy nyilatkozott: a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai 2017. november 6-án 13 óra 45 perckor Miskolcon, a Kazinczy utcán egy miskolci férfit kívántak intézkedés alá vonni.
A férfi a jogszerűen intézkedő rendészekkel kezdetben együttműködő volt, majd később sérelmezni kezdte az intézkedést, és gázriasztó fegyverével megfenyegette a rendészeket.
A rendészek testi kényszert alkalmazva megbilincselték a férfit, majd a rendőrök előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra, ahol hivatalos személy elleni erőszak bűntettének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
Eddig a történet. Ez után következik az Origó cikkének második része, melynek tekintélyes hányadát szinte szóról szóra portálunkról emeltek át. A forrás feltüntetése nélkül, "természetesen".
Íme az Origó szóban forgó cikkrészlete (képernyőfényképen, ha netán utólag megpróbálnák eltüntetni a lopás nyomait, itt érhető el):
Már azon az ügynöklistán szerepelt neve, melyet Németh Miklós volt miniszterelnök adott át 1990 májusában Antall Józsefnek. Majd amikor a BM III. Főcsoportfőnökség főtisztjei által 1990 januárjában összeállított és 219 nevet tartalmazó lista „Szakértő" neve alatt 2005-ben felkerült az Angelfire.com web-oldalára, az újságírók között ismét megtalálható volt Szántó István hálózati személy neve.
Szántót 1971. november 25-én szervezte be Németh József rendőr őrnagy a Borsod megyei rendőr-főkapitányság III/II. osztályáról, hazafias alapon kémelhárító feladatokkal. A mindössze gimnáziumi érettségivel rendelkező 22 éves fiatalember kiskereskedői családból származott, de korán MSZMP-tag lett. A „Nádor" fedőnevet kapta, eredményes munkája alapján ügynökből gyorsan titkos megbízottá lépett elő a hálózatban. A kémelhárítás sikeresen felfuttatta pályáján, a Déli Hírlaptól az Észak-Magyarország című megyei laphoz került, és a főszerkesztő helyettesének székébe ültették.
Állambiztonsági nyilvántartó lapjának 04-es kódja azt jelenti, hogy egészen 1990-ig, a rendszerváltásig foglalkoztatták élő hálózatként az ellenzék felderítésére. Az Észak-Magyarországtól ment nyugdíjba. A MÚOSZ 2015-ben tüntette ki, amely szervezetnek az elnöki székére is pályázott. A MÚOSZ kitüntetéses ünnepségén az hangzott el róla, hogy: „Nyugdíjasként is példát mutat a kollégáknak a tárgyilagos újságírásból és a kor követelményeivel lépést tartó sajtószervezői munkájával."
Ez pedig a mi eredeti, 2015-ös cikkünk ellopott része:
Már azon az ügynöklistán szerepelt neve, melyet Németh Miklós volt miniszterelnök adott át 1990 májusában Antall Józsefnek. Majd amikor a BM III. Főcsoportfőnökség főtisztjei által 1990 januárjában összeállított és 219 nevet tartalmazó lista „Szakértő” neve alatt 2005-ben felkerült az Angelfire.com web-oldalára, az újságírók között ismét megtalálható volt Szántó István hálózati személy neve.
Szántót 1971. november 25-én szervezte be Németh József rendőr őrnagy a Borsod megyei rendőr-főkapitányság III/II. osztályáról, hazafias alapon kémelhárító feladatokkal. A mindössze gimnáziumi érettségivel rendelkező 22 éves fiatalember kiskereskedői családból származott, de korán MSZMP-tag lett. A „Nádor” fedőnevet kapta, eredményes munkája alapján ügynökből gyorsan titkos megbízottá lépett elő a hálózatban. A kémelhárítás sikeresen felfuttatta pályáján, a Déli Hírlaptól az Észak-Magyarország című megyei laphoz került, és a főszerkesztő helyettesének székébe ültették.
Állambiztonsági nyilvántartó lapjának 04-es kódja azt jelenti, hogy egészen 1990-ig, a rendszerváltásig foglalkoztatták élő hálózatként az ellenzék felderítésére. Az Észak-Magyarországtól ment nyugdíjba. Most, a MÚOSZ kitüntetéses ünnepségén az hangzott el róla, hogy: „Nyugdíjasként is példát mutat a kollégáknak a tárgyilagos újságírásból és a kor követelményeivel lépést tartó sajtószervezői munkájával.”
Ez tehát a fideszes sajtó legalja: nem csak hazudnak, lopnak is, méghozzá pofátlanul. Ugyanakkor azt is meg kell jegyeznünk, hogy a fideszesség önmagában még nem feltétlenül kötelez, lehet korrekt egy lap akkor is, ha ilyen irányú az elkötelezettsége. Fehér holló, de létezik: a Pesti Srácok például ugyancsak megemlítette Szántó besúgói múltját, de kétszer is feltüntették, hogy portálunk alapján tették ezt. Így is lehet. Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready