Tállai András marad az új Orbán-kormányban a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára, de elveszik tőle az adóügyeket – jegyzi meg egy félmondatban a kormányalakításról szóló cikkében a kormányközeli Magyar Idők. Hogy ki irányíthatja a NAV-ot a Mezőkövesd focicsapat tulajdonosa után, vagy hogy az adóhivatal sikeresnek látszó reformjai ellenére miért veszik el a feladatot Tállaitól, arról nem ír semmit a lap.
Zoom
Tállai András 2015-től irányította az adóhatóságot, így ő vezényelte le az adócsalás elleni csodafegyvernek számító elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer bevezetését, az online pénztárgépeket használók körének kibővítését, a társasági adó csökkentését és a NAV-ot emberarcúvá/felhasználóbaráttá tevő reformokat, például azt, hogy az adóhatóság sok embernek megcsinálja az adóbevallását.
Emellett olyan dolgokról is ismert, mint például amikor elintézte, hogy Mezőkövesden a Mol csökkentse az üzemanyagok árát, aminek hála régen nem látott elismerésben részesült a városában:
(MI - Index)
Korábban írtuk: