A Fidesz-KDNP jelöltje nyert Miskolcon, Veszprémben és Sopronban is az időközi önkormányzati képviselő-választáson.
Miskolcon a 12. számú egyéni választókerületben tartott időközi önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP jelöltje, Nagy Ákos győzött. A kormánypárti jelölt 1147 szavazatot kapott, Erdei Sándor – a Rokker Zsoltiként ismert korábbi humorista – 698-at.
A választást 28 százalékos részvétel mellett tartották, a Fidesz Erdei Sándorja egyébként mindössze 13 szavazatot kapott, így 0,7 százalékot szerzett.
Veszprémben a 8. számú egyéni választókerületben is a Fidesz-KDNP jelöltje nyert: Kovács Áron 655 voksot kapott, Zelenák Adrián (LMP) 160-at.
Sopronban Filep Márk győzött az 1. számú egyéni választókerületben. A Fidesz-KDNP jelöltje 570 szavazatot kapott, míg az MSZP-s Sógor Ferenc 180-at.
Két független jelölt közül Fülöp Imre Lorándot választották polgármesterré a Zala megyei Vaspörben vasárnap tartott időközi választáson. A 309 választásra jogosult polgár közül 225-en járultak a szavazóurnához. Fülöp Imre Loránd - aki alpolgármesterként átmenetileg irányította a település önkormányzatát - 182 szavazatot kapott, Hajmási-Baranyai Noémire 42-en voksoltak. Egy szavazat érvénytelen volt.
Bischof Norbert lett az észak-baranyai Ág polgármestere, a független jelölt egyedüliként indult a posztért a vasárnapi időközi választáson. A 150 választásra jogosult közül 71-en járultak az urnához a Baranya megyei településen, egy szavazat érvénytelen volt. Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert Stollmayer Dánielné, a község független polgármestere március közepén lemondott tisztségéről.
(Infostart nyomán)
Korábban írtuk: Eljött az Erdei Sándorok napja
Hat településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Ágon és Vaspörben polgármestert, Veszprémben, Miskolcon, Sopronban és Hernádbűdön képviselőket választanak.
Az észak-baranyai Ágon a polgármesteri tisztségért egy független jelölt indul, a község választói névjegyzékében 152-en szerepelnek. A Zala megyei Vaspörben szintén polgármestert választanak, a voksolást azért kellett kiírni, mert a településvezető márciusban elhunyt. A posztért két független jelölt indul. A 343 lelkes faluban 309 választásra jogosult adhatja le a voksát.
Veszprémben a 8. számú egyéni választókerületben önkormányzati képviselőt választanak, a képviselői helyért két jelölt indul. A településen 3987 választópolgár adhatja le szavazatát. Miskolcon a 12. számú egyéni választókerületben a képviselői tisztségért öt jelölt indul, a választáson 6897 helybéli szavazhat. Sopronban az 1. számú egyéni választókerületben a képviselői helyért négyen versengenek, a választáson 4201 helybéli szavazhat.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádbűd választópolgárai négytagú képviselő-testület tagjaira szavazhatnak, mert a testület tagjai tavasszal lemondtak, és bár a megüresedett mandátumokat a helyi választási bizottság a listán a következő négy legtöbb szavazatot kapó jelöltnek kiadta, ám ők is lemondtak. A vasárnapi időközi választáson a négy képviselői helyért nyolc független jelölt indul – közülük többen az előző választáson is indultak.
(MTI)
Kapcsolódó: