Igen, Szikszai Péter, az egykori Simicska-tévé új vezérigazgató-helyettese tényleg ezt nyilatkozta. Méghozzá a Magyar Időknek, amely propagandalapba főszerkesztő-helyettesként sztahanovistaként szállítja kormánypropagandát.
A Hír TV munkatársai az elmúlt három és fél évben nagyrészt kicserélődtek; akik látványosan nem a jobboldali médiához kötődtek, azoktól az első körben megváltunk – nyilatkozta a Magyar Időknek Szikszai , felsorolva a neveket: Bodacz Balázs, György Zsombor, Kálmán Olga, Csintalan Sándor, Lampé Ágnes, Teszári Nóra, Hegedűs Szabolcs. A televízió vezérigazgató-helyettese azt is elmondta: a többi kollégát megkérdezték, hogy akarnak-e egy olyan Hír TV-ben dolgozni, ahol a 2015. február előtti irányultságot állítják vissza, és szerda óta tíz ember mondott fel, kulturáltan, súrlódásoktól mentesen.
Mi tagadás, a nevek között tényleg vannak olyanok, akik a jobboldalisággal összeegyeztethetlenek, de Simicskát és a tévé más adókat bo. De térjünk csak rá az említett Echo TV-s objektivitásra!
Zoom
Vajon egymásra találnak a testvértévék Mészáros Lőrinc kebelén? (fotó: Mohai Balázs/MTI)
Íme a vonatkozó rész a cikkből:
A Hír TV műsorainak átvétel előtti állapota és azok átpozicionálása kapcsán megjegyezte: a hírműsorokat nem a kritika, a valós problémákra való rámutatás, a kormányzati munka ellenőrzésének szándéka jellemezte, hanem szabad szájú, mértéktelen gyűlölet, a tények torzítása, ami minden volt, csak nem objektív újságírás. – A tematikát, a nyelvezetet és az irányultságot kell megváltoztatni, a kekeckedő, aljas hírszerkesztésnek nincs helye – szögezte le. Arról, hogy mikor éri el a csatorna az egykori, 2015 előtti, illetve az Echo TV jelenleg is meglévő színvonalát, Szikszai úgy nyilatkozott: nem lehet három év rombolását néhány nap alatt jóvá-tenni, ez egy hosszabb folyamat lesz.
Hogy milyen az az Echo TV-s színvonal? Velkovics Vilmos jobboldaliságát jól leleplezve ezt a minap a halálbüntetés témájában bevetett kőkemény érveivel mutatta meg, nem sokkal korábban pedig a leghibbantabb ballib kérdést is sikerült feltennie. Reméljük, az ajvékolás frissen kirúgott nagyasszonyának, Kálmán Olgának helyére lépő Földi-Kovács Andrea után átköltözik ő is a Hír TV-hez, mert így gyorsabban elérhetnék a kívánt szakmai mércét. Sok politikusunk is örülhet, ha nála is sötétebb a vele szemben ülő kérdező.
Zoom
Szikszai Péter kemény kérdéseket ígér
Szikszainak nem derogált nyilatkoznia a Fidesz által lélegeztetőgépen tartott magyargyűlölő szennylapnak, a Népszavának sem, ebből kiderül, hogy nagyon kemény kérdéseket kapnak majd a fideszesek a Hír TV-n, és ők vitáznának, csak semmi értelme, mert a táborhoz kell szólni:
Kocsis Máté a Magyarország Élőben legelső adásában arra kérte a Hír Tévé riportereit, tegyenek fel kemény kérdéseket majd a kormánypolitikusoknak. Jönnek majd a kemény kérdések?
Miért ne jönnének? Önök, ellenzéki újságírók állítottak be mindig minket olyannak, mint akik sosem kérdeznek, pedig ez soha nem volt igaz. Már a mostani Híradóban is lesznek olyan anyagok, amiben a riporterek keményebb kérdéseket tesznek fel politikusoknak. Nézni kellene az adást, és akkor mindenkinek feltűnne, hogy ez a helyzet. De értem ennek a lényegét, sosem fogjuk megírni egymásról, hogy milyen okosak és szakszerűek vagyunk, ez egy ilyen műfaj, én el tudom fogadni.
Ellenzéki politikusokat hívnak majd be, szerveznek stúdióvitákat kormánypártiakkal?
Wellcome! Bárkit szívesen látunk az ellenzékből. A stúdióvita nem rajtunk múlik, hanem a sajtóosztályokon. De ön szerint jól sikerültek az utóbbi időben ezek a vitaműsorok? Például az ATV-n Németh Szilárd és Molnár Zsolt között? Szerintem nem. Ha az egyik politikus feltörli a másikkal a padlót, annak lehet nézettsége, de a pártok ilyen meccsekbe – érthetően - nem mennek bele. A nézők legtöbbször megerősítést, tájékozódási pontot várnak el a médiumoktól. Egy jobboldali hírfogyasztónak szóló televízióban egy baloldali politikus elkapcsolási faktor, és fordítva. Ez a problémája ennek a fajta televíziózásnak, hogy a nézettség szempontjából nem éri meg behívni a másik oldalt. A saját tábornak szól a tévé. Aki Szanyi Tibort akarja látni, az másik csatornát néz. De ugyanez van az írott sajtóban is, az szintén a saját tábornak szól.
Igazi fideszes ars poetica, némi porhintéssel, de abban tényleg van valami, hogy értelmes ember Szanyi láttán elkapcsol. Mi azonban teljes mellszélességgel vitapártiak vagyunk, szívesen megnézzük, amikor bárkik - főleg ha a magyar politikai élet színvonalát jól bemutató parlamenti ellenzék zsenijei - megméretik magukat
(Kuruc.info)