AZ MSZP-s politikusok fellépése után Nyíradonyban visszakötötték a vizet, amit a legnagyobb hőség idején zártak el - ujjong a Népszava.
„Ez a hatalom csak az erőből ért. Most tettünk egy lépést előre, de ettől még a probléma nem oldódott meg” – így reagált a szélsőbaloldali, de állami pénzekkel kitömött lapnak Gurmai Zita MSZP-s országgyűlési képviselő, miután Nyíradonyban visszakötötték a "legnagyobb hőség idején elzárt vizet", nyilván a nem fizető navajonki törzs tagjainál. (A nyíradonyi cigánysor, a Bokrétás utca 30 nem fizető "kiccsaládjánál" zárták el a vizet  korábban - a szerk.)
Zoom
Gurmai Zita újabb hőstette
A Népszava szerint "áldatlan állapotokra" először Gurmai hívta fel a figyelmet, amikor Kunhalmi Ágnessel, a szocialisták választmányi elnökével közösen emlékezett meg a "roma holokausztról".
Gurmai Zitáék a rendőrséghez fordultak, akik még szombat délután két raklap kannás vizet vittek a vezetékes víztől elzárt lakosoknak (értsd: a nem fizető cigányoknak - a szerk.). Nyitottak egy utcai kutat is, ám az érintett családok otthonától több mint 150 méterre van, a törvény pedig ennél közelebbi vízhez jutási lehetőséget ír elő.
Zoom
"A nyírségi városban, egy magánház udvarán tisztelgett a fasiszta népirtás cigány áldozatainak emléke előtt az MSZP helyi szervezete" - fogalmaz az érintett párthoz méltóan bolsevik módon a Hajdú Online (kép: Dehir)
Zoom
Gurmai és a Sipánka-klón még fát is ültettek (kép: Dehir)
Azt a szocionista politikus sem vitatja, hogy a tartozást, amely miatt elzárták a vizet, ki kell fizetni. „A közmunkából azonban ezt a hatalmas összeget nem tudják rendezni az érintett emberek. A rendszert kell megváltoztatni, hogy ne legyen ilyen nyomor” – hangsúlyozta az ellenzéki politikus, bár pártjának kormányon 12 éve lett volna az emlegetett nyomor felszámolására.
Az álellenzéki lap a helyiektől úgy értesült, hogy a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. mindenkivel megállapodik a tartozás részletekben történő fizetésekről.
Gurmainak Nyíradony polgármestere levélben köszönte meg a közreműködést. „Köszönöm az aggódást, az aktív közreműködést és az érdeklődést településünk lakosai ügyében. (...) Őszintén remélem, hogy a továbbiakban településünk csak jó példával fog a hírekben szerepelni” – írta Kondásné Erdei Mária.