Hiába vásárolt a kormány már két Airbus A-319-es utasszállítót és egy Dassault Falcon business jetet a Magyar Honvédségnek, az iraki katonai kontingens szokásos váltását 2018. augusztus 28-án mégis egy ukrán bérrepülő segítségével oldották meg - írja a 444.
Az LMP országgyűlési képviselőjének, Demeter Mártának a honvédelmi minisztert ezt azzal indokolta, hogy "a Magyar Honvédség két A-319-es szállító repülőgépe a hajózó és a repülőműszaki állomány repülési és üzemeltetési tapasztalatainak megszerzéséig korlátozott számú személyt szállíthat."
Zoom
Egyelőre felvágásra és a politikusainknak jók az Airbusok (fotó: Ujvári István / MTI)
Benkő Tibor szerint az iraki kontingens váltóállományának létszáma ennél nagyobb volt, így nem volt mit tenni, más gépek után kellett nézni.
Zoom
Orbán a nemzeti érdekeinket tekintve legfontosabb tel-avivi raportra is a honvédség gépével érkezett (fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)
Szerencsére a honvédségi pilóták tapasztalatszerzése folyamatban van: Orbán Viktor az európai uniós állam-, illetve kormányfők informális találkozójára a Honvédség jelenleg egyetlen üzemképes Airbusával érkezett csütörtökön.