A Mi Hazánk Mozgalom mindenféle migrációt elutasít, ez a párt európai parlamenti választási programjának első és legfontosabb mérföldköve – jelentette ki Fülöp Erik, a szervezethez tartozó független országgyűlési képviselő szerdán Szekszárdon, sajtótájékoztatón.
A politikus úgy fogalmazott, hogy miután a déli határkerítés megépítésének ötlete Toroczkai Lászlóé, a párt elnökéé volt, a Mi Hazánk a kerítés megtartása mellett a „magyar belügyhöz tartozó, egyéb jellegű” határmegerősítést is megvalósítana, ami elengedhetetlen Európa számára.
Fülöp Erik azt mondta, hogy a mozgalom a cigány-magyar együttélés szabályait is megváltoztatná; elsősorban a családtámogatási rendszer módosításával próbálnák visszaszorítani a megélhetési gyermekvállalást, ami a cigányság körében főként Kelet-Magyarországon elterjedt. A párt a családtámogatásokat három gyermek után a szülő munkaviszonyához kötné – tette hozzá.
„A Mi Hazánk Mozgalom ki meri mondani, hogy van cigánybűnözés” – jelentette ki. Mint mondta, a Mi Hazánk szigorúan újraalkotná a büntető törvénykönyvet, bevezetnék a szibériai bérrabtartás intézményét, életellenes és terror-bűncselekmények esetén pedig visszaállítaná a halálbüntetést.
A képviselő megemlítette, hogy pártja olyan társadalmi csoportokat is szeretne képviselni, amelyeket „az elmúlt évtizedekben a politikai pártok elfelejtettek”. Emlékeztetett arra, hogy a mozgalom kezdeményezni fogja a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása érdekében rendkívüli parlamenti ülés összehívását. Szeretnék elérni a devizahiteles törvények módosítását is – mondta Fülöp Erik.
(MTI nyomán)