Borzasztó időszakon vannak túl, most mégis hatalmas boldogság érte annak a kislánynak a szüleit, akit egy megvadult rottweiler támadott meg nyolc napja Csókakőn: Léna végre elhagyhatta az inten­zív osztályt - írja a Bors.
Lénát az édesanyja kar­jaiból ragadta el a megvadult rottweiler a Fejér megyei településen: a nagymamától indultak haza gyalog az utca végén álló házukhoz, amikor az egyik házból váratlanul kirohant az elborult kutya. A csöppséget az anyukája még felkapta az ölébe, de az eb kitépte a karjaiból. A kislány rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett, több műtéten is átesett, de csaknem hét nap kóma után végre jó hírek érkeztek az állapotáról.
– Megjártuk a poklok poklát a héten, de örömmel mondom, hogy a kicsi Léna elhagyhatta az intenzív osztályt, és kinyitotta a szemét. Hosszú és nehéz út vár még ránk a gyógyulásig, de már legalább elindultunk rajta. Most is itt vagyunk mellette, dajkáljuk, amikor csak tudjuk – mondta az édesapja. A kislányra még számos operáció vár, ezekről egyelőre még a szülei sem tudnak pontos részleteket.
Zoom
Az állat etetés közben, a gazdája mellől szaladt ki hirtelen a hiányos kerítésen. Két hétre karanténba helyezték, jó eséllyel altatás lesz a sorsa. A gazdája elismerte a felelősségét, mindenben együttműködik a hatóságokkal, akik gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ügyvédje nem kívánt nyilatkozni.