Bezár!
2021. január 23., szombat, Zelma, Rajmund, Emese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:10 Ellenzéki tömegtüntetések zajlottak Oroszországban - több mint kétezer őrizetbe vétel, jövő hétvégén folytatják20:44 Elérte Afrika keleti partját az Eloise ciklon20:19 Férfikézilabda-vb: a lengyelek legyőzésével negyeddöntőben a mieink19:30 Brit tudósok még nem döntötték el, hogy halálosabb-e az új koronavírus-variáns18:39 Leszedette az uniós zászlókat a pitvarosi polgármester17:24 Végső búcsút vettek Frankó Endrétől, az utolsó Puma-repülőtiszttől16:53 Húszi támadás meghiúsításával henceg a szaúdi agresszor16:29 A szokásos őrizetbe vételek Minszkben is15:54 Megdöntötték Ásotthalom '56-os rekordját, de holnap már havazás jön15:35 Dehogy kényszerítette kedvesét kurválkodásra a Cozma-gyilkos Sztojka, sőt, le akarta beszélni a lekvárfőzésről14:58 Horvátország felfüggeszti a lakosság oltását14:30 Elrendelték a Telepy késelők letartóztatását14:14 A vezetés mellett a drog is a tatabányai fiatal vérében volt13:45 Kínai harci repülőgépek provokáltak Tajvan légterében12:58 Csak a szokásos: Magyarországot ismét a vörös zónába sorolták ukrán "barátaink"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Jó és szép :: :: Hozzászólások

A vármegyések vigyáznak a legkisebbekre a Boráros téren

Reklám

A budapesti Boráros téren lévő skate-parkban történt esemény hírére a vármegyések egészségügyi sétákat szerveznek a helyszínre. Mint ismeretes, 9-13 éves, cigányokból álló galeri rabolt ki és bántalmazott magyar, szintén tizenéves fiatalokat. Az egyik 9 éves “gyermek” a következő felkiáltással követte el tettét: “Előveszem a késem, és elvágom a torkod, rákos g*ci!”. Alább a HVIM Budapest és a Szent Korona Rádió cikke.
Zoom
Néhányan a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomtól (HVIM) úgy döntöttek, hogy esténként a helyszínen fognak sétálgatni és személyesen meggyőződni a helyzetről. Át is adnánk az egyik vármegyésnek a szót:
“Miután tudomást szereztünk a brutális bántalmazásról, úgy döntöttünk, hogy nem hagyhatjuk szó nélkül a történteket. A jogos felháborodásunk oka az volt, hogy előző vasárnap a parkban sportoló gyerekeket, néhány 9-13 év közötti cigánypurdé összevert és kirabolt. A legfiatalabb, 9 éves pedig eközben késsel fenyegetőzött “elvágom a torkod, rákos geci” felkiáltással. Emiatt 12-én, a sötétedés beálltával közérzetjavító sétára indultunk, az említett helyszínre.”
A vármegyés “sétát” szervező fiatal a jogi megoldásokat is vázolja:
“Odafelé útközben a 2012. évi C. törvény egy része járt a fejemben.
'Nem büntetendő az a cselekmény, amely a saját, illetve más vagy mások személye, javai vagy a közérdek ellen intézett, illetve ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
A jogtalan támadást úgy kell tekinteni, mintha az a védekező életének kioltására is irányult volna, ha
a) azt személy ellen
aa) éjjel,
ab) fegyveresen,
ac) felfegyverkezve vagy
ad) csoportosan
követik el.
[...]
Nem büntethető, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból lépi túl.”
Ez ugyebár azt jelenti, hogy ha valakit fegyverrel megtámadnak, ráadásul csoportosan, akkor ő, vagy aki a védelmére siet nem kell, hogy mérlegeljen, vagy szem előtt tartsa az arányosság elvét, mert jogos védelmi helyzetben akár olyan módon is védekezhet, ami a támadó életének kioltásával jár.
“A  sétánk ideje alatt nyugodt volt a helyszín. Volt pár rosszarcú, kissé kábultnak tűnő cigány, de minket látva inkább továbbmentek. Hogy ez az állapot megmaradjon, a jövőben különböző napszakokban ismét meglátogatjuk a teret, és ha kell, a védelmére kelünk annak, akit megtámadnak a vasárnapihoz hasonló ember alatti létformák” – szögezte le a vármegyés fiatal.
Zoom
“Belegondolni is rossz, hogy a rendőrség képtelen megvédeni az embereket, és fenntartani a biztonságot, egy forgalmas, kamerával ellátott téren. Élhetetlenné válnak a köztereink, mert a kiilleszkedett egyének a gyerekeiket nem tartják féken hagyják (vagy biztatják?), hogy már ilyen fiatalon fegyveres rablást kövessenek el. Ha a támadó csak kilencéves, akkor meddig lehet elmenni a jogos védelemben, a saját gyermekeink érdekében?”  – tette fel a kérdést a budapesti HVIM tagja.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready