2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:36 Feladta magát a csengelei cserbenhagyó16:07 Lehetséges problémák a NATO számára egy orosz konfliktus esetében15:58 A klímaváltozás ellen is felvenné a harcot a NATO-főtitkár15:38 Az SZDSZ egykori sábeszgója szerint a Covid nem finom14:52 Úgy tűnik, Orbán "nagy dolgaiból" csak a pálinkafőzés maradt14:22 Nem jönne jól a megállapodás nélküli kilépés az Egyesült Királyságnak13:44 Szlávik: nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen13:18 Inkább zsinagógán kívül javallott idén a jóm-kipúri baromfi-abuzálás12:55 Orbán Viktor boldog születésnapot kívánt az ENSZ-nek12:36 Jereván: Azerbajdzsán örmény polgári célpontokra támadott, két helikoperük és három drónjuk bánta12:19 Fehérorosz külügyér: a szomszédok káoszba és anarchiába próbálják sodorják az országot11:58 Három montenegrói városban hétfőtől kevésbé lesznek vidámak az éjjelek11:35 Zajlanak az önkormányzati választások Romániában és Erdélyben11:21 Fogolycserében állapodtak meg Jemenben11:02 Népszerű a VírusRadar
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Iskolásokat buzik iránt "érzékenyítő" film vetítését akadályozták meg Budaházyék

Reklám

Délután 4 óra körül Budaházy György és körülbelül 15 társa molinókkal és hangfalakkal bement az Auróra nevű nyolcadik kerületi szórakozóhelyre, ahol megzavartak egy rendezvényt, és "befoglalták a rendezvénynek helyt adó teret" – írja a Mérce nyomán a 24.hu.
Az Aurórában eredetileg a Melegség és megismerés című filmet vetítették volna, melynek célja, hogy az iskolákban a zaklatás és "bullying" elleni fellépésre és elfogadásra tanítsa a fiatalokat. Budaházyék emiatt a film miatt mentek le az Aurórában, ahol kihúzták a konnektorból a hangosítást, nem engedték elkezdeni a rendezvényt, állítólag még patkányt is dobtak az egyik WC-be.
Nem sokkal később a rendőrök is megérkeztek, akik a beszámoló szerint nem igazán tudták, hogy mit kellene tenniük. Végül nem tették ki Budaházyékat, inkább azt javasolták az aurórásoknak, hogy zárjanak be, akkor az ellenük fellépők is kénytelenek lesznek elhagyni a helyszínt. A személyzet így is tett, bezárták a helyet, Budaházyék a zárt vendégtérből önként kimentek, de az udvart annak ellenére sem hagyták el, hogy a rendőrség felszólította őket - zárul a beszámoló.
Frissítés: a Budaházy.info beszámolója:
Szeptember 26-án, csütörtökön egy tucat harcostársammal az Auróra klubban jártunk. Fülünkbe jutott ugyanis, hogy különböző LMBTQIP…-szervezetek/aktivisták 16:30-tól meg akarják tartani a magyar iskolások agymosását célzó azon rendezvényeiket, amelyek a nyári “Pride hónap” során a mi akkori megjelenésünk miatt elmaradtak.

Innentől meghirdetjük a ZÉRÓ TOLERANCIÁT a magyar ifjúságot célzó minden LMBTQIP…-tevékenységgel szemben! A jövőben az ilyen agymosást semmilyen formában nem fogjuk tűrni, az ilyen témájú rendezvényeket kőkeményen meg fogjuk akadályozni, ahogy tettük az Aurórában tegnap is.
Videóösszefoglaló a tegnapi akciónkról:
Valótlanul állítják egyes balliberális sajtótermékek, hogy mi egy kézműves foglalkozást akartunk megzavarni. Az LMBTQIP-rendezvény tényét a szervezők sem tagadták, le is nyilatkozták (például a Mércének).
Az is puszta önmentegető vádaskodás az aurórás szélsőbalos aktivisták részéről, hogy a helyszínen a WC-jükben talált döglött patkányt mi vittük volna oda. Az viszont dokumentált tény, hogy a patkány ott hevert a földön!

Végül az egyébként nyilvánosan látogatható Auróra üzemeltetője azzal a trükkel próbált minket eltávolítani, hogy zárórát hirdetett, de előtte a szélsőbalos meg LMBT-csürhe tagjai szépen átszivárogtak az épület “nem nyilvános” területeire, így lényegében csak számunkra lett záróra.
Mikor ezen nyilvánvaló diszkrimináció miatt a panaszkönyvet kértem, annak átadását simán megtagadták.
Tegnapi fellépésünk jogszerűségéhez nem férhet kétség, tekintve, hogy a kiérkező rendőrök nem velünk szemben intézkedtek, hanem egy, a záró sajtótájékoztatónkat garázda módon megzavaró, agresszív, balliberális aktivista ellen, aki joghurttal leöntötte nemcsak a molinóinkat, hanem a mögötte álló, nemzeti jogvédő munkáját végző dr. Gaudi-Nagy Tamást és a molinót tartó dr. Téglásy Imrét is. Ugyanez a szélsőséges aktivista fenyegetőzött fizikai erőszakkal is, nem pedig mi.
Budaházy Edda összefoglalója a tegnapi akciónk céljáról:
2. frissítés: szeretne egy kis ajvékot elalvás előtti lazításhoz?
A Helsinki Bizottság terjedelmes szöveggel kedveskedik e célból:
A rendőrök tétlenségükkel bátorították a homofób garázdákat
A rendőrség tegnap nem avatkozott közbe, hagyták, hogy egy homofób banda megakadályozzon egy zártkörű kulturális rendezvényt az Auróra közösségi házban. Arra hivatkoztak, hogy nem volt joguk intézkedni. Ez nem igaz. Egyenesen kötelező lett volna közbelépniük, mert a rendbontók akár többféle bűncselekményt és szabálysértést is elkövethettek. Nem először fordul elő ilyen. A rendőrség önkényesen válogatja meg, kinek segít, kinek nem, kit véd meg, és kit nem. Ilyet nem tehetne. Ezért a Magyar Helsinki Bizottság panaszt tesz a rendőri mulasztás miatt, és feljelenti a garázdákat.
Tegnap szélsőjobboldali bajkeverők, élükön Budaházy Györggyel megjelentek az Auróra Közösségi Házban, ahol egy LMBTQ-témájú zártkörű rendezvényt tartottak. Transzparensekkel, hangosbeszélővel, melegellenes jelszavakat skandálva vették be magukat a helyszínre, ahol „spontán tüntetést” tartottak, megfélemlítve a résztvevőket és szervezetőket, akik így el sem merték kezdeni a rendezvényt.
A szervezők távozásra szólították fel őket, amit azzal a felkiáltással utasítottak el Budaházyék, hogy szerintük egy nyilvános helyen vannak, ahol azt csinálnak, amit akarnak. Ezt is tették, még azután is, hogy a hely üzemeltetői közölték, a helyet bezárják, és csak a személyzet tartózkodhat a továbbiakban ott.
Nem intézkedtek
Ezért a hely üzemeltetői és a szervezők kihívták a rendőröket, akik 20 perc múlva ki is érkeztek, de rövid körülnézés után távoztak is a házból, és közölték a szervezőkkel, hogy nem fognak intézkedni a rendbontókkal szemben. Ők ebbe a vitába nem szólhatnak bele, ők egy nyilvános helyről nem fognak senkit elvinni.
A szervezők sorolták nekik a lehetséges bűncselekményeket és szabálysértéseket, amelyeknek legalább a gyanúja felmerül. Mindez nem hatotta meg a rend egyenruhás őreit, akik ekkorra már nagy számban voltak jelen az Auróra utcában.
A rendőrök akkor sem változtattak álláspontjukon, amikor a zavargók egy „zéró tolerancia” feliratú transzparenst állítottak fel. A hatóság egyértelművé tette, hogy csak akkor fognak intézkedni, ha vér folyik.
Lett volna miért
A rendőrségnek alapvető feladata a bűncselekmények és szabálysértések elkövetésének megelőzése, azok megszakítása, ha éppen elkövetik őket, illetve az elkövetők elfogása és felelősségre vonásuk elősegítése. A rendőr szabálysértés vagy bűncselekmény egyszerű gyanúja esetén is felléphet az elkövetővel szemben, a szabálysértés elkövetésén tetten ért személyt előállíthatja, a bűncselekmény elkövetésén tetten értet pedig köteles elfogni és előállítani.
És választék lett volna bőven, lett volna miért intézkedni tegnap az Aurórában. Mondjuk, itt volt mindjárt a közösség tagja elleni erőszak gyanúja – garázda magatartással elkövetve. A Btk. szerint itt nem szükséges fizikai erőszak alkalmazása, „nem kell vérnek folynia”, elég megfélemlítő vagy riadalomkeltő környezet létrehozása (lásd például a Gárda-vonulások). De ha esetleg a rendőröknek nem tűnt bűncselekménynek, akkor ott volt még többféle szabálysértés lehetősége is. Például garázdaság, rendbontás szabálysértése, gyülekezési joggal visszaélés szabálysértése. Utóbbihoz az szükséges, hogy egy nem közterületen lévő helyre valaki a tulajdonos engedélye nélkül gyűlést szervezzen – ha más nem, ez maradéktalanul megvalósult.
Elmulasztott kötelesség
A rendőröknek így nem csak lehetőségük, hanem kötelességük is lett volna megakadályozni azt, hogy Budaházy és bandája cinikusan vélemény-nyilvánításnak beállítva szétzavarjon egy LMBTQ-rendezvényt, az elkövetőket elő kellett volna állítania, de legalábbis igazoltatnia, és beszüntetni a homofób gyűlöletparádét.
A rendőrök a passzivitásukkal azt üzenték: ma Magyarországon a melegek nem számíthatnak tőlük védelemre, még gyűlöletalapú bűncselekmények esetében sem. Ez elfogadhatatlan. Nem először történik ilyen. Devecseren például a romák portáira támadó szélsőséges horda úszta meg a dolgot 2012-ben. Akkor az országos főkapitány azzal magyarázta a tétlenséget, hogy a beavatkozás „a rendőrség és a demonstrálók összecsapását eredményezte volna, amely nemcsak a rendezvény részvevőit és a rendőri erőket, hanem a lakosságot is közvetlen veszélynek tette volna ki”. Ennek voltaképpen az az üzenete, hogyha kellő számban, kellően erőszakosan lép fel egy társaság, nem kell tartania a következményektől, mert a rendőrség nem fog közbe lépni.
Csakhogy az államnak alkotmányos kötelessége megvédeni a kisebbségi közösségeket, a rendőr itt nem mérlegelhet. A rendőrségnek ez a dolga, és képes is rá.
A rendőri tétlenséget nem menti, sőt súlyosbítja, ha a helyszínnel volt bajuk, mert hát köztudott, hogy az Auróra közösségi házat évek óta próbálják ellehetetleníteni és kiszekírozni a kormánypárti erők és a helyi hatalom. A rendőrség politikai alapon sem válogathat a védelemre szoruló polgárok között.
Hangsúlyozzuk, a semmittevést – a rendőrök saját bevallása szerint – felülről rendelték el, mindezt úgy, hogy a parancsot kiadók tán nem is voltak a helyszínen, fogalmuk sem lehetett, hogy pontosan mit művelnek a szélsőjobbos provokátorok.
Mi azért nem hagyjuk annyiban: panaszt teszünk a rendőri mulasztások miatt, és feljelentést a bűncselekmények és/vagy szabálysértések miatt.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready