Az önkormányzati választás után hétfőn megkezdte őszi ülésszakát az Országgyűlés. A képviselők megemlékeztek öt közelmúltban elhunyt korábbi honatyáról, majd Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásában beszámolt arról, hogy abban a száz napban, amíg a parlament nem ült össze, mit vitt véghez a kormány. Kitért az önkormányzati választásra, és azt mondta:
Minden polgármesterrel és képviselő-testülettel együttműködünk, aki maga is kész az együttműködésre.
Orbán szerint a kormány megerősítést kapott munkájához, hiszen a kormánypártok a szavazatok több mint 50 százalékát megszerezték.
Ebben a pillanatban Hadházy Ákos független képviselő, az LMP korábbi társelnöke egy táblával lépett a pulpitus elé, amelyen az állt:
Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott.
Zoom
Hadházy ezúttal nem az artista szerepét játszotta el a cirkuszban
Orbán a beszédét is megszakította, és megpróbálta kivenni Hadházy kezéből a táblát, de nem járt sikerrel. Az ellenzéki képviselő egy második táblát is elővett, amin a
Stop propaganda, stop korrupció!
felirat volt olvasható.
Mindebből a hivatalos közvetítésben kevés dolog látszott, az ugyanis csak a pulpitust mutatta, amin Orbán beszélt. Végül kormánypárti képviselők siettek a miniszterelnök segítségére, ők rángatták ki Hadházy kezéből a táblát.
A harmadik feliratot Hadházy már nem tudta felmutatni, de az elvtársi 24.hu érdeklődésére elmondta, hogy ez állt rajta:
A lónak a f.szát.
A független képviselő a 24-hu-nak azt is elmondta, ezt a táblát Orbán „migránsozására” tartogatta. 
Frissítés: Csak elsült ez is Hadházy kezében
Zoom
(Kép: Facebook)