2020. november 23., hétfő, Kelemen napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:19 Robotszondát indított Kína a Holdra21:53 Magas rangú iszlamistát fogtak a bagdadi repülőtéren21:21 Parkoló autóknak csapódott egy teherautó a II. kerületben egy biciklis miatt20:52 Eldőlt: a félig magyarnak hazudott, de teljesen zsidó Blinken lesz Biden külügyminisztere20:24 Duplájára emelhetik a rendőrségi vezetők illetményét, a közrendőrök hiába várják a béremelést20:17 Szaúd-Arábia ingyen oltja be a lakosság 70 százalékát19:54 Megnyílt az Akadémia park melletti megújult P+R parkoló a II. kerületben19:22 Ismét "vadpartit" rendeztek Párizsban18:55 Oroszországban újabb eljárást indítottak a Google ellen18:31 A romániai egészségügyi személyzet jelentős hányada nem akarja beoltatni magát18:08 Itt az újabb holotragédia: a megölt jóságos néger meséje a kiirtott hatmillió ártatlan zsidó mítoszának konkurenciája lett17:32 Megint kirúgták a főszerkesztőt az Indextől17:16 Megkezdődött Sarkozy pere, de fel is függesztették16:52 Örményország 121 települést ad át Azerbajdzsánnak16:10 Román nyelvű plakáton figyelmezteti egy londoni Tesco a "vásárlókat", hogy ne lopjanak
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Bevándorlóbűnözés :: :: Hozzászólások

Albán pék, "német állampolgár" rabló, egymillió euró - nem berlini, hanem pomázi történet

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. november 22-én meghosszabbította annak a német állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki ellen fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indított nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
1./ A gyanúsított I. B. D. 2018. február 13-án éjszaka egy pomázi ingatlanban teleszkópos vasbottal fejbeütötte C. A. sértettet. A két férfi dulakodni kezdett a földön, majd a gyanúsított elmenekült a helyszínről, a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.
2./ A másik ügy sértettje, C. A. Pomázon üzemeltetett egy albán pékséget, amely neki és a munkatársainak a lakhelyéül is szolgált. P. N. 2019 januárjában rábírta a gyanúsítottat arra, hogy Németországból utazzon Magyarországra és a sértettől 1 millió eurót raboljon el. P. N. 2019. február 20-án Miskolcon autót vásárolt azért, hogy a rablás helyszínére tudjanak menni vele. A gyanúsított 100 darab műanyag gyorskötözőt és szigetelő szalagot vásárolt azért, hogy a rablás során jelenlévőket meg tudják kötözni. A gyanúsított 2019. február 22-én feketébe öltözött, magához vette a megvásárolt holmikat, egy gáz-riasztó fegyvert, és a késsel felszerelkezett társával Etyekről egy pomázi parkolóba hajtottak. A két gyanúsított befestette az arcát, és a pékséghez sétáltak, felmérni a terepet. A pékségben lévő férfiak észrevették őket, és telefonon értesítették a sértettet. Az értesítés után a sértett és két alkalmazottja kimentek az utcára, de ott a gyanúsított elővette a fegyverét, és visszaterelte őket a pékség területére. Utánuk ment a késsel felszerelt társa is, és míg a gyanúsított a fegyverrel fenyegetőzött, ő megkötözte és leragasztotta a sértettek száját és a pénzt követelte. Majd megfenyegették őket, hogy mindenkit megölnek, ha nem adják át az 1 millió eurót.  A sértettnek ekkor az otthonában 13 720 000 forint készpénze volt.
Az egyik megkötözött férfinak sikerült kiszabadítania a kezeit a kötésből és a gyanúsítottra támadt. Eközben a pékek szállásán alvó többi munkás is felébredt, és a foglyul ejtettek segítségére siettek. A gyanúsítottat a helyszínen elfogták, társa viszont el tudott menekülni.
A gyanúsított német állampolgárságú, magyarországi kötődése nincs. A szökés, elrejtőzés veszélye miatt jelenléte az eljárási cselekményeknél kényszerintézkedés nélkül továbbra sem biztosítható.
A gyanúsított által megvalósított bűncselekmények jellege, a felkérésre teljesített, előre kitervelt, elszánt módon véghez vitt elkövetése alapján annak veszélye is fennáll, hogy az egyébként legális jövedelemmel sem rendelkező gyanúsított szabadlábra kerülve hasonló szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.
A bíróság az ügyészi indítványt megvizsgálta és megalapozottnak találta, ezért elrendelte a gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítását 2020. február 25. napjáig, vagy az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig.
A döntés ellen a gyanúsított és a védője fellebbezett, így az nem végleges, de végrehajtható - közölte honlapján az ügyészség.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready