Bezár!
2020. augusztus 11., kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:46 Lövések a Fehér Háznál, Trump kiment a sajtótájékoztatóról07:40 Al-Shabaab-ritkítást végzett a szomáliai kormányhadsereg07:29 A világon másodikként esett át ismételt arcátültetésen egy amerikai nő06:55 A kijárási korlátozások miatt több idejük maradt az embereknek a kincskeresésre Nagy-Britanniában23:38 Japánban első ízben esett 30 százalék alá a dohányzó férfiak aránya23:17 Bezárattak Iránban egy újságot, amelyben egy szakértő megkérdőjelezte a hivatalos koronavírus-adatokat22:49 Az Egyesült Államok társult államában újból megtartják az előválasztást, mert elfogyott a szavazócédula22:29 Kassai Viktor és az Állami Duma alelnöke szerint is szemüveg dukált volna a bírónak Szpartak Moszkva-PFK Szocsi-meccsen22:15 Az ún. Szlovákia kiutasított három orosz diplomatát - az okát nem pontosították21:50 Egy sukár csávó a bejrúti robbanásról: "Bárcsak Pesten történt volna, okádék Magyarország"21:42 Belorusz elnökválasztás: ismét összecsapott a rendőrség a tüntetőkkel - "szakrális áldozatra" van szükség21:36 Izraelben már férfi nemi szerv alakú lufikkal is követelik Netanjáhu távozását21:25 Jézus helyett Mao - segít a Hungary Helps?20:51 A fél országban zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek20:06 Köpönyegforgató, széthulló, áruló, semmi - ez jut eszébe az embereknek a Jobbikról
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Sály nem látott még annyi rendőrt, amennyit a hazafiak cigánybűnözés elleni tiltakozása miatt odaküldtek

Reklám

Legalább 100 "roma ellentüntető" és nagyon sok rohamrendőr sorakozott fel Bükkábrány határában. A tüntetők láthatóan így akarták megakadályozni, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Mi Hazánk és a Betyársereg tagjai autóval eljussanak Sályra, ahol egy idős asszony meggyilkolása miatt akarnak demonstrációt, fáklyás felvonulást és megemlékezést tartani - derül ki az Index tudósításából.
Sály felé csak Bükkábrány településen lehet elkanyarodni a 3-as útról. A rohamrendőröket azért vezényelték ki, hogy megakadályozzák az atrocitásokat a két tábor között. A Miskolcról autóval, konvojban érkező tüntetőket a rendőrség beengedte Bükkábrányra, majd a Sály felé haladókat egyenként ellenőrizte és csak rendőri felvezetéssel engedte tovább a faluba. Sályon is nagyon sok a rendőr, szinte mindegyik útkereszteződésnél látni járőröket.
Zoom
Az Index mindig megkönnyebbül, ha egy ilyen rendezvényen talál fekete ruhába öltözött kopaszokat, könnyebb így vészkorszak miatt aggódni (fotók: Kaszás Tamás / Index)
A tüntetés délután 4 órakor a miskolci kormányhivatal előtt kezdődött körülbelül 200 ember részvételével. A demonstrációt azért tartották, mert Sályon egy 21 éves fiatalember nemrég agyonvert egy ismert néprajzkutatót, aki nem volt hajlandó kölcsönadni neki pénzt.
A kormányhivatal előtt színpadot állítottak fel. A tüntetés résztvevői között ott voltak a Betyársereg tagjai, sokan viseltek fekete ruhát, bakancsot. A környéken sok volt a rendőr, több rendőrségi kisbusz érkezett. A teret kordonokkal vették körül.
Zoom
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Mi Hazánk párt a miskolci tüntetés után bejelentette: autókkal átmennek Sályra. A műsorvezető azt mondta: a demonstrációt
gépesített egységként folytatják.
A sályi polgármesteri hivatal elé vonulnak, majd fáklyás felvonulást tartanak a faluban. Elmennek a gyilkosság helyszínére, ahol mécseseket helyeznek el.
Zoom
A szervezetek a gyilkosságot úgy értelmezik, hogy az a cigányság szeparatista törekvéseinek sorába illeszkedik, illetve azt állítják, hogy vannak helyek Magyarországon, ahonnan az állam kivonult, és no-go zónák alakultak ki.
Kilenc évvel ezelőtt a Jobbik volt az a párt, amely utoljára szervezett masírozást tartott egy kistelepülésen. Céljuk a "cigányság" megfegyelmezése, megfélemlítése volt, ezt a fonalat veszi fel most a Mi Hazánk párt - riadozik a cigányféltő portál.
Zoom
A Toroczkai László vezette szélsőjobboldali párt tavaly óta hangoztatja - fogalmaz a Zsindex -, hogy a cigányságon belül vannak szeparatista törekvések, mindezt az Opre Roma Pártra hivatkozva teszik. A nem különösebben ismert "roma" párt célja Észak-Magyarországon egy autonóm roma tartomány létrehozása. Toroczkai tavaly a roma szórakoztató csatorna, a Dikh tévének is sanda szándékot tulajdonított, és felszólalt ellene.
Zoom
(Index nyomán)
Frissítés: Ezer cigó várt Toroczkaiékra
A Magyar Hang tudósítója szerint a Sályra vezető elágazásnál, Bükkábrány határában nagyjából ezer cigányállta útjukat. A cigányok azt mondják, a gyermekeiket jöttek védeni. Több tucat rohamrendőr sorakozott fel a két társaság között.
A lap tudósítójának azt mondják a rendőrök, hogy most buszokkal beengedik a szélsőjobboldalikat a településre.
"Bűncselekményt követ el a rendőrség, nem engedik haza a romákat!"
(Magyar Hang nyomán)
2. frissítés: Törzsi szervezkedések fenyegetik a magyarokat
Rendet követelt az országban és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Mi Hazánk Mozgalom, amely demonstrációt tartott vasárnap Miskolcon a megyei kormányhivatal épületénél.
Toroczkai László, a mozgalom elnöke a cigányságra utalva úgy fogalmazott: 2020-ra olyan törzsi szervezkedések jöttek létre, amelyek sokakat fenyegetnek, a többséget, a mentősöket, a rendőröket a tanárokat, az óvónőket. A fenyegetésből élnek, de az csak addig működik, amíg félünk - mondta, hozzátéve: ha nem félünk, és minden magyar tesz ezért, akkor "el fognak kullogni".
Hozzátette: a tisztességgel dolgozó cigány embereket ugyanakkor meg kell becsülni.
Szerinte Magyarországon no-go zóna is létezik, van olyan település, ahová nem mertek rendőri kíséret nélkül bemenni a mentősök, mert már a telefonhíváskor fenyegették, zaklatták őket.
Mint mondta, azt sem tartják elfogadhatónak, hogy az Opre Roma Párt továbbra sem áll el attól az elképzelésétől, hogy "Magyarország testéből kiszakítva négy megyét" cigány autonóm tartományt akar létrehozni, ahol az adófizetők pénzéből alapjövedelmet adna a cigányságnak.
Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke azt mondta, hogy meg kell állítani a "cigánybűnözést", a miskolci demonstráció is a közbiztonság megteremtésére szerveződött, mert a "jelenlegi hatalom" nem a cigánybűnözést üldözi, hanem azokat, akik tenni akarnak ellene. Ugyanakkor tény, hogy nem minden cigány bűnöző - tette hozzá.
A KSH adataira hivatkozva arról beszélt: a termékenység elsősorban a cigányság körében nőtt. A magyarság lélekszáma továbbra is megfeleződik nemzedékenként, mialatt a cigányságé megduplázódik. A Mi Hazánk éppen ezért kizárólag olyan családtámogatási formákat támogat, amelyek a dolgozó családokat segítik és nem a megélhetési gyermekvállalást erősítik - mondta.
A több száz ember részvételével tartott demonstráció után este fáklyás felvonulást rendeznek Sályon, ahol a közelmúltban egy cigány nemzetiségű ember meggyilkolt egy 61 éves nőt.
(MTI)
3. frissítés: A Hír TV bejelentkezése Sályról
4. frissítés: Index-videók:
Olvasónk képei:
Zoom
Zoom
Zoom
5. frissítés: Reggelig őrzik szegény romákokat
A településen egy száz fős roma csoport is felsorakozott – közülük többen más falvakból érkeztek, szolidaritásból. Őket durván egy kilométerre a szélsőjobboldali csoporttól megállították a rendőrök – írja a hvg.hu.
A "szélsőjobboldali tüntetők" eredetileg fáklyás felvonulást akartak tartani Sály utcáin, ezt azonban a rendőrség megakadályozta. Annyit engedélyeztek, hogy a központból a megölt nő házához vonuljanak át fáklyákkal, ami legfeljebb 500 méter lehetett – fogalmaznak rajvédő szellemiségben örömködve.
Ott mécseseket gyújtottak, a párt elnöke, Toroczkai László mondott pár szót, a nagyjából 200 fős csoport pedig azt skandálta: "cigánybűnözés". Este fél nyolc felé vége is lett az akciónak, az egész nem tartott tovább tizenöt percnél – mondta libsi lap helyszínen lévő tudósítója.
A tüntetők meghatározott útvonalon mozoghattak, nem engedték őket a "romák" lakta részre. A gyertyagyújtás után mindenki visszament a buszhoz, kocsihoz, amivel érkezett.
A biztonság kedvéért a rendőrök hajnalig a helyszínen maradnak.
Tanulságos a zsidó lap megjegyzése a miskolci tüntetésről:
A tüntetők Miskolcról érkeztek, ahol a délután négy órától a kormányhivatal előtt demonstráltak. Ott is Toroczkai László szónokolt, rendet követelt az országban és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, kiadósakat cigányozva.
6. frissítés: A HVG-s káröröm ellenére megvalósult a tervezett felvonulás
A cél eredetileg is a gyilkosság helyszínére való felvonulás volt, majd ott a gyertyagyújtás, ezt a rendőrség nem akadályozta meg.
7. frissítés: képgaléria:
Zoom
Fotók: Mészáros Ödön
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
8. frissítés: videón a fáklyás vonulás:
9. frissítés: videóösszefoglaló a megmozdulásról:
(Kuruc.info)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready