2020. április 1., szerda, Hugó, Agád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:01 Egymás után a vírussal is összefogtak a ballibek: "erre van szükség ahhoz, hogy Orbán rendszere elinduljon a bukás felé"10:37 Kína holdjárója már több mint 424 métert haladt előre a Hold távoli oldalán10:12 Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, íme az első rész09:52 New Yorkban olyan magas a halottak száma, hogy hűtőkamionokban tárolják őket09:48 Újra megnyílt a balassagyarmati határátkelő az ingázók előtt09:37 Türkmenisztánban a torkánál ragadták meg a kérdést: egyszerűen "betiltották" a koronavírust09:17 Egy louisianai szektavezérnek "Isten azt mondta", ne törődjön a járvánnyal09:01 Tizenhárom éves fiú a koronavírus legfiatalabb brit áldozata08:50 Fagyos idővel indult az április Erdélyben08:45 Még a végén a macskák számára is kijárási tilalmat rendelnek el08:31 Mától új menetrend szerint közlekednek a budapesti tömegközlekedés járatai08:04 Trump szerint "nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra07:43 Meghalt négy beteg, 525-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, minden megyében van koronavírusos07:32 Először volt hőhullám az Antarktiszon06:56 Több száz egyeddel ritkítja bölényállományát a Yellowstone Nemzeti Park
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A szakértő szerint beszámítható az osztályfőnökét megkéselő győri diák

Reklám

Az igazságügyi orvosszakértő szerint teljesen beszámítható és nem szenved kóros elmeállapotban – vagyis tisztában van tetteivel és annak következményeivel – az a 17 éves győri fiú, aki tavaly decemberben a tanítási órán szurkálta össze osztályfőnökét. A friss szakértői véleményt a napokban kapta kézhez a fiú védője, aki szerint a dokumentum „több sebből is vérzik”, és bizonyos kérdésekre egyáltalán nem adott választ.
A szakértő a fiú jelenlegi állapotából következtetett arra, hogy a bűncselekmény elkövetésekor is beszámítható volt, és nem állt fenn beszűkült tudatállapot – mondta az Indexnek Faragó Péter, a diák védője.
Faragó szerint már az önmagában aggályos, hogy védencét csak a történtek után két hónappal vizsgálta meg orvossszakértő, aki ráadásul nem is gyermekpszichiáter.
Az egyébként kitűnő tanuló diák december 5-én a második órán kapta meg a hármas matekdolgozatát, és az ötödik órában, fizika órán késelte meg osztályfőnökét. Az osztálytársak korábban arról beszéltek, hogy a fiú azzal az ürüggyel vitte ki a tanárnőhöz a füzetét, hogy szeretne mutatni valamit. Osztályfőnöke mögé állt és többször megszúrta.
A diákot a rendőrök az iskolában elfogták és őrizetbe vették. Közfeladatot ellátó személy elleni emberölés kísérletével gyanúsítják. A fiú vallomása szerint a történtekből csak annyira emlékszik, hogy óra közben felállt az asztalától, majd arra, hogy ül a tanári székben, és a kést odaadja az egyik osztálytársának. Osztályfőnökét a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol az 51 éves pedagógust megműtötték. A nőt később a diák édesapja is meglátogatta kórházban, és együtt sírtak.
A diák egyébként a tanárnőnek és az iskola igazgatójának is levelet írt, amit védője az ügyészségen keresztül akart eljuttatni a pedagógusoknak. Faragó Péter úgy tudja, hogy a levelet csak a tanárnő vette át.
A 17 éves fiút jelenleg a győri büntetés-végrehajtási intézetben, egy kétszemélyes cellában, de egyedül őrzik, családja rendszeresen látogatja és mindenben támogatja. A diák védője szerint, amint lehet, indítványozni fogják, hogy a diák javítóintézetben tölthesse letartóztatását.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready