2020. április 1., szerda, Hugó, Agád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:01 Egymás után a vírussal is összefogtak a ballibek: "erre van szükség ahhoz, hogy Orbán rendszere elinduljon a bukás felé"10:37 Kína holdjárója már több mint 424 métert haladt előre a Hold távoli oldalán10:12 Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, íme az első rész09:52 New Yorkban olyan magas a halottak száma, hogy hűtőkamionokban tárolják őket09:48 Újra megnyílt a balassagyarmati határátkelő az ingázók előtt09:37 Türkmenisztánban a torkánál ragadták meg a kérdést: egyszerűen "betiltották" a koronavírust09:17 Egy louisianai szektavezérnek "Isten azt mondta", ne törődjön a járvánnyal09:01 Tizenhárom éves fiú a koronavírus legfiatalabb brit áldozata08:50 Fagyos idővel indult az április Erdélyben08:45 Még a végén a macskák számára is kijárási tilalmat rendelnek el08:31 Mától új menetrend szerint közlekednek a budapesti tömegközlekedés járatai08:04 Trump szerint "nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra07:43 Meghalt négy beteg, 525-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, minden megyében van koronavírusos07:32 Először volt hőhullám az Antarktiszon06:56 Több száz egyeddel ritkítja bölényállományát a Yellowstone Nemzeti Park
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Börtöntöltelék- és migránskártérítések fizetgetése helyett búcsút mondana Strassburgnak a Mi Hazánk

Reklám

Kivonná a strassburgi bíróság fennhatósága alól hazánkat a Mi Hazánk – jelentette be sajtótájékoztatóján a párt országgyűlési képviselője, Dúró Dóra.
Véleményük szerint enélkül nem lehet megfékezni az iparággá vált börtönkártérítési bizniszt és az önrendelkezésünket is csorbítja ez az intézmény - fogalmazott a politikus.
Az a kormányhatározat, amely a kártérítések felfüggesztésére született, valójában csak azt tartalmazza, hogy a jogszabályok szerinti legvégső kifizetési határidőig függesszék fel a kifizetéseket. Dúró szerint ugyanúgy ki fogják fizetni ezeket az összegeket, csak más időpontban.
Az emberi jogok bíróságát megalakító egyezményhez Magyarország 1993-ban csatlakozott, de Dúró szerint az Európa Tanács főtitkárához címzett értesítésben bejelenthető felmondása. Ezzel részlegesen élt már korábban Franciaország és Törökország is, valamint Oroszország kimondta, hogy ennek az egyezmények pontjai nem lehetnek ellentétesek az orosz alkotmánnyal.
Dúró szerint megtehetné ezt úgy is Magyarország, hogy a nemzetközi szokásjog részeként is érvényben lévő egyezményben foglaltak továbbra is kötelezőek maradnának hazánk számára, ugyanakkor nem egy strassburgi bíróság ítélkezne, hanem magyar bíróságok hoznák meg ezeket a döntéseket.
A "Magyar" Helsinki bizottság előszeretett fordul a strassburgi bírósághoz, aminek az is a következménye Dúró szerint, hogy a magyar adófizetők pénzéből kellett két bangladesi "menekültnek" 10-10 000 eurót kifizetnünk, mert a tranzitzónában "nem voltak megfelelőek a körülmények".
Más témában kérdezték arról, hogy Bencsik János szerdán a Jobbikból és a párt országgyűlési képviselőcsoportjából is kilépett. Dúró Dóra azt felelte, hogy a Jobbikban elkezdett uralkodni a proletárdiktatúra, és Jakab Péter pártelnökké választása után újabb boszorkányüldözés indult. Már csak az a kérdés, hogy ki lesz az utolsó, aki majd lekapcsolja a villanyt - fogalmazott. A Mi Hazánk elnöke és elnöksége már korábban nyilvánvalóvá tette, hogy akik még mindig ott vannak a Jobbikban, azok túl sokáig asszisztáltak a balliberális fordulathoz, ezért nem tudnak közösséget vállalni velük - válaszolta egy újabb felvetésre.
(Elemi.hu - MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready