2020. április 1., szerda, Hugó, Agád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:01 Egymás után a vírussal is összefogtak a ballibek: "erre van szükség ahhoz, hogy Orbán rendszere elinduljon a bukás felé"10:37 Kína holdjárója már több mint 424 métert haladt előre a Hold távoli oldalán10:12 Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, íme az első rész09:52 New Yorkban olyan magas a halottak száma, hogy hűtőkamionokban tárolják őket09:48 Újra megnyílt a balassagyarmati határátkelő az ingázók előtt09:37 Türkmenisztánban a torkánál ragadták meg a kérdést: egyszerűen "betiltották" a koronavírust09:17 Egy louisianai szektavezérnek "Isten azt mondta", ne törődjön a járvánnyal09:01 Tizenhárom éves fiú a koronavírus legfiatalabb brit áldozata08:50 Fagyos idővel indult az április Erdélyben08:45 Még a végén a macskák számára is kijárási tilalmat rendelnek el08:31 Mától új menetrend szerint közlekednek a budapesti tömegközlekedés járatai08:04 Trump szerint "nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra07:43 Meghalt négy beteg, 525-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, minden megyében van koronavírusos07:32 Először volt hőhullám az Antarktiszon06:56 Több száz egyeddel ritkítja bölényállományát a Yellowstone Nemzeti Park
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Közérdekű munkára ítéltek egy mentősre támadót, majd elmagyarázták, hogy az nem is enyhe büntetés

Reklám

A Fővárosi Törvényszék mint másodfokú bíróság a mai napon helybenhagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú döntését annak a "fiatalembernek" az ügyében, aki 2019 tavaszán gyógyszeres befolyásoltság alatt a hozzá kiérkező mentősökre támadt. Jogerős döntésével a bíróság 250 óra közérdekű munka büntetésre ítélte a terheltet.
Az ítélet szerint a vádlott 2019. május 30-án bevett 30 db Frontin tablettát. Édesanyja másnap hívta ki fiához a mentőket, akik gyógyszermérgezés gyanúja miatt kórházba akarták szállítani. A vádlott azonban agresszívvé vált, és rátámadt a mentőegység tagjaira, akik a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.
A Pesti Központi Kerületi Bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt elsőfokon 250 óra fizikai munkakörben végrehajtandó közérdekű munka büntetésre ítélte a vádlottat.
Az ügyészség súlyosításért fellebbezett: bár a bíróság ítélete megalapozott, a cselekmény jogi minősítése is helytálló, megítélésük szerint a cselekmény tárgyi súlya és társadalomra való veszélyessége miatt "próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása biztosítaná az elérni kívánt büntetési célokat".
A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék az ügyészség fellebbezését nem találta indokoltnak, azzal nem értett egyet. Tekintettel a terhelt beismerésére, őszinte megbánására, személyi körülményeire, valamint a bűncselekmény elkövetésének időpontjában fennálló aktuális állapotára, a Fővárosi Törvényszék úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság helyesen értékelte a bűnösségi körülményeket a büntetés neme és mértéke meghatározásakor.
A Fővárosi Törvényszék felhívta a figyelmet arra, hogy a közérdekű munka nem súlytalan büntetés, ha azt a terhelt nem végzi el maradéktalanul, büntetését fogházban kell letöltenie. Feltételes szabadságvesztés kiszabása vele szemben indokolatlan lenne, hosszabb idejű közérdekű munka büntetés kiszabása pedig nem állna arányban a büntetési célokkal, a cselekmény tárgyi súlyát is figyelembe véve. A bíróság határozata jogerős - közölték honlapjukon.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready