2021. június 19., szombat, Gyárfás, Mikó, Hajnalka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:18 Húszan sérültek meg egy Mezőörsnél történt balesetben, halott is van21:53 "Francia"országi szólásszabadság: így keverik le a volt tábornokot, amikor válaszol arra a kérdésre, hogy kik irányítják a médiát21:23 Szovjet csapatkivonások Közép- és Kelet-Európában21:01 Sűrűbben járnak éjszakánként a forgalmasabb szakaszokon a BKK-járatok20:35 A szokásos cigány "együttérzés"...20:00 A szép jövő: egy kínai cégnél "okoskamerákkal" kényszerítik mosolygásra az alkalmazottakat19:38 A Fehér Ház tanácsadója azt bizonygatja, mennyire megérte Bidennek találkozni Putyinnal19:06 Horvátországba szabadon léphetnek be a zöld jelzésű országokból érkezők18:42 Egész vékonydongájú legény lett Molnár Ricsi: a magánzárkától és a médiacirkusztól is szenved szegény17:58 Kaczynski: Oroszország területéről érkező kibertámadás ért vezető lengyel politikusokat17:24 Akkora a rend, hogy simán lehet sodrófával sétálgatni Tapolca belvárosában, haragosra várva17:02 Parancsnok: megszűnt a zsúfoltság a büntetés-végrehajtási intézetekben, és vandálbiztos táblagép is van már16:23 Merkel minisztere nem érti: "érzékenyítésen" esnek át a német katonák, mégis megünneplik a Führer születésnapját15:55 Cigi- és pénzkérés, szóváltás, majd életveszélyes sérülés - a szokásos Zuglóban is15:32 Korrupció miatt vettek őrizetbe egy rendőri gazdasági vezetőt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

MVSZ: Gyertyás menet Lőrincz János és sorstársai emlékére + videó

Reklám


Sajtótájékoztatón összegezte Lőrincz János halálának eddig ismertté vált körülményeit Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke és Kvacskay Károly. Ha Lőrincz Jánost nem szállították volna a kórház mellől a pusztába, ma is élne – mondta Kvacskay Károly, aki szerint az eddigi vizsgálódásokból egyértelműen megállapítható az állam felelőssége.
Patrubány Miklós röviden ismertette Lőrincz János életútját, aki korábban az MVSZ székházában dolgozott, és akit a Szövetség saját halottjának tekint.
Lőrincz János 1963. november 16-án született az udvarhelyszéki Szentegyházán. 1990-ben költözött Szentendrére, majd családjával együtt Budapestre. Minden műszaki tevékenységhez értett. Alapos munkája miatt mindenki szerette. Ha éjjel kértek segítséget tőle, akkor is azonnal a helyszínre sietett. Nem volt olyan technikai kérdés, amit nem tudott volna megoldani. Negyvennégy évesen tele volt energiával és életkedvvel. Kisfia, Bálint, aki elmondása szerint „élete értelmét” jelentette neki, két évvel ezelőtt, 2006 novemberében született. Nagy leánya Noémi, már 19 éves.
Alább tekinthető meg a Lőrincz János kálváriáját némiképpen összefoglaló videó. (Ha nem menne, ide kattintva érhető el a videó.)
Az MVSZ elnöke bejelentette, hogy a Szövetség feljelentést tett foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, végül tudatta, hogy március elsején 10 órai kezdettel polgárok sokaságának a kezdeményezésére az MVSZ gyertyás tiltakozó menetet szervez Budapest utcáin Lőrincz János és a magyarországi „egészségügyi reform” többi áldozatának emlékére.
Útvonalterv: Országos Baleseti Kórház, Kerepesi út 1. szám – Péterffy Sándor utcai Kórház – Szent Rókus Kórház – Országos Mentőszolgálat – Egészségügyi Minisztérium – Kossuth tér
(MVSZ Sajtószolgálat)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready