2021. szeptember 18., szombat, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:09 Egy fokkal hasznosabbra cserélték a nőügyi minisztériumot Afganisztánban11:39 A választások után néhány napig korlátozná az államfő kegyelmi jogköreit a nagy elszámoltató Gyurcsány-párt10:49 Már a pénteki teszt során összeomlott a moslék informatikai rendszere10:03 Öten megsérültek egy balesetben Dunaharasztinál09:37 Nem tetszett az elvtársaknak Tajvan katonai költségvetésének növelése09:16 Biden zsidaja is a trumpi "sikeregyezmény" mellett agitál08:40 Példa nélküli diplomáciai válság: Franciaország visszahívta washingtoni és canberrai nagykövetét08:12 Már megint az izlandi lékhorgászok váltottak szót Tiszaújvárosban - egy "ellenérdekű" egyed elesett07:57 Kisebb földrengés volt Répcelak közelében07:44 Tévéostrom: 15 éve próbáltunk rendszert váltani07:30 Akár 120 ezer éves is lehet a ruhakészítés története06:54 Árverésre kerül az amerikai alkotmány első hivatalos változatának utolsó magánkézben lévő példánya23:53 Szerelmi bánat Borsodban: magát vagdosó cigányhoz siettek ki a rendőrök23:35 Közös védekezést kíván a közös veszély - az EU mediterrán országainak vezetői az éghajlati válságról tanácskoztak23:18 A magasabbegységek hadrendje és állománya a keleti fronton, 1941-45
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

MVSZ: Gyertyás menet Lőrincz János és sorstársai emlékére + videó


Sajtótájékoztatón összegezte Lőrincz János halálának eddig ismertté vált körülményeit Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke és Kvacskay Károly. Ha Lőrincz Jánost nem szállították volna a kórház mellől a pusztába, ma is élne – mondta Kvacskay Károly, aki szerint az eddigi vizsgálódásokból egyértelműen megállapítható az állam felelőssége.
Patrubány Miklós röviden ismertette Lőrincz János életútját, aki korábban az MVSZ székházában dolgozott, és akit a Szövetség saját halottjának tekint.
Lőrincz János 1963. november 16-án született az udvarhelyszéki Szentegyházán. 1990-ben költözött Szentendrére, majd családjával együtt Budapestre. Minden műszaki tevékenységhez értett. Alapos munkája miatt mindenki szerette. Ha éjjel kértek segítséget tőle, akkor is azonnal a helyszínre sietett. Nem volt olyan technikai kérdés, amit nem tudott volna megoldani. Negyvennégy évesen tele volt energiával és életkedvvel. Kisfia, Bálint, aki elmondása szerint „élete értelmét” jelentette neki, két évvel ezelőtt, 2006 novemberében született. Nagy leánya Noémi, már 19 éves.
Alább tekinthető meg a Lőrincz János kálváriáját némiképpen összefoglaló videó. (Ha nem menne, ide kattintva érhető el a videó.)
Az MVSZ elnöke bejelentette, hogy a Szövetség feljelentést tett foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, végül tudatta, hogy március elsején 10 órai kezdettel polgárok sokaságának a kezdeményezésére az MVSZ gyertyás tiltakozó menetet szervez Budapest utcáin Lőrincz János és a magyarországi „egészségügyi reform” többi áldozatának emlékére.
Útvonalterv: Országos Baleseti Kórház, Kerepesi út 1. szám – Péterffy Sándor utcai Kórház – Szent Rókus Kórház – Országos Mentőszolgálat – Egészségügyi Minisztérium – Kossuth tér
(MVSZ Sajtószolgálat)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready