Sikeresen gyakoroltam nyomást a kormányra: a kérdésem után pár nappal alakult meg a nemzetközi techcégek túlhatalmával foglalkozó munkacsoport az Igazságügyi Minisztériumban, pedig azt már több mint fél éve bejelentették. Egy cselekvés nélküli ígéret maradt volna tehát a velük szembeni fellépés, ha nem figyelmeztetem a kormányt erre a régi bejelentésükre - írja Fb-oldalán Dúró Dóra.
Tűrhetetlen, hogy ezek a multicégek önkényesen cenzúrázhatnak, kitilthatnak politikai alapon, a közéletbe elképesztő mértékben beavatkozva, akár választásokat dönthetnek el, és a nemzetállamoknak semmilyen eszközük nincs arra, hogy a saját jogszabályaikat érvényesíthessék. Pedig ahogy a kereskedelmi tévékre-rádiókra is vonatkozik pl. a kiegyensúlyozott tájékoztatás törvényi előírása, úgy a nemzetközi techcégeket is szabályozni kellene.
A koronavírus okozta válsághelyzetben pedig elvárható lenne a Zuckerberg-adó bevezetése is, hogy ők is hozzájáruljanak a gazdaságmentéshez, bár egyelőre csak extraprofitra tesznek szert a válságban megnövekedett netforgalom alapján. De ha ilyen jól tudunk nyomást gyakorolni a kormányra, ez kell legyen a következő írásbeli kérdésem... - teszi hozzá a Mi Hazánk elnökhelyettese.
A korábban benyújtott kérdés és a válasz itt olvasható.