Bezár!
2020. július 4., szombat, Ulrik napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:08 Erő és dicsőség – 1113 éve zajlott a pozsonyi csata14:57 Tartós afganisztáni békében és gazdasági fejlődésben reménykedik Washington különmegbízottja14:29 Túl feltűnőek voltak a 12-0-s eredmények az örmény másodosztályban14:12 Budaházy: Július 4.14:03 "Ki a székely himnuszt a Parlamentből, le a székely zászlót a Parlamentről!"13:58 Gyorsul a járvány terjedése Indiában és Japánban13:41 Gaudi: az új rendszer szakított a nemzetellenességre épülő iránnyal, de a gárdisták üldözését folytatta13:25 Több mint 900 új fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában13:08 Baleset miatt torlódás van az M7-esen Érdnél12:39 MÁV: a vonat nem játék - közleményben figyelmeztetik a csínytevőket12:21 Így támad az antirasszista kölyökniggerhorda11:57 Többtucatnyi halálos áldozata van az indiai átvizeknek11:36 Országos halünneppé tennék július második szombatját11:05 Rasszista metrómegállót füleltek le Berlinben10:48 Bolsonaro megvétózta a kötelező maszkvislést előíró törvényt, módosításokat kér
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Vajnaiék szobrot követelnek Mandelának, és helytelenítik a "fasiszta" Jobbikkal történő ellenzéki együttműködést

Reklám

Úgy tűnik, nincs elég négerünk, ezért a vöröscsillag-mániájukról elhíresült Vajnai Attiláék próbálják beindítani a hazai Black Lives Matter-hisztit. Egyelőre csak egy mulatságos, fasizálódó rezsimről deliráló közleménykére futotta - és gyanítjuk, ebben ki is merül a kezdeményezés, hacsak meg nem fejelik az akciót azzal, hogy kiviszik a kidobásra váró télikabátjaikat a Szabadság téri szemétdombra.
De addig is ne feledjük: sztop fasizm!
Az Európai Baloldal szobrot követel Nelson Mandelának
Az Európai Baloldal örömmel fogadta, hogy világszerte olyan mozgalom indult, amely végre helyükre teszi a rasszista történelmi személyiségek köztéri szobrait.
Szintén üdvözöljük, hogy az elnyomás elleni küzdelem nem csak a szimbólumok terén folyik, hanem komoly szociális követelések is vannak mögötte.
Mikor az Európai Baloldal - az elmúlt napok aktuálpolitikai történései hatására - szobrot követel Budapesten Nelson Mandelának, szintén szociális követelések is társulnak ehhez a jelképhez.
Nelson Mandela a szegényekért és a faji diszkrimináció ellen küzdött, az Európai Baloldal pedig ezt a harcot viszi tovább hazánkban egy fasizálódó rezsim és a rasszizmust rendszerszinten alkalmazó állam ellen.
Ehhez a küzdelemhez olyan ellenzéket kell építeni és erősíteni, amelynek képviselői vállalják Mandela örökségét, nem úgy, mint ahogy teszik azt az "ellenzéki" pártok prominensei, akik kokettálnak a fasiszta Jobbikkal; vagy mikor az újbudai liberális polgármester leszavazza, hogy Mandeláról közterületet nevezzenek el.
Európai Baloldal
Sajtóiroda
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready