Százezer forintra bírságolta a rendőrség Nagy Attilát, a Mi Hazánk Mozgalom budapesti elnökét és Vékony Csongort, a Mi Hazánk Ifjainak országos elnökét, amiért részt vettek a Deák téren legyilkolt magyar fiatalok kegyeleti megemlékezésén - derül ki Nagy Attila, a Mi Hazánk Mozgalom budapesti elnöke és Vékony Csongor, a Mi Hazánk Ifjainak országos elnöke közleményéből.
A határozat külön rendelkezik a Mi Hazánk Mozgalom - Újpest feliratú, és a Mi Hazánk Ifjai zászlók elkobzásáról is. Mint írják, különösen jogszerűtlen a rendőrség eljárása annak fényében, hogy az egy héttel a kegyeleti megemlékezés után megtartott BLM-aktivisták és szobordöntögetők budapesti tagozatának tüntetésén, a mi hazánkosok tudomása szerint egyetlen eljárást sem indítottak.
Zoom
Nem a cigánybűnözőktől a bicskát, hanem a megemlékezőktől a zászlót vette el a rendőrség, majd jött a bírság - nemzeti kétharmad, mi?
A Mi Hazánk Mozgalom álláspontja szerint a rendőrségnek nincs meg az a joga, hogy politikai tartalom alapján tegyen különbséget. Ezért, mint fogalmaznak,
kíváncsian várjuk egy illetékes rendőri vezető vagy fideszes politikus szakmai magyarázatát e kettős megítélésről!
Természetesen a rendőrségi határozatokba nem törődünk bele, minden jogorvoslati lehetőséget kihasználunk igazunk bizonyítására - zárul a közlemény.
Mint ismeretes, a Mi Hazánk Mozgalom vezetői rendőrségi bírságok sorozatát kapják a Deák téri lincselés áldozatai emlékére meghirdetett kegyeleti megemlékezésen való részvétel miatt.
Toroczkai László Mi Hazánk-vezetőt 150 ezer, Dúró Dóra elnökhelyettest 200 ezer, Novák Előd alelnököt 200 ezer, Árgyelán János pártigazgatót 150 ezer, dr. Apáti István országgyűlési képviselőt 130 ezer forintra büntették, de a mozgalom számos tagja kapott még bírságot, sőt még a jogvédőként fellépő dr. Gaudi-Nagy Tamásra is kiszabtak egy 100 ezres büntetést.
Ráadásul Dúró Dórát és Novák Elődöt még azért is megbüntettek, mert Facebook-oldalunkon mertek buzdítani az Országos Roma Önkormányzat székháza előtti rendezvényre.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: