Bezár!
2021. május 14., péntek, Bonifác, Gyöngyvirág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:12 Mégsem nyílik drogambulancia a józsefvárosi Teleki téren22:08 Ombudsman: a védettségi igazolvány szabályozása nem visszás, de "lehetnek korrekciós igények"22:04 Csaknem ötmillió dollárt fizetett a hackereknek a Colonial Pipeline21:57 Egy magyar férfi "megdöntötte" az olasz rekordot: hat adag Pfizert kapott21:50 Franciaországban nagyon nagy a demokrácia, de Izrael ellen azért inkább ne tüntessenek21:42 Mindennapi hőstörténetek: Békéscsabán cigarettáért ütött a cigány, Pécsen számítógép és pénz kellett21:32 Rakétákat lőttek Libanonból Izrael irányába, de elbénázták21:15 Gondolatait használva formált mondatokat egy gerincvelő-sérülés miatt lebénult ember21:05 A Kriegsmarine egyik sikere: a Pinguin és a norvég bálnavadász-flotta20:53 Újabb jelöltet mutatott be a Mi Hazánk, ezúttal Sopronban, szimbolikus helyszínen20:45 A zsidók "örömmel és szenvedéllyel" lövik a palesztinokat, "intenzív katonai műveletre" készülnek20:20 Erdélyben (és Romániában) megszűnik a kijárási tilalom, csak a zsúfolt helyeken lesz kötelező a maszk20:02 Késelőt fogtak a fővárosban19:47 Merkelék nagyon próbálnak kiállni Izrael mellett, de szeretett muzulmánjaik ezt a legkevésbé sem díjazzák18:36 Ápolónősors Miskolcon: elfordult, megszúrta a "beteg"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Kultúra :: :: Hozzászólások

Újraindult a győri színház - klezmer musical premierjével

"Kétszeres ünnep volt az október 25-i vasárnap a győri színházban színészeknek és nézőknek egyaránt. Ekkor indult újra a többszöri leállásra kényszerült színház. Októberben egymást értek a negatív közlemények a színház honlapján, míg végül a legutóbbi – az október 22-ére keltezett üzenet – hírül adhatta az újraindulást. Azon nyomban leírták, melyik elmaradt darab mikor kerül sorra. Így érkeztünk el a Menyasszonytánc című klezmer musical többször elhalasztott premierjéig", örvendezik a "Magyar" Nemzet. Örömhírük alább folytatódik.
A musical 28-i bemutatóján egy helyen változott a szereposztás. Szulák Andrea vette át Janisch Éva felépüléséig Blumné szerepét, amelyet ő is Felföldi Anikótól és Molnár Piroskától „örökölt” a Fővárosi Operettszínházban. Néhány napig otthon, a győri színház videójának segítségével foglalkozott a darabbal, de szerdán, a bemutató délelőttjén már a színpadon próbált. Este pedig nagy sikerrel játszotta el a szerepet.
A Menyasszonytánc előképe Indig Ottó Torockói menyasszonya, amelyet 1937-ben meg is filmesítettek, többek között Dayka Margit szereplésével. A darabból írt Jávori Ferenc musicalt, klezmer zenével.
A bonyodalom abból fakad, hogy a férfi főhős házasodni készül, de menyasszonyának nincsenek meg az ehhez szükséges papírjai. Ezek keresése közben kiderül, hogy a katolikusként nevelkedett lány valójában zsidó lehet… Ezen bolydul fel a falu magyar, román és zsidó népe.
Mindez sodró erejű klezmer zenével és táncokkal kísérve.
Zoom
A világ első klezmer musicaljét, a Menyasszonytáncot már az évad elején megígérte Forgács Péter igazgató.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready