Egy család tagjai támadtak szombaton késő este egy másik családra Kistarcsán. A Privatkopo.hu úgy tudja, hogy szúró- és vágóeszközök is előkerültek. Az összecsapásban öten megsérültek.
Zoom
2021. január 16-án késő este a kistarcsai Telep utcában egy helyi család több tagja jelent meg, ahol korábbi nézeteltéréseik miatt egy ott élő másik családra támadtak. Szitkozódtak, verekedést kezdeményeztek, a családi ház ablakait megrongálták.
A cselekmény során öten könnyű sérüléseket szenvedtek.
„A rendőrök a helyszínről 12 embert állítottak elő. Az üggyel összefüggésben a büntetőeljárás a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán folyamatban van, jelenleg hat emberrel szemben csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt” - tájékoztatta a Privatkopo.hu-t a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
Frissítés: nőjét próbálta visszaszerezni egy cigánybűnöző
A Szent Korona Rádió információi szerint a cigányok összeszurkálták egymást, szamurájkardok, botok, mindenféle fegyver előkerült.
Az esetnek már volt egy előjátéka: a konfliktus alapja egy nőügy volt, mely miatt két nappal ezelőtt a rendőrség már kiszállt a helyszínre, ugyanakkor komolyabb intézkedés nem történt. A rendőri hibát az is tetézi, hogy egy frissen szabadult férfi igyekezett visszakövetelni a nőjét. Ezt a rendőröknek nyilván tudniuk kellett, hiszen az ilyen egyének mindig komoly veszélyforrást jelentenek szabadlábra kerülésük után.
Hiába állt fent egy komolyabb tömegverekedésnek a esélye, a rendőri jelenlétet nem növelték meg a környéken, így az érdi esethez hasonló incidens következett be. A két népes cigány család egymásnak esett, előkerültek a szamurájkardok, és különböző egyéb fegyverek. A perpatvarnak közel 30 rendőrautó és 7 mentőautó megérkezése vetett véget. Halálesetekről és a sérülések mértékéről nincs információ.