Bezár!
2021. március 7., vasárnap, Tamás, Ubul napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:28 Vége az egyhetes zárlatnak Új-Zélandon06:55 Még a koronavírus sem gyógyír a klímaváltozásra22:44 Nagy internetes adatlopás történt a japán légitársaságoknál22:32 Az őshonos magyarság fogja megszenvedni Ukrajna kettős állampolgársági játszmáját22:19 A szervezők szerint lehetetlen tovább halasztani a tokiói olimpiát22:06 Ferenc pápa ’Áli esz-Szisztáni nagyajatolláh vendége volt az iraki En-Nedzsefben21:46 A rendőrségen nem módosul az ügyintézés rendje hétfőtől21:24 Jereván: az örmény miniszterelnök fejét követelik a hegyi-karabahi háborús vereség miatt21:00 A proli20:22 Késsel próbálta kezelni a közlekedési konfliktus okozta nézeteltérést egy csongrád-csanádi teherautó-sofőr20:04 A szenátus megszavazta a Joe Biden-i pénzosztást19:37 Motorcsónakos embercsempészt fogtak Szegednél19:19 Európa, segíts: "részben szabad" minősítést kapott Magyarország a Freedom House jelentésében18:27 Csak az Igazi Finnek ellenezték a helyhatósági választások elhalasztását18:08 A Luftwaffe pilótáinak mentőrendszerei
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Kuncogó zsidók Sas József temetésén

Reklám

A művész barátai szerint a kabarészínészre csak mosolyogva szabad emlékezni. Sas Józsefet a Kozma utcai temető művészparcellájában helyezik örök nyugalomra - írja a Bors.
A Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója szombat éjszaka, 82 éves korában hunyt el. A temetését, zsidó szokás szerint, a halála napjától számított pár napon belül rendezik, erről egyelőre nem adott ki a család hivatalos tájékoztatást, de valószínűsíthető, hogy csütörtökön vagy pénteken a Kozma utcai zsidó temetőben. A szertartás a tervek szerint úgy zajlik majd, hogy Sas József földi maradványait a szabadban ravatalozzák fel, majd a művészparcellában helyezik örök nyugalomra.
"Illusztris társaságba kerül, Kabos László, Szenes Iván, Kellér Dezső szomszédságába" – mondja Heller Tamás, Sas József egykori kollégája, jó barátja.
– Jóskát már kétszer eltemettük a színpadon, ő maga írta a jelenetet, ahol elbúcsúztunk tőle. Jókat nevettünk akkor, most nehezemre esik a jókedv, de igyekszem, igyekszünk a kollégáival, barátaival úgy viselni a tényt, hogy elment, ahogy azt ő is szeretné odafenn. Tudom, hogy nem szeretné, ha sírnánk a temetésén. Ha csak arról beszélnénk, hogy mennyire hiányzik nekünk.
Azt akarná, hogy hangozzanak el a régi nagy poénjai, a kedvenc dalai, azok a történetek és élethelyzetek, amelyeket együtt éltünk meg. Éppen ezért én például, aki az egyike leszek azoknak, akik beszédet mondanak, olyan szöveggel készülök, amelyben lesz humor is a szomorúság mellett. A szöveget még csak most kezdtem el írni, még nem állt össze, de biztosan benne lesznek a legjobb poénok és dalok.
A Bors információi szerint Sas József temetésén beszédet mond majd Heller mellett Selmeczi Tibor, Baranyi Péter, és Gálvölgyi János is.
– Jóska doktor volt, a nevetéssel gyógyított. Fontos, hogy az emlékét megőrizzük, hogy folytassuk azt a munkát, amit ő elkezdett, amiért egész éle­tében küzdött. A nevetés nem hallgathat el Sas József távozásával. A jókedvnek itt kell maradni, és akkor Jóska is itt lesz velünk mindig.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready