Bezár!
2021. március 5., péntek, Adorján, Adrián napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:46 Svédországi afgán késelő: dühromai, többszörösen büntetett előéletű "menekült" - jöhetnek a mentális zavarok és az elmeorvos17:31 Uniós biztos: csak az Európai Unió és az Egyesült Államok képes ellátni vakcinával a világot, de nem árt a keleti rendelés17:15 Ukrajna engedélyezni készül a kettős állampolgárságot, de az számos pozícióból kizárást eredményezhet16:56 Megjelent a lezárási rendelet - annál több a kivétel, mint amivel Gulyás riogatott16:32 A katolikus templomokat nem zárják mindenhol, az evangélikus püspökök zárást javasolnak16:07 Öt és fél fegyházat kapott egy Ferihegyen fogott brazil kokainfutár15:29 Mi Hazánk: a kormány nem az út szélén hagyta a magyar egészségügyet, hanem az utat szedte fel előtte!15:19 Hongkongi választásireform-terv: "hazafias népfront" fog segíteni a Pekingnek legmegfelelőbb jelöltek kiválásztásában14:45 Oltóanyaggyártásról tárgyalt Orbán a belső piacért felelős uniós biztossal14:27 Repülőgép-eltérítést akadályoztak meg Iránban14:11 Annyira a terv szerint halad az oltási program, hogy a hétvégi tömeges vakcinálást elhalasztják13:46 Ha a Covid és a lezárás nem lenne elég, a bulinegyedet még Niedermüller is sújtja13:12 Japán modellezés: mégsem segít túl sokat a második maszk12:49 A Harcos ajánlata (x)12:36 Ukrajnát és Kárpátalját is elérte a harmadik hullám
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Kuncogó zsidók Sas József temetésén

Reklám

A művész barátai szerint a kabarészínészre csak mosolyogva szabad emlékezni. Sas Józsefet a Kozma utcai temető művészparcellájában helyezik örök nyugalomra - írja a Bors.
A Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója szombat éjszaka, 82 éves korában hunyt el. A temetését, zsidó szokás szerint, a halála napjától számított pár napon belül rendezik, erről egyelőre nem adott ki a család hivatalos tájékoztatást, de valószínűsíthető, hogy csütörtökön vagy pénteken a Kozma utcai zsidó temetőben. A szertartás a tervek szerint úgy zajlik majd, hogy Sas József földi maradványait a szabadban ravatalozzák fel, majd a művészparcellában helyezik örök nyugalomra.
"Illusztris társaságba kerül, Kabos László, Szenes Iván, Kellér Dezső szomszédságába" – mondja Heller Tamás, Sas József egykori kollégája, jó barátja.
– Jóskát már kétszer eltemettük a színpadon, ő maga írta a jelenetet, ahol elbúcsúztunk tőle. Jókat nevettünk akkor, most nehezemre esik a jókedv, de igyekszem, igyekszünk a kollégáival, barátaival úgy viselni a tényt, hogy elment, ahogy azt ő is szeretné odafenn. Tudom, hogy nem szeretné, ha sírnánk a temetésén. Ha csak arról beszélnénk, hogy mennyire hiányzik nekünk.
Azt akarná, hogy hangozzanak el a régi nagy poénjai, a kedvenc dalai, azok a történetek és élethelyzetek, amelyeket együtt éltünk meg. Éppen ezért én például, aki az egyike leszek azoknak, akik beszédet mondanak, olyan szöveggel készülök, amelyben lesz humor is a szomorúság mellett. A szöveget még csak most kezdtem el írni, még nem állt össze, de biztosan benne lesznek a legjobb poénok és dalok.
A Bors információi szerint Sas József temetésén beszédet mond majd Heller mellett Selmeczi Tibor, Baranyi Péter, és Gálvölgyi János is.
– Jóska doktor volt, a nevetéssel gyógyított. Fontos, hogy az emlékét megőrizzük, hogy folytassuk azt a munkát, amit ő elkezdett, amiért egész éle­tében küzdött. A nevetés nem hallgathat el Sas József távozásával. A jókedvnek itt kell maradni, és akkor Jóska is itt lesz velünk mindig.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready