Bezár!
2021. március 5., péntek, Adorján, Adrián napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:03 Dobrev Klára koronavírusos, lázas, a feje is fáj - és éppen most volt országjáráson a haveroknál17:46 Svédországi afgán késelő: dühromai, többszörösen büntetett előéletű "menekült" - jöhetnek a mentális zavarok és az elmeorvos17:31 Uniós biztos: csak az Európai Unió és az Egyesült Államok képes ellátni vakcinával a világot, de nem árt a keleti rendelés17:15 Ukrajna engedélyezni készül a kettős állampolgárságot, de az számos pozícióból kizárást eredményezhet16:56 Megjelent a lezárási rendelet - annál több a kivétel, mint amivel Gulyás riogatott16:32 A katolikus templomokat nem zárják mindenhol, az evangélikus püspökök zárást javasolnak16:07 Öt és fél fegyházat kapott egy Ferihegyen fogott brazil kokainfutár15:29 Mi Hazánk: a kormány nem az út szélén hagyta a magyar egészségügyet, hanem az utat szedte fel előtte!15:19 Hongkongi választásireform-terv: "hazafias népfront" fog segíteni a Pekingnek legmegfelelőbb jelöltek kiválásztásában14:45 Oltóanyaggyártásról tárgyalt Orbán a belső piacért felelős uniós biztossal14:27 Repülőgép-eltérítést akadályoztak meg Iránban14:11 Annyira a terv szerint halad az oltási program, hogy a hétvégi tömeges vakcinálást elhalasztják13:46 Ha a Covid és a lezárás nem lenne elég, a bulinegyedet még Niedermüller is sújtja13:12 Japán modellezés: mégsem segít túl sokat a második maszk12:49 A Harcos ajánlata (x)
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Idővel az egész országot egy nagy buzifesztivállá változtatnák a fővárosi aberráltak

Reklám

A vidéki LMBTQ-szervezetek és programok támogatására hirdetett adománygyűjtést a Budapest Pride. Az egyik legnagyobb hazai LMBTQ-szervezet a vidéken élő szexuális kisebbségek láthatóságát és "önelfogadását" szeretné segíteni, továbbá azt is biztosítaná, hogy a vidéki LMBTQ-közösség tagjai se maradjanak ki a fesztiválörömökből. Mint kiderült, a befolyt összeg egy részét idén a Pécsi Pride szervezői kapják, hogy 2021-ben megvalósulhasson az első magyar vidéki büszkeségnapi felvonulás - írja a Magyar Nemzet.
Zoom
Nem meglepő módon a szárnyaikat bontogató vidéki LMBTQ-közösségek érvényesülésének és érdekérvényesítésének a Budapest Pride is elkötelezett támogatója. A szervezet narratívája szerint ugyanis az "LMBTQ-emberek" élete "egyre nehezebbé válik Magyarországon, akik közül kifejezetten a közösség vidéki tagjai vannak a legrosszabb helyzetben, mivel nekik elszigetelten, támogató közeg nélkül kell átélni ezt a vészterhes időszakot".
A vidéki "szexuális kisebbséggel" való szolidaritás kifejezésére tehát a Budapest Pride idén is kampányt hirdetett, hogy támogassa a vidéki közösség láthatóságát és – ahogy fogalmaznak – "önelfogadását", továbbá az is a kiemelt célok között szerepelt, hogy a Budapesttől távolabb élő társaikat is – akik esetlegesen nem tudják képviseltetni magukat a nyári fesztiválon – be tudják vonni a Pride-hónapba.
Elkötelezett szimpatizánsai által a szervezet idén hétszázezer forintot zsebelt be, melyet pályázati úton osztanak szét a vidéki szervezetek és önszerveződő csoportok között, hogy ők is csatlakozni tudjanak a 2021-es fesztiválhoz. Az említett adományon felül befolyó összeget pedig a Pécsi Pride szervezői kapják kézhez, hogy idén megvalósulhasson az első magyarországi vidéki buzifelvonulás.
A Pécsett tartandó felvonulás ötlete nem új keletű: a nagy felháborodást kiváltó eseményre első ízben még tavaly májusban került volna sor, viszont a koronavírus hazai megjelenését követően a szervezők úgy döntöttek, hogy lefújják az eseményt. Fontos megemlíteni, hogy a pécsi felvonulás ötletét a helyiek sem fogadták kitörő örömmel: a kezdeményezés híre hallatán egy pécsi férfi azonnal tiltakozó petíciót indított, amelyet több mint 10500-an írtak alá, remélve, hogy a Pécsi Pride ötletét egyszer és mindenkorra elfelejtik. Az aláírásgyűjtés kezdeményezői akkor hangsúlyozták: "Pécs befogadó város, itt békében élhet bárki, nincs szükség a feszültségkeltésre. Nem a meleg emberekkel van probléma, hanem a felesleges provokációval!".
A hazai LMBTQ-aktivisták viszont nem csak tavasszal és nyáron végeznek aktív tevékenységet a vidékiek körében. Tavaly novemberben a szivárványosok szabadegyetemet hirdettek meg azon vidéki szimpatizánsaiknak, akik az LMBTQ-közösségek és események szervezésének módját szerették volna elsajátítani.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready