Bezár!
2021. február 26., péntek, Edina napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:08 Egyre több a mutáns az országban18:44 Részben beismerő vallomást tett a csepeli buszon késelő férfi18:34 Melegrekordot mértek Moszkvában is18:14 Áder is kínait kapott17:52 A Szputnyik közös gyártásának lehetőségéről is tárgyalt Kurz Putyinnal17:26 Megdőlt az országos és a fővárosi melegrekord17:04 Elsöpörte Netanjahu tervét a felháborodás: mégsem kapnak jutalomvakcinát a csatlós országok16:23 Nem szeretnénk ötleteket adni az Orbán-imádó iskolaigazgatóknak, de meg kell mutatnunk, milyen megható dallal köszöntötték Erdogant15:50 Visszaállítják a 14 napos karanténkötelezettséget Horvátországban15:38 Kishajók vizsgáztatásával trükköztek15:17 Leemelték restaurálásra a turulszobrot a budai Várban14:43 A szokásos néger "hadviselés": eritreai katonák civilek százait mészárolták le az etiópiai Tigrében14:26 Ügyészség: adóhatósági és bankfelügyeleti "segítség" ígéretével akarták becsapni egy cég képviselőit14:05 Operatív törzs: megkezdődött az utazási szabályok szigorításának előkészítése13:47 A tengeralattjáró-háború híradástechnikája
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Az ügyben eljáró bírónő szerint jópofa a Népszava kereszténygyalázó karikatúrája

Reklám

A felperes, dr. Vejkey Imre KDNP-s képviselő indítványát úgy utasította el a Fővárosi Törvényszék, hogy ő maga fel sem szólalhatott a tárgyaláson.
Zoom
„Teljesen szürreális, a kommunista időket idéző jelenetek zajlottak le kedden a Fővárosi Törvényszéken” – közölte a Vasárnappal dr. Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese. A politikus elmondta, kedden reggel volt a perfelvételi, majd elsőfokú tárgyalása annak a keresetnek, amit még 2020 tavaszán nyújtott be Pápai Gábor Népszavában megjelent, Jézus Krisztust és Müller Cecíliát kigúnyoló karikatúrája miatt.
„Az alaptörvény és a polgári törvénykönyv vonatkozó rendelkezései alapján mint egyszerű magyar állampolgár indítottam személyiségi jogi pert a keresztény közösség jogainak védelme érdekében” – ismertette a beadványt Vejkey Imre. A KDNP jogász végzettségű frakcióvezető-helyettese (aki egyébként 2018 óta az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának elnöke, valamint a parlamenti imacsoport vezetője is) a lapnak elmondta, hiába jelent meg személyesen a kedd reggeli tárgyaláson, felperesként egy árva szót sem szólhatott.
„Teljesen nonszensz, ami történt. Még a statáriális bíróság is megadja a vádlottnak a lehetőséget, hogy az utolsó szó jogán mondjon valamit” – húzta alá Vejkey Imre, hozzátéve, hogy dr. Gál Zsófia Lívia bírónő az arcába mosolygott, és azt mondta:
a Népszavában megjelent karikatúra jópofa, az átlag magyar állampolgár viccként fogja fel.
„Egyrészt én nem az átlag magyar állampolgár, hanem a keresztény közösség nevében indítottam keresetet, másrészt a bírónő honnan tudja, hogy mit gondol az átlag magyar állampolgár? Meggyőződésem, hogy ez a gúnyrajz nemcsak a keresztényeket, hanem minden jóérzésű magyar embert felháborít” – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.
Vejkey Imre szerint a bíróság a Vasárnap.hu – a Citizengo.org oldalon indított – petícióját is figyelmen kívül hagyta, hiába írták alá több mint 30 ezren. Állítólag a bírónő kevesellte az aláírók számát.
Mondani sem kell, dr. Gál Zsófia Lívia végül elutasította a KDNP-s politikus keresetét, sőt az elsőfokú ítélet értelmében még Vejkey Imrének kell fizetnie a Népszavának.
„Természetesen fellebbezek, ha kell, az Alkotmánybíróságig is elviszem ezt az ügyet. Nem fogok beletörődni abba, hogy keresztényként másodrangú állampolgár legyek a magyar bíróságokon” – nyilatkozta a kisebbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese.
Vejkey Imre aláhúzta, hiába küzd a kormány, hiába küzd a parlament, hiába születnek alaptörvényi szintű rendelkezések, a bíróság ezeket a keresztényekre nézve egyszerűen nem alkalmazza.
„A bíróság elsőfokú döntésének üzenete egyértelmű: ma Magyarországon büntetlenül lehet a keresztényeket gyalázni” – zárta mondandóját a KDNP-s országgyűlési képviselő.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready