Bezár!
2021. március 5., péntek, Adorján, Adrián napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:46 Svédországi afgán késelő: dühromai, többszörösen büntetett előéletű "menekült" - jöhetnek a mentális zavarok és az elmeorvos17:31 Uniós biztos: csak az Európai Unió és az Egyesült Államok képes ellátni vakcinával a világot, de nem árt a keleti rendelés17:15 Ukrajna engedélyezni készül a kettős állampolgárságot, de az számos pozícióból kizárást eredményezhet16:56 Megjelent a lezárási rendelet - annál több a kivétel, mint amivel Gulyás riogatott16:32 A katolikus templomokat nem zárják mindenhol, az evangélikus püspökök zárást javasolnak16:07 Öt és fél fegyházat kapott egy Ferihegyen fogott brazil kokainfutár15:29 Mi Hazánk: a kormány nem az út szélén hagyta a magyar egészségügyet, hanem az utat szedte fel előtte!15:19 Hongkongi választásireform-terv: "hazafias népfront" fog segíteni a Pekingnek legmegfelelőbb jelöltek kiválásztásában14:45 Oltóanyaggyártásról tárgyalt Orbán a belső piacért felelős uniós biztossal14:27 Repülőgép-eltérítést akadályoztak meg Iránban14:11 Annyira a terv szerint halad az oltási program, hogy a hétvégi tömeges vakcinálást elhalasztják13:46 Ha a Covid és a lezárás nem lenne elég, a bulinegyedet még Niedermüller is sújtja13:12 Japán modellezés: mégsem segít túl sokat a második maszk12:49 A Harcos ajánlata (x)12:36 Ukrajnát és Kárpátalját is elérte a harmadik hullám
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Apját mentegeti Bauer, hogy ne nevezzék többé körmösnek az utcán - persze hazudik, mint minden kommunista zsidó

Reklám

Hosszú Facebook-bejegyzésben mentegeti Bauer Tamás egykori szabaddemokrata országgyűlési képviselő apjának az 50-es években elkövetett rémtetteit.
Zoom
Az SZDSZ, a DK és legújabban az Iszom politikusa, Bauer Tamás közösségi oldalán emlékezett meg jogász végzettségű, négy nyelven vallató beszélő apjáról, az ÁVH egykori alezredeséről, dr. Bauer Miklósról. A bejegyzésben (melyet az utókor számára itt megőrzünk) sajnálatos véletlenek találkozásaként írja le, hogy apja 1945-ben a Politikai Rendőrség állományába került, amiből később az ÁVÓ majd ÁVH lett. Azt is megjegyzi, hogy a magyar közéletben úgy szokták emlegetni, hogy „a körmös Bauer”. Ez a bélyeg mindkettejük életét végig kíséri - teszi hozzá. Szerinte, mint annyi minden, ez is féligazság.
Nem tartozott azok közé a vezetők közé, akik utasításokat adtak a törvénysértésekre, kínzásokra, és nem tartozott azok közé a vizsgálótisztek és verőemberek közé sem, akik azokat végrehajtották. Senkinek e körmét nem tépte le, és Ries István egykori igazságügy-miniszter haláláért sem volt felelős, akinek kihallgatását csak elkezdte (nyelvismerete miatt bízták rá, aki nem volt vizsgálótiszt, mert Ries idegennyelvű levelezése is a „bűnjelek” között volt), de át kellett adnia másnak, és amikor Ries belehalt súlyos betegségébe, nem is volt Magyarországon.
Bauer Miklós bejegyzésében azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy
A politikai felelőssége az ÁVH egyik vezetőjeként vitathatatlan volt, részese volt a terror mechanizmusának. Ezért is zárták ki 1962-ben, az MSZMP VIII. kongresszusa idején másodszor is a kommunista pártból. De, ismétlem, büntetőjogi felelősséget nem találtak az esetében, holott kerestek, amikor a párt élén olyanok álltak, akiket az ötvenes években meghurcolt az ÁVH.
Az Index megszerezte a vonatkozó ÁBTL-iratokat:
Farkas Mihály és társai ellen indított büntetőügyben 1957 januárjában Károlyi Márton, az ÁVH vizsgálati főosztályának helyettes vezetője így nyilatkozik a tanúkihallgatási jegyzőkönyv szerint:
... közvetlen tudomásom van munkatársaimtól, hogy Szakasits ügyben szereplő személyek közül Farkas Vladimir irányítása mellett Szendi György Marosánt és Schiffer Pált súlyosan megverette, aztán Ries Istvánt Bauer Miklós verte vagy verette tu. i. ő volt a kihallgatója. Itt is egyébként Farkas Vadimir volt az irányító. Azt nem tudom, hogy Ries miben halt meg.
Zoom
A Belügyminisztérium Vizsgálati Főosztálya 1955. január 31-én kelt összefoglaló jelentésében pedig ez áll:
Több jelentés elfekszik, melyben dr. Bauer Miklós jellemzi dr. Ries István magatartását és a vele szemben alkalmazott fenyítési eszközöket- módszereket. Igy többek között 1950 julius 22.-én készült jelentésben Bauer az alábbiakat írja:
Beismerő vallomása előtt a sírás, piszkossága és bevizelése általi megalázottságát, leszidással, leköpéssel és néhány pofonnal igyekeztem fokozni.
Egy másik jelentésében, melyben említést tesz arról, hogy őrizetese önbizalma kezd visszajönni és ez magatartásában megmutatkozik, az alábbiakat írja:
Tegnap azonban egy-két hangos szóval, és szitkozódással ismét sikerült visszatérő önbizalmát elvenni.
Ugyancsak egy későbbi jelentésében, mely 1950 augusztus 11.-én készült, ezt írja:
Ries István jelenleg őrizetének 5. hetét tölti, ez a hét a vele való bánásmódban nagy változást jelentett, mert e hét keddjén igen gyengén meg lett verve.
Majd a jelentés így folytatódik:
A verést Ries meglepő jól bírta, egyáltalán nem tört meg utána, magatartása legfeljebb annyiban változott, hogy az eddiginél is alázatosabb lett, de ravaszkodása, mellébeszélése továbbra is megmaradt.
További veréssel szemben nem mutat különösebb félelmet.
Zoom
 
Mindez persze csak töredéke az ártatlan zsidók jóságos cselekedeteinek... Ezek töredékét még a Wikipédia is megörökíti, mellékeljük ezt is, mielőtt gondos kezek alaposan átírnák:
Zoom
Méltó büntetés a rendszerváltásnak hazudott időszakot követően? Ugyan, kérem...Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready