A Fidesz egy év alatt sem volt hajlandó megtárgyalni a trianoni békediktátum hatályon kívül helyezéséről szóló törvényjavaslatunkat még a bizottságban sem, pedig erre normál esetben harminc napjuk lenne a házszabály szerint - írja Fb-bejegyzésében Dúró Dóra.
Persze a koronavírusra mindent rá lehet fogni, és így legalább nem kellett kivonulniuk, ahogyan tették azt még 1990-ben. Mi már el is égettük ezt a gyalázatos diktátumot egy sajtótájékoztató keretében, és éppen egy éve nyújtottuk be az igazságtétel első lépésének tekinthető, hatályon kívül helyezésről szóló javaslatunkat Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulóján, ám ismét rá kellett döbbennünk, hogy a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely nem nyugszik bele ebbe a gyalázatba, és valóban kiáll a határon túli magyarokért. Az önfeladás nem vezet eredményre, nincs hova hátrálnunk: vesszen Trianon! - szögezi le a Mi Hazánk elnökhelyettese.
Frissítés: a tárgysorozatba vételt sem támogatták
A Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezésére a trianoni békeszerződésről tárgyalt az Országgyűlés Külügyi bizottsága, azonban a kormánypárti többség nem támogatta annak tárgysorozatba vételét sem.
A trianoni békediktátumot a magyar jogrendszerbe beemelő törvény hatályon kívüli helyezéséről szóló javaslatunkat a szokásos 30 nap helyett csupán 1 év után vette napirendre a Parlament illetékes szakbizottsága, ahol annak tárgyalásakor a balliberális pártok képviselői meg sem jelentek, míg a kormánypártiak még azt sem támogatták, hogy szavazhasson a kérdésről az Országgyűlés - derül ki Dúró újabb közleményéből.