Sajtóközlemény - idézet a Szarvasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályától:
"Samu Tamás Gergő feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2008.03.04 napon 20:00 és 20:30 óra közötti időben Szarvason a Szabadság úton olyan plakátokat ragasztott fel villanyoszlopokra, amelyen tiltott önkényuralmi jelkép, konkrétan a vörös csillag látható.
A fenti cselekmény alkalmasnak látszott a Btk. 269/B. szakasz (1) bekezdés a. pontjába ütköző és aszerint minősülő önkényuralmi jelkép használata vétségének megállapítására.
A hatályos Büntetőtörvénykönyv 269/B szakasz alapján aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vörös csillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet a) terjeszt; b) nagy nyilvánosság előtt használ; c) közszemlére tesz; ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget
követ el.
A feljelentés megtételét követő adatgyűjtés során az nyert megállapítást, hogy a 2008 március 9-én tartandó népszavazási kampány részekén Szarvason a Szabadság utcán több helyen az SZDSZ propagandaanyagát kiragasztották, melyen háromágú, részben vörös, részben narancssárga csillagábrázolás látható mely eltér az ötágú vörös csillag kép jelölésétől.
Tekintettel a fentiekre tényállási elem - a feljelentő által panaszolt propagandaanyagon nem látható ötágú vörös csillag - hiányában a cselekmény nem bűncselekmény, így a feljelentés elutasításáról határoztam.
Szarvas, 2008. március 07. napon"