Tűz ütött ki a szentendrei Spar áruház raktárában szerdán este – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Egy szemtanú beszámolója szerint este 19:10-kor még minden nyugodt volt, negyedórával később viszont már lángokban állt az épület, a füst egészen a Duna-partig mindent elborított.
A szentendrei és a fővárosi hivatásos tűzoltók megkezdték a Dunakanyar körúti épületben a lángok oltását, illetve riasztották a szentendrei, a leányfalui és a szigetmonostori önkéntes tűzoltókat is.
A Dunakanyar körúton lévő Spar üzlethelyiségének raktárépülete 200 négyzetméteren ég, az oltása jelenleg is folyamatban van. Az egész terület kétezer négyzetméter, a kollégák azt próbálják megakadályozni, hogy a tűz tovább terjedjen – tájékoztatta a Blikket a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.
A lángokat este kilenc után sikerült megfékezni, a Spar épülete a Szentendre TV tudósítása szerint teljesen leégett. Nem hivatalos forrásból úgy értesültek, senki sem sérült meg, és a tüzet valószínűleg elektromos hiba okozta. Sem a közeli benzinkút, sem a szomszédos DM épülete nem volt veszélyben. Hozzátette: az elsődleges információk szerint nem tartózkodott senki a raktárban, írja az Index.