Bezár!
2021. május 13., csütörtök, Szervác, Imola napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Blinken és Lavrov kétoldalú találkozót tart a jövő héten Izlandon22:20 Az ujgurok elnyomásának befejezését követelték Kínától egy ENSZ-tanácskozáson22:07 "A kormány elvesztette az uralmat az utca fölött" - polgárháborús helyzet alakult ki a zsidók és az arabok között Izrael számos pontján21:54 Fehér, férfi, nem ratyik a szülei, és nem nézik terroristának? - Lista segít az agyhalottaknak eldönteni, ki mennyire kiváltságos21:24 Fehérnek álcázva követett el 30 betörést egy néger Los Angelesben21:14 Drága honfitársaink: videón, ahogy egy bottal járó 60 éves nő megtámad egy katonai sátrat, mert zavarja a városképet21:09 Felvidéken júniustól kezdhetnek oltani a Szputnyikkal20:52 Oroszországban pénzbírságra ítélték a Telegramot20:35 Nagy-Izrael miatt eredménytelenül ért véget a Biztonsági Tanács újabb rendkívüli ülése20:20 Merkel külügyminisztere újabb migránsokra vágyik20:06 Ma sem fukarkodott a rakétákkal a Hamász19:51 Szakértői bizottság: a jelenlegi rendszer nem tud megakadályozni egy újabb világjárványt19:21 Ideje lenne elküldeni egy iráni tanulmányútra a magyarországi "homofóbia" miatt visítozó buzikat19:01 Jókor szólnak: a Pfizer vakcinája átprogramozhatja az immunválaszokat18:46 Antiszemét-gyanús EU-főképviselő: "az izraeli hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a jeruzsálemi szent helyek státuszát"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Extra :: :: Hozzászólások

Mazsihiszti: külföldi bíróságon marakodnak az örökjáradékon a kormányhű és a neológ zsidók

A magyar zsidóság történetében példátlanul, külföldi bíróságon támadja a Köves Slomó vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) és a Deutsch Róbert elnökölte Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség (MAOIH) a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét (Mazsihisz) - panaszolja a "külföldi bíróságon", vagyis - saját szemszögéből - odahaza, Jeruzsálemben bemószerolt , utóbbi szervezet. MTI-nek megküldött közleményük és a zsidó szappanopera alább folytatódik.
Zoom
Már megint a mi pénzünkön megy a vita (Heisler András Mazsihisz-elnök a Figyelő - kivételesen találó - címlapján)
A két szervezet közös keresetet nyújtott be a Jeruzsálemi Főrabbinátus Bíróságának Polgári Tagozatához, kérve a magyar kormány által a magyarországi zsidó felekezeteknek nyújtott örökjáradék elosztásának felülvizsgálatát.
Az erről szóló keresetlevelet gyalázatos módon a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján adták át a Mazsihisz képviselőjének. Azon a napon, amikor 600 ezer meggyilkolt zsidó honfitársunkra emlékezünk. Az EMIH és a MAOIH eljárása kegyeletsértő, a jóízlés teljes hiányát mutatja.
Ez az ízléstelenségen túl jól példázza a Köves Slomó vezette EMIH évek óta folyó küzdelmét anyagi forrásaik és vagyontárgyaik indokolatlan növeléséért. Számukra semmi sem drága, nem riadnak vissza a régió legnagyobb zsidó közösségének méltatlan támadásától, megosztásától, de már az általuk aláírt és a magyar kormány által ellenjegyzett, az örökjáradékról szóló 2012. évi szerződés külföldi bíróságon (sic!) történő megtámadásától sem. Ők csak a modern, nyitott magyarországi zsidóság átformálásával, ellehetetlenítésével tudják céljaikat elérni.
Zoom
Keresetlevél soáemléknapon? Ízléstelenség! Innen már csak egy lépés a holokauszttagadás... (Egyébként a "másik oldalt" sem kell félteni címlapügyben)
A Mazsihisz a magyar zsidóság legnagyobb szervezeteként határozottan visszautasítja szándékukat, ugyanakkor jelzi: az örökjáradékra vonatkozó 2012. évi megállapodásnak már a progresszív zsidó közösségekre is kell vonatkoznia. Ezért a MAZSIHISZ (sic!) tárgyalásokat kezdeményez a zsidó felekezetekkel.
A Mazsihisz a chabad mozgalom által teremtett méltatlan környezetben továbbra is végzi munkáját: Szeretetkórházában a Mazsihisz orvosai és önkéntesei naponta több száz magyar állampolgárt oltanak be, így segítve a magyar állam erőfeszítéseit a járvány legyőzésében. A pandémia alatt is szociális támogatásokat nyújt a rászorultaknak, a holokauszttúlélőknek, végzi oktatási tevékenységét és az online hitélet biztosítását.
A Mazsihisz komolyan veszi a változó világra nyitott modern zsidóság alapelvét és tovább dolgozik a magyar zsidó közösségért.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready