2021. június 21., hétfő, Alajos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:45 9 beteg halt meg, 202-vel nőtt a fertőzöttek száma09:27 Életbe lépett a vörös kód09:10 Tovább mutálódott az indiai variáns08:51 Gyakornoki helyet hirdet a BBC, fehérek nem jelentkezhetnek08:36 Az örmény kormányfő pártjának 0,08 százaléknyi szavazat hiányzik az önálló kormányalakításhoz08:14 Több mint háromszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén07:55 Kettős emberölés Szegeden - ezt az embert keresik a rendőrök07:47 A 84 éves Berlusconi az amerikai republikánusok mintájára szervezné egy pártba az ún. jobboldalt07:31 Vészhelyzeti leállás miatt nem termel áramot Irán egyetlen nukleáris erőműve06:56 Egymillió euró fölötti áron kelt el egy elfajzott kép21:44 Medvetámadás Kápolnásfalu határában21:09 Kivonultak a nyilasok - Heti progresszió (LXXXV. rész)20:43 Egy konzervatív kormány feladata és az LMBTQ-ideológia20:26 Öngyilkos lehetett a "belga Robin Hood"19:38 Fiola: még mindig ráz a hideg, büszke magyar vagyok!
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Holokamu :: :: Hozzászólások

A Fidesz és az egyik cigányuk gondoskodott arról, hogy ez a nap se teljen el holokausztozás nélkül a parlamentben

Reklám

Farkas Félix "roma" nemzetiségi szószóló a "roma bátorság és ifjúság napjáról" emlékezett meg ma napirend előtt, felidézve, hogy 77 éve e napon "több mint hatezer ember állt ellen a kivégzőosztagnak az auschwitzi haláltáborban".
Semmi mást nem akartak, csak élni - fogalmazott, hozzátéve, ha csak időt nyertek is, nem túlélést, de "példát mutatnak a társadalomnak".
A szószóló arról beszélt: a "náci korszak borzalmaira" emlékeztetni, emlékezni kell, hogy "ezek a rémtettek ne ismétlődhessenek meg".
"Nemet mondunk most is a cigányellenességre, nemet mondunk az antiszemita, rasszista eszmék jelenlétére" - fogalmazott, hozzátéve, "az a Jobbik készül most kéz a kézben a szocialistákkal a választásokra, amely korábban cigányellenes megnyilatkozásokkal botránkoztatta meg a társadalmat".
Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a "lehetetlennek tartott ellenállás egyik nagyszerű példájaként méltatta a 77 éve történteket", az emlékezés mellett a cselekvés, az ellenállás értékét hangsúlyozva.
Felidézte: "félmillió romát, a népcsoport négyötödét ölték meg a totalitárius rendszerek", "az elfeledett holokauszt" pedig 1982-ig kimaradt a történelemkönyvekből.
Hozzátette: Magyarország alaptörvénye védi a nemzetiségek érdekeit, értékeit. Megemlítette: a Jobbik mindmáig nem kért bocsánatot, amiért képviselői nem is olyan régen "félelmet keltettek a roma közösségben".
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready