"Izraelt egy terrorszervezet támadta meg, és Izraelnek joga van megvédenie magát" - írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
Zoom
A Magyarország izraeli gyarmatként történő megjelenítéséért felelős államtitkár a nagyköveti címet viselő helytartóval (fotó: Fb/Izrael Magyarországon - találó megnevezés...)
Menczer Tamás azt írta: Magyarország azért nem értett egyet az izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatos európai uniós nyilatkozat szövegével, mert "a kormány szerint az súlyosan kiegyensúlyozatlan volt, és nem tükrözte a valós helyzetet". Menczer úgy fogalmazott:
Izraelt egy terrorszervezet támadta meg, és Izraelnek joga van megvédenie magát. Minden olyan megnyilvánulást elutasítunk, amely Izraelt teszi felelőssé a jelenlegi helyzet kialakulásáért, vagy egyenlő félként kezeli Izraelt és a Hamász nevű terrorcsoportot, vagy közvetett módon legitimálja az utóbbi szervezetet.
Jelen helyzetben világossá kell tenni, hogy a különböző palesztin terrorcsoportoknak azonnal fel kell hagyniuk a rakétatámadásokkal - írta az államtitkár.
Fordítsuk mindezt le magyarra: a zsidók semmiről se tehetnek, és nem is kell tenniük semmit a feszültség csökkentéséért, rabolhatnak földet, kilakoltathatnak palesztinokat, folytathatják a nemzetközi jogba is ütköző megszállást, az elnyomást, az emberi jogok lábbal tiprását stb. - csak az ártatlan, senkinek sem ártó zsidókat megtámadó gonosz terroristák a hibásak mindenért, mert unalmukban rakétáznak, nekik kell abbahagyni, és akkor minden jó lesz - a szerk.
Korábban írtuk: