Baleset miatt mindkét irányban lezárták az M1-es autópályát Herceghalomnál szombat délután - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére.
Zoom
Szabó Bettina elmondta, az elsődleges információk szerint több személygépkocsi és egy kamion ütközött a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a kamion átcsúszott a szembejövő sávba, ezért az autópályát mindkét irányban lezárták.
Zoom
A balesetben többen megsérültek, és több autó is kigyulladt - tette hozzá.
Zoom
Zoom
Frissítés: öt kamion (?) és 37 személygépkocsi
A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. március 11-én 14 óra 25 perc körül az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon öt kamion és 37 személygépkocsi ütközött össze.
Zoom
Zoom
Fotók: Police.hu
Az elsődleges adatok szerint a balesetben 19 jármű kiégett, összesen 26 ember sérült meg, melyből 6 személy életveszélyes, 7 fő pedig súlyos sérüléseket szenvedett, írja honlapján a rendőrség.
Egy kamion, öt kamion vagy "egy 5" kamion?
A rendőrség honlapján szereplő hír alapján nehéz eldönteni, hány kamionról is van szó, hacsak újabban nem létezik olyan szám is, hogy "egy 5"... Később a szövegben már ötöt említenek, az MTI hírében viszont egy szerepel.
Zoom
2. frissítés: itt a válasz:
Zoom
További frissítések: újabb képek, videók:
Zoom
Zoom
Zoom
Fotók: MTI/Lakatos Péter
Zoom
Zoom
Zoom
Éjszaka is folyik a vizsgálat és a mentés
A legutolsó, szombat esti adatok szerint összesen 40 jármű, közöttük 5 kamion érintett abban a tömegbalesetben, ami délután fél három előtt történt az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon. A járművek közül 19 kiégett, köztük az egyik kamion utastere is.
A helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek kórházba. A tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben.
Zoom
Fotók: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
 
Egy holttestet találtak a baleset helyszínén
Egy holttestet találtak az egyik kiégett autóroncs alatt az M1-es autópályán történt tömeges közlekedési baleset műszaki mentése során - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon szombaton éjjel.
A rendőrség közleménye szerint a baleset elhunytjára az autóroncsok eltávolítása során találtak rá. A helyszíni szemle jelenleg is folyamatban van.
A rendőrség korábbi közlése szerint öt kamion és 37 autó ütközött össze az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon. Az elsődleges adatok alapján a balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett. A helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek négy település - Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest - kórházaiba. A tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben - közölte korábban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.
A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. közösségi oldalán azt közölte: a balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.
Az MKIF felhívta a figyelmet arra, hogy a baleset körülményeiből adódóan a roncsok elszállítása a szokásosnál is több időbe telik. Ráadásul a porátfúvás és az égő járművek oltása során keletkezett sár nehezíti a takarítást. Az autópálya újranyitása a roncsok elszállítása és az útpálya takarítása után történhet meg - jelezték.
Az Útinform tájékoztatása szerint a lezárt autópálya forgalmát az 1-es főútra terelték, Budapest felől a 27-es jelű Herceghalom, Győr felől a 39-es jelű Bicske csomópontnál.
Vasárnapi frissítések: Ismét zavartalan a közlekedés az M1-esen
Ismét zavartalan a forgalom az M1-esen, ahol szombaton kora délután tömegbaleset történt - közölte az Útinform honlapján vasárnap kora reggel, amit az MTI szemlézett.
Az Útinform tájékoztatása szerint vasárnap reggelre a hatóságok befejezték a műszaki mentést és a helyszínelést, az autópályát a Hegyeshalom felé vezető oldalon is megnyitották, így a forgalom már mindkét irányban zavartalanul halad.
44 éves férfi a halott, 41 jármű érintett a balesetben
Egy 44 éves férfi vesztette életét az M1-es autópályán, Herceghalom térségében szombaton történt tömegbalesetben, holttestét egy kiégett személyautó roncsa alatt találták meg; a rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a körülményeket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap reggel a rendőrségi honlapon.
A közlemény szerint a balesetben 41 gépjármű volt érintett (az öt kamion és 37 személygépkocsi ennél egyre többre jön ki, hogy miért csökkent a szám, az nem derült ki - a szerk.). Az elhunyt férfin kívül 39-en sérültek meg; a rendelkezésre álló adatok szerint ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben.
A mentők a sérülteket győri, budapesti, tatabányai és székesfehérvári kórházakba szállították - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szombaton az MTI-vel.
Tájékoztatása szerint a helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők; a tömegbalesetben tíz gyermek és huszonkilenc felnőtt sérült meg. A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szombaton a közösségi oldalán azt közölte, hogy a balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.
A BRFK közleménye szerint a forgalom Budapest irányába vasárnap 0 óra 45 perckor, Győr irányába 5 óra 15 perckor indulhatott meg.
Így nézett ki a becsapódás egy román (?) kamion szemszögéből
Alighanem Magyarország történetének egyik legsúlyosabb tömegbalesete történt szombat délután, amikor harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion rohant egymásba.
Az eddigi hírek szerint 40 ember sérült meg, akik közül egy ember meghalt; ketten életveszélyes állapotban vannak, 12-en – négy gyermek és nyolc felnőtt – súlyos, míg 25-en könnyű sérüléseket szenvedtek - vette számba a Mandiner.
Alább látható az egyik becsapódás egy (a YouTube-csatorna tanúsága szerint legalábbis) román kamionos szemszögéből: