Gyakran halljuk a társadalomból kiilleszkedett, deviáns elemektől, hogy "ők jobban szeretik gyermekeiket, mint a magyarok". Erre érvként annyit tudnak felhozni, hogy "nekik több gyerekük van", és ezzel indokolják. Jogos kérdés, hogy önmagában ez elég volna-e. Aligha!
Egy ismerősöm ajánlotta figyelmembe, hogy a Facebookon közölt egy vérfagyasztó történetet egy pécsi illetőségű személy.
Pécsen a Hősök terén történt, hogy egy 2-3 éves kisgyerek életét vesztette, úgy tudják, az "édesanyja" a falhoz vágta, eltört a nyakcsigolyája, hiába hívták már ki a mentőket. Később természetesen megjelentek a rendőrök is. A helyszínelés alatt az "édesanyát" szinte ki kellett menekíteni, mert sok szomszéd várta már.
A bama.hu azt írja, hogy miután a nő megölte gyermekét, lefeküdt aludni. Férje csak reggel vette észre, hogy mi történt.
Eddig a történet, és kaptam némi háttérinformációt is az esetről, mégpedig Varga Tamás, a Mi Hazánk pécsi elnöke tájékoztatott, hogy ez Pécsnek egy olyan környéke, ahol a cigány etnikum aránya jóval magasabb, mint az átlag, így nagy valószínűséggel egy cigány családnál történt az eset.
Természetesen, ha nem cigányokról lenne szó, éppúgy felháborító és megrázó lenne, viszont azt látni kell, hogy az antiszociális, agresszív viselkedés jellemzőbb abban szubkultúrában, aminek létéről évek óta beszélünk.
L. J. - Kuruc.info
Frissítés: gyanúsítottként hallgatták ki a szülőket
Minősített emberöléssel gyanúsította meg a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság annak a hároméves kisfiúnak a szüleit, aki tegnap délelőtt vesztette életét Pécsen – tudta meg a 24.hu.
Kutas Tamás, a Baranya Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésre azt mondta, hogy a gyermek édesanyja volt az, aki a gyanú szerint bántalmazta a gyereket.
– Előző este történt a bántalmazás, a gyermek nagyon rosszul lett, de csak reggel hívtak hozzá mentőt. A nyomozók minősített emberöléssel gyanúsították meg a kisfiú szüleit, és előterjesztést tettek a letartóztatásának az indítványozására – mondta az ügyész.
2. frissítés: úgy földhöz vágta gyermekét, hogy koponyatörést szenvedett
Letartóztatta a Pécsi Járásbíróság azt a 28 éves nőt, aki olyan súlyosan bántalmazta a hároméves kisfiát Pécsen, hogy az másnap meghalt. A nő 23 éves párja tudott a történtekről, de nem segített a pokoli fájdalmakat átélő gyereken. A bíróság neki is elrendelte a letartóztatását, írja a 24.
A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint a gyanúsítottak együtt éltek egy pécsi lakásban, ahol a nő bántalmazta hároméves kisfiukat szerda este.
A gyermek a kiságyban sírt. A nő kivette az ágyból a kisfiút, és úgy földhöz vágta, hogy a kicsi a padlóba verte a fejét. A bántalmazás következtében a kisfiú koponyatörést és keményburok alatti bevérzést szenvedett, majd másnap dél körül a sérülése következményeként hányadék és vérbelehelés következtében életét vesztette.
A nő élettársa tudott erről, de közömbös volt a kiszolgáltatott helyzetben lévő kisfiú sorsát illetően, és semmilyen módon nem segített rajta.
A párt minősített emberöléssel gyanúsították meg.
A terhükre rótt bűncselekmény tíztől húsz évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett, kiemelten magas tárgyi súlyú bűncselekmény. A bíróság elrendelte a pár letartóztatását. A gyanúsítottak tudomásul vették a bíró döntését. A védőik nem voltak jelen az ülésen, nekik három nap áll rendelkezésükre a nyilatkozatuk megtételére.
Korábban írtuk: Megöltek egy hároméves gyermeket Baranyában
Hároméves gyermek halála miatt emberölés gyanújával nyomoz a rendőrség Baranyában - közölték a Police.hu-n csütörtök este.
Délben jelezték a mentők a rendőrségnek, hogy egy hároméves pécsi kisfiút megkíséreltek újraéleszteni, ám a gyermek életét vesztette.
Szakértők vizsgálják a halálesetet.
A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés gyanújával nyomoz - közölték.
(MTI)